Flori pentru proaspetele mamici - idei de aranjamente florale cu o semnificatie aparte

Flori pentru proaspetele mamici - idei de aranjamente florale cu o semnificatie aparteNasterea unui copil este un moment important, iar pentru un astfel de eveniment se cere o pregatire pe masura. Florile sunt cadoul potrivit pentru o proaspata mamica, fie ca vin din partea tatalui, fie ca vin din partea unor prieteni sau a familiei. Daca vrei sa oferi o astfel de atentie, descopera in urmatoarele randuri cateva sfaturi si idei de aranjamente florale pentru proaspete mamici, care sa iti fie de ajutor.


Cuprins

  1. De ce se ofera flori unei mamici la iesirea din maternitate?

1.1. Cum sa marchezi evenimentul cu buchetul potrivit de flori

1.2. Emotiile in familie – Idei de flori pentru proaspete mamici

  1. Ce buchete sunt potrivite pentru mame?
  2. Semnificatia din spatele florilor oferite proaspetelor mamici

 

1. De ce se ofera flori unei mamici la iesirea din maternitate? 

 

Flori pentru proaspetele mamici - idei de aranjamente florale cu o semnificatie aparte

Traditia spune ca o mama fericita este cea care isi aduce pruncul acasa, dar care primeste si atentii din partea celor dragi. Un buchet de flori joaca un rol important pentru mama care tocmai a adus pe lume un copil. Un asemenea gest nu face nimic altceva decat sa sublinieze dragostea neconditionata a celor din familie, dar si a prietenilor apropiati.


Chiar daca multe persoane sunt tentate sa duca flori la maternitate, este recomandat, insa, ca acest moment sa aiba loc cand mamica a ajuns acasa, pentru a putea proteja micutul impotriva alergiilor nedorite.

 1.1. Cum sa marchezi evenimentul cu buchetul potrivit de flori 

Florile potrivite pentru o proaspata mamica sunt acelea daruite cu toata dragostea si care creioneaza iubirea pentru noul membru al familiei. Daca si tu esti gata sa faci un asemenea dar simbolic, atunci ar trebui sa ai in vedere cateva sugestii. De exemplu, poti impresiona mama cu un frumos buchet de trandafiri albi. Poti miza pe florile de primavara si vara, in culori vesele, asa cum este si evenimentul pentru care doresti sa faci un asemenea cadou.

 1.2. Emotiile in familie – Idei de flori pentru proaspete mamici

Cu siguranta ca exista tentatia de a cumpara flori parfumate pentru mamicile care tocmai au iesit din maternitate cu bebelusul lor, insa, nu te lasa coplesit de emotii. Ar trebui sa te gandesti si la posibilele alergii ce pot aparea atat la mama, cat si la copilas. O recomandare in acest sens ar fi sa alegi florile care dureaza mai mult si care pot fi intretinute cu usurinta, fara sa fie mutate din camera din cauza parfumului puternic.


Daca vrei, totusi, ca emotia sa ajunga la intensitate maxima, atunci un buchet de trandafiri sau un buchet cu orhidee este recomandat. Nu doar ca mama va fi impresionata de flori si de gestul in sine, dar vei putea, astfel, sa iti exprimi sentimentele de iubire din acele momente unice.

 2. Ce buchete sunt potrivite pentru mame?

2. Ce buchete sunt potrivite pentru mame

Este drept ca gusturile nu se discuta si ca taticii sau prietenii sunt cei care aleg buchetele de flori pentru proaspetele mamici, dupa bunul plac. Insa, exista recomandari si in aceasta directie, pentru a putea avea garantia ca faci alegerea potrivita. Iata cateva idei pe care sa le ai in vedere daca vrei sa faci un asemenea cadou:


  • Trandafirii albi sunt potriviti pentru iesirea unei mamici din maternitate.
  • Un buchet de trandafiri rosii se poate oferi acasa, atunci cand mamica ajunge cu bebelusul.
  • Florile de vara sunt delicate, nu dezvolta un parfum puternic si pot rezista cateva zile.
  • Buchetele de lalele sau buchetele cu hortensii amintesc de primavara, iar daca pruncul s-a nascut in aceasta perioada, atunci mamica va fi, cu siguranta, incantata de ele.

3. Semnificatia din spatele florilor oferite proaspetelor mamici 

3. Semnificatia din spatele florilor

3. Semnificatia din spatele florilor 1

 

3. Semnificatia din spatele florilor 2

 

3. Semnificatia din spatele florilor 3

3. Semnificatia din spatele florilor 4

3. Semnificatia din spatele florilor 5

 

Daca vrei sa trimiti un buchet de flori pentru o proaspata mamica, atunci ar fi indicat sa afli si simbolistica din spatele lor, pentru a face o alegere potrivita. De exemplu, trandafirii albi sunt asemanati cu puritatea si gingasia. Cei rosii transmit iubire de la prima petala, iar trandafirii galbeni simbolizeaza caldura, prietenie si multumire.


Bujorii pot fi, de asemenea, oferiti unei proaspete mamici, insa, tinand cont de ingrijirea si depozitarea lor, in functie de parfumul pe care il emana. Cat despre semnificatie, bujorii sunt asemanati cu romantismul si prosperitatea.


Buchetele de margarete, in schimb, semnifica iubirea impartasita si deci, un motiv in plus pentru a face o asemenea alegere de flori pentru o proaspata mamica.

 

Asadar, sunt destul de multe idei de flori pentru mamici, insa, ceea ce conteaza cel mai mult este gestul in sine. Florile aduc bucurie de fiecare data cand sunt oferite cu multa dragoste, mai ales unei mame care a adus pe lume un copilas.

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Californiaflowers.ro

 


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post