Semnificatiile florilor, mesagerii sentimentelor – Transmite ceea ce simti fara sa apelezi la cuvinte

Semnificatiile florilor mesagerii sentimentelor-Transmite ceea ce simti fara sa apelezi la cuvinte

Tuturor ne plac florile, fie ca le primim, fie ca le oferim cuiva special. Tocmai de aceea, oamenii obisnuiesc sa daruiasca flori persoanelor dragi, in semn de recunostinta, iubire, respect sau prietenie. Iubite si foarte populare, florile sunt caracterizate fiecare de o simbolistica aparte, unica fata de restul plantelor. In mod traditional, florile exprima sentimente, idei sau stari si astfel se explica obiceiul oamenilor de a compune buchete de astfel de ‘’mesaje’’ prin care transmit ceea ce simt fara sa foloseasca limbajul cuvintelor. 

 

Cuprins: 

1.Semnificatiile florilor – Ce vrea sa spuna expeditorul? Mic dictionar de descifrare a limbajului celor mai gingase plante 

2.Semnificatia florilor – Descifrarea mesajului in functie de codul culorilor

1.Semnificatiile florilor – Ce vrea sa spuna expeditorul? Mic dictionar de descifrare a limbajului celor mai gingase plante  

 

Florile sunt cadoul ideal pentru femei si barbati deopotriva. Stim ca poate parea bizar, dar societatea moderna a adoptat traditia de a oferi flori inclusiv barbatilor, ceea ce deja reprezinta o normalitate in tarile dezvoltate. Trebuie sa fim sinceri, barbati sau femei, copii sau adulti, pe fiecare ne incanta un buchet de flori proaspete sau un aranjament floral elegant. Pentru ca le oferim atat de des, este important sa cunoastem semnificatia florilor inainte sa concepem un buchet. 

 

  • Trandafirii albi 

 

Simbol al iubirii pasionale in Grecia Antica si Imperiul Roman, trandafirii erau asociati cu Afrodita si Venus, zeitele dragostei.  

 

 

1.Semnificatiile florilor-Buchet trandafiri albi

Buchetele de trandafiri albi reprezinta, cum deja ai intuit, inocenta si puritatea. Astfel, sunt un simbol al casatoriei si au devenit flori tot mai populare pentru buchetul miresei. Culoarea imaculata a florilor ilustreaza omagiul adus noilor inceputuri, exprima speranta pentru un viitor stralucit si astfel alcatuiesc buchetul perfect pentru ocazii precum aniversari, botezuri sau absolviri. 

 

  • Orhideele 

 

Orhideea este apreciata gratie frumusetii delicate, sculpturale, fiind asociate din cele mai vechi timpuri cu fertilitatea si sexualitatea. Sunt considerate flori de lux si adesea compun cele mai reusite aranjamente florale, destinate sefilor, bunicilor, parintilor, profesorilor si oricarei alte figuri autoritate careia expeditorul ii poarta un sincer respect. 

 

  • Bujorii 

Bujorii sunt emblema oficiala a Japoniei si sunt cultivati ca simbol al curajului si al onoarei, doua principii de baza ale acestei tari. 

In Feng Shui, bujorii roz sunt indicati pentru decorarea dormitorului, fiind considerate cele mai senzuale flori care aduc prosperitate si armonie in cuplu. Buchetele cu bujori pentru mirese sunt considerate aducatoare de noroc si prevestesc ca mariajul va fi unul reusit. 

 

  • Freziile 

 

Freziile sunt considerate flori specifice zodiei Sagetatorului si totodata un simbol al misterului, deoarece isi dezvaluie parfumul suav, doar daca sunt plasate in medii cu temperatura si umiditate optime. Buchetele cu frezii colorate divers intruchipeaza comunicarea, prietenia de incredere si sunt potrivite spre a fi oferite unei colege, prietene, mamei sau altei femei din familie. 

Incepand cu anul 1950, freziile au devenit foarte populare pentru buchetul miresei, ornamentele si butonierele de la nunta. 

