Semnificatia trandafirului: iata ce ai nevoie sa stii pentru a oferi corespunzator un buchet de trandafiri

 

 

cover_Semnificatia_trandafirului_tot_ce_ai_nevoie_sa_stii_pentru_a_oferi_corespunzator_un_buchet_de_trandafiri

 

Trandafirii sunt printre cele mai cunoscute si populare flori din intreaga lume, iar acest lucru se datoreaza si faptului ca exista o multime de specii si culori diferite, care bucura inima oricarei persoane. Trandafirul are si o semnificatie aparte in functie de culoarea pe care petalele o au – el poate transmite anumite sentimente persoanei careia ii este oferit. Afla din randurile urmatoare care este insemnatatea florilor, cand pot fi oferite si ce mesaje au transmis de-a lungul istoriei.

 

Cuprins

  1. Ce semnificatie are trandafirul in functie de culoare?

1.1 Trandafir galben semnificatie

1.2 Trandafir rosu semnificatie

1.3 Trandafir portocaliu semnificatie

1.4 Trandafir albastru semnificatie

1.5 Trandafir roz semnificatie

1.6 Trandafir liliachiu semnificatie

  1. Cand poate fi oferit un buchet cu trandafiri cu semnificatie ?

 

 1. Ce semnificatie are trandafirul in functie de culoare? 

Trandafirul este, inca din cele mai vechi timpuri, simbolul frumusetii, al elegantei si al iubirii. El face parte din familia Rosaceae si este una dintre cele mai populare flori din intreaga lume, care se regaseste aproape in orice aranjament sau buchet floral.

 

 

1_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_colorat

Cum ar fi sa poti transmite un mesaj fara a te folosi de cuvinte, ci doar de un buchet de flori? Acest lucru se poate intampla cu ajutorul trandafirilor si a semnificatiilor fiecarei culori in parte. Descopera in randurile urmatoare care este semnificatia trandafirilor.

 1.1 Trandafir galben semnificatie 

1.1_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_galbeni

De regula, culoarea galbena este asociata cu diverse sentimente de bucurie si fericire. Chiar daca in trecut oferirea unui trandafir galben reprezenta mai mult o stare de invidie, de tradare sau chiar de gelozie, in zilele noastre aceasta floare reprezinta un mod inedit de a multumi cuiva drag sau de a-ti arata bucuria si prietenia.

 

 1.2 Trandafir rosu semnificatie 

1.2_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_rosii

Numele „rosa” se trage din celticul „Rhodd” sau „Rhudd” care inseamna „rosu”. Trandafirul rosu este recunoscut drept simbolul dragostei si al iubirii. El este foarte des folosit in realizarea buchetelor deoarece are o simplitate, dar si o delicatete aparte. De-a lungul istoriei, aceasta floare a fost privita drept un simbol al frumusetii, datorita zeitelor, dar si ca un simbol al mortii. Astazi, ea reprezinta modalitatea perfecta prin care ii poti arata cuiva drag sentimentele tale, indiferent ca va cunoasteti de cateva zile sau de cativa ani buni.

 1.3 Trandafir portocaliu semnificatie 

1.3_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_portocalii

Trandafirul portocaliu reprezinta, de fapt, simbolul pasiunii sau entuziasmului. Nuanta portocalie este una vibranta si jucausa, iar daca in secolele XVIII si XIX trandafirii de acest fel erau o raritate, astazi ei se gasesc in aproape toate florariile si pot fi oferiti in dar pentru a celebra o reusita sau o sarbatoare draga. Prin intermediul acestor flori iti poti arata admiratia si entuziasmul pentru o anumita persoana.

 

1.4 Trandafir albastru semnificatie 

Nu se gasesc foarte des in florarii, insa trandafirii albastri sunt cu adevarat spectaculosi. Totusi, pe cat sunt de frumosi si inediti in buchetele florale, pe atat semnificatia lor este mai neobisnuita. Acestia sunt simbolul unei iubiri imposibile, insa si al unei iubiri misterioase, pe care iti este teama sa o expui. Daca alegi sa oferi in dar o astfel de floare, intotdeauna combin-o cu mai multe flori in culori diferite, ca de exemplu cu trandafirii albi sau cu cei rosii.

 

 1.5 Trandafir roz semnificatie 

1.4_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_roz

Rozul este o culoare pastelata blanda si feminina. A oferi in dar cuiva un buchet cu trandafiri roz reprezinta gratia si admiratia pe care i-o porti. De asemenea, din semnificatie nu dispare feminitatea si rafinamentul pe care niste trandafiri proaspeti roz pal ori chiar o nuanta mai aprinsa, le pot transmite.

 

 1.6 Trandafir liliachiu semnificatie 

1.6_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_mov

Culoarea liliachie sau mov deschis, violet, era in trecut asociata cu lumea regala. Acum, un trandafir mov va transmite intotdeauna dragoste la prima vedere sau chiar o incantare la cote maxime in ceea ce priveste legarea unei prietenii sau a unei relatii.

 

 2. Cand poate fi oferit un buchet cu trandafiri cu semnificatie? 

Acum ca stii care sunt caracteristicile fiecarui trandafir in parte, in functie de culoare, cel mai important este sa oferi cate un buchet de trandafiri corespunzator, in functie de eveniment si de persoana care il va primi.

 

Florile pot fi oferite in dar cu ocazia mai multor evenimente. Acestea pot reprezenta un cadou inedit, pot marca un eveniment plin de bucurie din viata cuiva, dar chiar si un moment mai trist. Alege sa daruiesti flori la zilele onomastice, la aniversarile de casatorie, la absolvirea unei facultati, in cadrul reuniunilor de Paste sau Craciun, de 1 sau 8 Martie, atunci cand o persoana cunoscuta devine mamica sau chiar si la o inmormantare.

 

2_semnificatia_trandafirului_buchet_trandafiri_rosii

 

 

In concluzie, este foarte important sa stii care este semnificatia florilor si a culorilor pe care acestea le poarta. Astfel, vei putea face niste cadouri inedite si vei putea transmite mesajul corespunzator persoanei vizate.

 

Sursa foto: Unsplash.com, Californiaflowers.ro

 


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post