Cand se ofera flori barbatilor? Idei florale ingenioase pentru o impresie de neuitat

Cand se ofera flori barbatilor-Idei florale ingenioase pentru o impresie de neuitat

Din cele mai vechi timpuri, florile au fost și continua sa fie asociate cu feminitatea, fapt pentru care au reprezentat cadoul ideal care putea fi oferit femeilor de toate varstele. Cu cativa ani in urma nici nu se putea pune problema sa surprinzi un domn cu un buchet de flori. Si totusi, in zilele noastre continua să fie considerat nepotrivit gestul de a-i oferi unui barbat un buchet de flori? Tari precum Franta sau Belgia trateaza acest obicei ca fiind perfect firesc si care din fericire incepe sa castige teren inclusiv in tara noastra.


Cuprins: 

1.Cand se ofera flori barbatilor? 

1.1.Oferirea de flori unui barbat: reguli esentiale de urmat

1.2.De ce se daruiesc flori barbatilor? 

2.Se dau flori la barbati de ziua lor? - Flori pe care acestia le adora 

1. Cand se ofera flori barbatilor?

Motivele pentru care un buchet de flori merita oferit unui barbat sunt aceleasi care se aplica si in cazul femeilor. Mesajul din spatele unei flori este identic, indiferent de identitatea destinatarului si anume: iubire, apreciere, recunostinta, respect, prietenie, urari de bine, felicitari si lista continua. Si pana la urma, cand se ofera flori barbatilor? Ar trebuie sa ne gandim care sunt ocaziile in care primim si noi flori la randul nostru. Zile de nastere, Ziua Indragostitilor, perioadele in care suntem la distanta de cativa kilometri unul de celalalt, reusitele profesionale, avansarea la locul de munca, sau depasirea cu succes a unei perioade dificile (spitalizare, recuperare dupa operatie, etc) sunt cele mai semnificative momente din viata unui om, atunci cand un buchet sau un aranjament floral merita insotit de un biletel cu un mesaj cald.  

1.1. Oferirea de flori unui barbat: reguli esentiale de urmat 

Exista o serie de reguli de care trebuie sa tii cont intotdeauna atunci cand se ofera flori unui barbat: 

  • Numarul de flori – numarul de flori trebuie sa fie totdeauna impar si mai mic decat cel care se ofera in mod obisnuit unei femei. In cazul unul gest romantic sau flirt, o singura floare este de ajuns; 
  • Culorile florilor – cand se ofera flori barbatilor, de preferat ar fi ca nuantele sa fie atent alese. Asadar, ar fi indicat sa alegem nuante vii precum: portocaliu, galben, violet sau rosu. 
1.1.Flori barbati-Cutie trandafiri rosii

La polul opus sunt culorile pastelate sau aranjamentele delicate, traditionale ‘’feminine’’. Barbatii prefera un aranjament floral elegant, simplu, minimalist. Inspirat ar fi sa te rezumi la doua culori.

1.1.Flori barbati-Cutie floarea soarelui

Rafinamentul se exprima cel mai bine prin intermediul unei cutii cu trandafiri rosii, sau a unor trandafiri criogenati argintii, aurii sau albi.

 

1.1.Flori barbati-Trandafir criogenat argintiu
1.1.Flori barbati-Trandafir criogenat auriu

Daca nu cunosti suficient de bine persoana, atunci poti opta pentru un ghiveci cu orhidee, un cactus sau bonsai pe care sa il aseze pe birou sau poti miza pentru buchete de orhidee. Ai fi surprinsa daca ai descoperi cat de multi barbati de toate varstele pur si simplu adora sa ingrijeasca flori de apartament si sa fie inconjurati de ele. Poți merge mai departe si sa il impresionezi cu un aranjament care sa il reprezinte. De exemplu, daca iubeste fotbalul, ii poti trimite un aranjament floral care sa imite forma unei mingi. Daca ii plac masinile, un aranjament floral care sa contureze forma unei masini ar putea fi un gest cu adevarat original; 

  • Respecta semnificatia florilor. Desi nu sunt multe persoane care stiu simbolistica florilor, totusi fiecare dintre acestea ascunde un mesaj care asteapta sa fie descifrat.  

1.2.Cand se daruiesc flori barbatilor?

 In societatea moderna, a darui flori domnilor este o practica tot mai populara pentru toate categoriile de varsta. A oferi un aranjament floral realizat cu eleganta si bun gust unui domn, reprezinta un gest de admiratie si nu este deloc un lucru nepotrivit. Prietenul sau colegul tau de munca a primit o oferta de angajare? Sau poate a fost felicitat la locul de munca pentru merite deosebite?

1.1.Flori barbati-Cutie trandafiri albastri

O figura masculina din viata ta sarbatoreste achizitionarea unei locuinte noi? Tatal sau bunicul tau au depasit cu brio operatia dificila? Relatia voastra implineste inca un an chiar zilele urmatoare? Urmeaza ziua numelui si desi sustine ca e o zi ca oricare alta, cauti in continuare un cadou simbolic? Exista foarte multe ocazii cand se ofera flori la barbati, majoritatea dintre ele coincid cu cele in care femeile primesc flori la randul lor. 

 2.Se dau flori la barbati de ziua lor? Flori pe care acestia le adora

Se dau flori la barbati de ziua lor? Exista reguli de eticheta care se aplica aici, ca si in cazul doamnelor si domnisoarelor? Raspunsul este urmatorul: depinde de varsta persoanei sarbatorite. De exemplu, pentru un tanar, o idee florala inspirata implica un buchet de flori mari, precum bujori, floarea soarelui, sau un mixt din trandafiri si lalele, trandafiri si floarea soarelui.  

Pentru un director in varsta de la compania la care lucrezi, de exemplu, o idee impresionanta ar putea fi un aranjament de lux cu trandafiri, sau o cutie cu orhidee și trandafiri. 

2.Flori barbati-Trandafiri rosii si cutie cadou (2)

Daca decizi sa livrezi un aranjament floral unui barbat important din viata ta, opteaza pentru nuante inchise si fara decoratiuni speciale sau mici ‘’artificii’’ si detalii decorative care ar merge mai mult in directia femeilor. Pentru a-ti desavarsi gestul, adauga langa buchetul floral o sticla fina de alcool sau comanda o cutie cadou care sa le contina pe ambele.

 

2.Flori barbati-Trandafiri rosii si cutie cadou
2.Flori barbati-Trandafiri rosii si cutie cadou (1)

 

A trimite aranjamente florale reprezentantilor sexului puternic este deja o traditie in multe tari civilizate. Daca nu ai inspiratie sau pur si simplu ti-e teama sa nu fii interpretata gresit, mizeaza pe buchete simple, culori elegante, urmeaza regulile enumerate mai sus si fii sigura ca vei fi apreciata pentru ingeniozitate si stil. 

 

Sursa foto: californiaflowers.ro, pixabay.com


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post