 

  • Lalelele 

 

Floarea nationala a Olandei, laleaua ilustreaza eleganta si sentimentele trainice care depasesc orice obstacole apar de-a lungul timpului. 

 

  • Lisianthus 

 

Semnificațiile florilor de Lisianthus sunt strans legate de zodia Sagetatorului, iar oamenii nascuti in aceasta zodie sunt firi patimase, mereu active, sinceri in dragoste si care au o creativitate efervescenta. 

1.Semnificatiile florilor-Buchet lisianthus

Florile de Lisianthus sunt daruri potrivite pentru aniversari, Sfantul Valentin, petreceri de logodna sau alte ocazii in care este celebrata dragostea. Astfel se explica prezenta lor in decoratiunile si chiar in cadourile de nunta. 

De asemenea, acestea simbolizeaza inclusiv sentimentele de multumire si apreciere, asadar pot compune un mesaj sugestiv de recunostinta pentru cineva care te-a ajutat sau ca gest de admiratie pentru cineva special. 

 

  • Hortensiile 

 

Un buchet sau un aranjament cu hortensii simbolizeaza dragostea sincera si se daruieste cu prilejul celei de-a patra aniversari a casatoriei.

1.Semnificatiile florilor-Buchet hortensii

 2.Semnificatia florilor – Descifrarea mesajului in functie de codul culorilor 

 

Acum ca am dezvaluit simbolistica cleor mai populare specii de flori, afla ce mesaj secret se ascunde in paleta cromatica a petalelor.

 

  • Rosu 

Semnificatia florilor cu petale rosii este asociata in majoritatea cazurilor cu soarele, viata, iubirea, curajul, vigoarea si vointa pentru cele mai multe popoare ale lumii. 

2.Semnificatiile florilor-Buchet flori rosii
  • Alb 

 

In cultura occidentala, buchetele de flori albe sunt asociate cu castitatea si din acest motiv, albul este cel mai des folosit la cununii. In traditia iudeo-crestina, albul este corelat culorii ingerilor si a porumbeilor care simbolizeaza Duhul Sfant. 

 

  • Galben 

 

Galbenul este considerat culoarea zeilor si a puterii divine. Un buchet de flori galbene este ideal pentru evenimentele anotimpului cald, sau pentru a sarbatori relatiile de prietenie. 

 

  • Portocaliu 

 

Portocaliul este compus din galben si rosu, deci imprumuta simbolistica florilor de ambele culori. Pentru ca se apropie de pasiunea rosului, dar si de caldura galbenului, portocaliul poate fi regasit intr-un buchet de flori pe care sa il daruiesti unei persoane fata de care simti o atractie puternica. 

 

  • Roz 

 

Rozul este des asociat cu blandetea, caldura sufleteasca, bunatatea si chiar cu noile inceputuri.

2.Semnificatiile florilor-Buchet flori roz

Buchetele cu lalele, frezii, orhidee sau trandafiri roz se daruiesc in general prietenilor, mai ales cand vrei sa iti exprimi sustinerea in urma depasirii unui obstacol (operatie reusita, etc.) sau felicitarile pentru o schimbare in viata lor (mutare, nastere, etc.). 

 

  • Albastru 

 

Albastrul este corelat cu cerul si marea, doua lucruri care exprima infinitatea. De aceea, semnificatiile florilor albastre sunt la fel de profunde precum culoarea petalelor.

 

2.Semnificatiile florilor-Buchet flori albastre si albe

Un buchet de flori albastre pot fi solutia atunci cand vrei sa ii transmiti persoanei dragi ca doresti ca relatia voastra sa dainuie in ciuda obstacolelor. 

 

Datorita acestui ghid simplu si cuprinzator stii deja cum sa realizezi buchete monocrome sau poti fi creativ si sa daruiesti buchete multicolore, in ton cu sentimentele tale pentru destinatar. 

 

2.Semnificatiile florilor-Buchet flori vaza

Sursa foto: californiaflowers.ro, pixabay.com.


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post