Buchete de flori mov: ce simbolizeaza misterioasa culoare si care sunt cele mai potrivite combinatii in care o poti include

 

flori mov cover


Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au simtit nevoia de a atribui fiecarui element din universul domestic un sens, o insemnatate, iar componentele spectrului cromatic nu fac exceptie de la aceasta regula. Cunoasterea simbolisticii culorilor deschide poarta catre un univers al subtilitatilor, in care transmiterea de mesaje catre cei din jur urmeaza a fi facuta pe o multitudine de cai, si nu numai in mod direct. 


Semnificatia movului este apreciata, in general, ca fiind una dubla. Culoarea este, in egala masura, considerata a fi simbolul bogatiei, al nobilimii, al luxului si cel al spiritualitatii, misterului, magiei. Facand parte adesea din aranjamente pretentioase, moderne, florile mov sunt o varianta excelenta de cadou pentru doamnele si domnisoarele din inalta societate si, deopotriva, pentru orice pasionata de lumea celor care nu se vad.


Care sunt cele mai cunoscute flori mov, in ce aranjamente s-ar incadra cel mai bine si in ce context este potrivit sa oferi un buchet compus din acestea?


Cuprins

 • Tipuri de flori mov care pot face parte dintr-un buchet: denumiri, parfumuri si simbolistica
 • Aranjamente florale mov si nu numai: cu ce alte flori poti completa un astfel de buchet?
 • Cu ce ocazie este potrivit sa oferi buchete de flori mov?

 •  1. Tipuri de flori mov care pot face parte dintr-un buchet: denumiri, parfumuri si simbolistica 

  Mama natura a daruit omului o multime de minunatii parfumate de care sa se bucure si pe care sa le ofere in dar. Cand vine vorba de flori mov, gandul majoritatii se indreapta catre primavara, insa, in realitate, exista o sumedenie de variante la indemana pe tot parcursul anului. Mai dulci ori cu un miros mai putin pregnant, in culori vibrante ori pastelate, posibilele alegeri in materie de flori mov sunt potrivite oricaror gusturi si preferinte. Cele mai cunoscute si iubite astfel de flori sunt, dupa cum urmeaza:


  • Hortensiile: usor de gasit si cultivat in multe nuante care pur si simplu mangaie privirea celui care le admira, buchetele de hortensii vrajesc vizual prin forma lor plina si prin coloritul palid.
  • Trandafirii: ofera-i unei doamne un buchet de trandafiri si ii vei cuceri, fara indoiala, inima. Disponibili si in nuante de roz, mov si violet, acestia vor constitui, fara doar si poate, parte din cadoul perfect pentru firile romantice.
  • Lavanda: parfumata si rezistenta in timp, levantica este genul de floare care va cuceri orice nostalgic, iubitor al naturii si pasionat de frumos.
  • Calele: cu totul si cu totul deosebite de suratele lor parfumate si diafane, calele sunt un simbol al distinctiei. Aspectul lor curat le face potrivite pentru orice fel de eveniment, incluzandu-le pe cele mai putin fericite si pe cele care impun necesitatea unei atitudini solemne.

  In randul florilor mov potrivite pentru a fi oferite in dar, fie in buchete, fie in ghiveci, se incadreaza, de asemenea, si irisii, zambilele, liliacul, buchetele de lisianthus si brandusele.

  flori mov

  flori mov1

  flori mov3

  flori mov4

  flori mov5

   

  flori mov6

   

  flori mov7

  flori mov8

  flori mov9

   


   2. Aranjamente florale mov si nu numai: cu ce alte flori poti completa un astfel de buchet?

  2.flori mov poza 1

  Aranjamentele florale monocrome nu pot da gres. In principiu, cat timp elementele din compozitie fac parte din acelasi spectru cromatic, privitorii vor fi incantati de omogenitatea ansamblului.

  2.flori mov poza 2




  Cand vine vorba despre completarea unui astfel de ansamblu cu flori de varii dimensiuni si culori, situatia devine usor mai complicata, dar nu imposibil de stapanit. O compozitie echilibrata poate contine si plante verzi, albe, galbene, albastre sau chiar roz. Un florar priceput va cunoaste cum sa aranjeze cu maiestria unui artist un astfel de buchet si se va pricepe, de asemenea, sa te sfatuiasca, atunci cand vrei ca darul oferit doamnei speciale din viata ta sa fie o creatie proprie.


   3. Cu ce ocazie este potrivit sa oferi buchete de flori mov? 

  Nu exista o regula conform careia florile mov ar trebui oferite numai in anumite contexte. In principiu, aceasta culoare este folosita atat in aranjamente destinate oferirii in dar mireselor si proaspetelor mamici, cat si in coroane funerare ori buchete care urmeaza a fi oferite celor in suferinta.


  Totusi, este important sa stii ca o parte dintre cei pasionati de cautarea sensului ascuns din fiecare gest sunt de parere ca florile mov sunt un simbol al atractiei si ca oferirea in dar a unui astfel de buchet unei doamne semnifica o profunda admiratie  purtata acesteia.


  Indiferent de culoarea acestora, buchetele de flori sunt un cadou minunat pentru orice reprezentanta a sexului frumos si, in unele cazuri speciale, chiar si pentru un domn. Nu conteni sa le oferi cat de des cu putinta, caci ele fac zilele mai senine si lumea mai frumoasa!


  Sursa foto: Unsplash.com, Californiaflowers.ro


  California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

  You may also like

  Vezi toate
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post