Buchetul miresei - cum il alegi, ce traditii impune si ce semnificatie are

Una dintre cele mai frumoase zile din viata unei femei este, fara doar si poate, ziua nuntii. Ei bine, pe cat de frumoasa si semnificativa este aceasta zi din viata mirilor, pe atat de stresante pot fi pregatirile, astfel incat totul sa fie cat se poate de perfect.

Printre lucrurile cel mai greu de ales de catre mireasa se afla buchetul. Iata cum poti face aceasta alegere mult mai usor si, totodata, care sunt traditiile ce fac referire la buchetul miresei si care este semnificatia sa. 

Cuprins

  1. Semnificatia si simbolistica buchetului miresei
  2. Traditia aruncatului buchetului miresei
  3. Cand si cum se arunca buchetul miresei
  4. Cum ar trebui sa arate buchetul miresei
  1. Semnificatia si simbolistica buchetului miresei 

Buchetul miresei reprezinta o traditie care a fost respectata inca din antichitate si are o semnificatie aparte. Anumite povesti din folclor presupun existenta unei perioade in care mireasa era considerata aducatoare de noroc, iar oamenii care participau la nunta isi doreau sa aiba un obiect primit de la ea care sa le poarte norocul mai departe. Astfel, a fost creat un buchet de flori pe care mireasa sa il poata arunca spre multimea care isi dorea sa primeasca un obiect aducator de prosperitate si noroc in acea zi. Buchetul a ramas o traditie de-a lungul anilor, fiind cunoscut sub denumirea pe care o stim astazi de „buchetul miresei”. 

O alta semnificatie a florilor purtate de catre mireasa a mai fost cunoscuta in Roma Antica, in Grecia sau chiar in India zilelor noastre, si anume ghirlandele cu flori despre care se considera ca au un miros care alunga spiritele rele si ghinionul din viata nuntasilor. 

Astazi, insa, conceptul de buchet din ziua nuntii a atins alte praguri, iar o nunta realizata „ca la carte” are in compozitia sa buchetul miresei care poate fi de doua tipuri, respectiv buchetul de flori de la cununia civila si buchetul de la biserica, dupa care vin la rand buchetele domnisoarelor de onoare si celebrul buchet al nasei. 

Daca semnificatia buchetului de mireasa din trecut nu mai este prezenta si astazi, ei bine, acum atentia este pusa pe modul in care este realizat buchetul, deoarece fiecare floare care il compune are o semnificatie aparte. 

  1. Traditia aruncatului buchetului miresei

Daca, in trecut, buchetul de mireasa aruncat spre multime avea un rol de prosperitate si era considerat aducator de noroc, ei bine, astazi acesta este aruncat catre un grup format din toate fetele necasatorite care isi doresc sa isi gaseasca mai repede iubirea vietii. Astfel, traditia aruncatului buchetului de mireasa din zilele noastre semnifica norocul viitoarei mirese. 

  1. Cand si cum se arunca buchetul miresei 

Daca urmeaza sa te casatoresti si te intrebai care este momentul cel mai potrivit in care sa arunci buchetul, dar si cum sa il arunci astfel incat momentul in sine sa fie unul cat mai palpitant pentru invitati, iata cateva sfaturi care iti pot fi de mare ajutor:

  • Arunca buchetul la finalul serii, dupa taierea tortului

Cel mai bun moment in care poti arunca buchetul de mireasa este la finalul serii, dupa ce a fost taiat tortul. Asta deoarece la finalul serii lumea incepe sa plece acasa, iar acest moment reprezinta un mod de a face seara sa mai dureze putin, timp in care invitatii sa se mai distreze si fotografii sa capteze momente speciale. 

  • Nu arunca buchetul direct

Este o decizie relativ neinspirata sa arunci buchetul direct, fara niciun avertisment, deoarece astfel nu creezi un moment de suspans, totul va dura doar cateva secunde, timp in care nici fotografii nu vor putea imortaliza frumos momentul.

De aceea, este mult mai intelept sa alegi una dintre urmatoarele variante, si anume:

  • ofera buchetul unei persoane care va fi ceruta in casatorie imediat ce il primeste
  • pune buchetul intr-o colivie sau intr-o cutie cu cheie si ofera cate o cheie fiecarei domnisoare de onoare, iar cea a carei cheie deschide lacatul cu flori in cutie va primi buchetul
  • fiecare domnisoara de onoare poate sa scrie un biletel cu o urare pentru miri si sa se semneze, iar prin tragere la sorti, biletul castigator va fi cel cu numele fetei care primeste buchetul
  • organizeaza un joc la finalul serii cu toate domnisoarele de onoare, iar cea care castiga jocul va primi buchetul


 4. Cum ar trebui sa arate buchetul miresei 

O alta dilema des intalnita in pregatirile de nunta este aspectul buchetului miresei. Cum acesta trebuie sa fie perfect in ziua nuntii, multe mirese nu stiu ce flori sa aleaga si ce combinatii isi doresc pentru buchetul lor. 

Printre cele mai iubite buchete de mireasa se numara cele care au in compozitie trandafiri, bujori sau crizanteme, precum cele de mai jos:

 Totodata, exista cateva flori despre care se spune ca au o semnificatie aparte, precum:

  • Gardenia, considerata un simbol al bucuriei

  • Hortensiile, asociate de multe ori cu luxul, dar si cu buna intelegere si armonia in cuplu

  • Freziile, flori care denota o buna prietenie, dar si un echilibru in relatie

Buchetul unei mirese, mai presus de toate, trebuie sa fie pe placul acesteia, sa o binedispuna si sa ramana o amintire de neuitat. De aceea, daca urmeaza sa te casatoresti, nu uita ca totul trebuie sa fie asa cum iti doresti tu, nu asa cum considera altii ca este mai bine. Nu te limita, nu te bloca in detalii minore si bucura-te de acest moment unic si special. 

Tu ce buchet crezi ca ar fi cel ideal pentru tine?

Sursa foto: Shutterstock.com, Pixabay.com, Californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post