Aranjamente de Craciun: cum le alegi si ce greseli sa eviti atunci cand decorezi casa

 

Aranjamente de Craciun cum le alegi si ce greseli sa eviti atunci cand decorezi casa

Aranjamentele pentru Craciun fac parte din magia sarbatorilor de iarna si iti pot transforma casa, curtea, gradina sau blocul intr-un loc mai primitor, mai vesel si cu o energie mai buna. Fie ca e vorba de aranjamentele pentru masa de Craciun, fie ca e vorba de aranjamentele florale de Craciun, acestea trebuie alese atent, pentru a se potrivi cu bradul, cu decorul casei si cu spatiul de care dispui.


Este o idee buna sa te apuci de crearea decorului din timp, sa te gandesti ce elemente iti dau o stare pozitiva, ce mirosuri si culori te incarca cu energie, dar si ce fel de aranjamente de Craciun iti doresti. Vei afla din acest articol cum sa alegi aranjamentele de sarbatori si ce greseli sa nu faci cand decorezi.


Cuprins

  • Aranjamente de Craciun pentru casa
  • Aranjamente florale pentru masa de Craciun
  • Aranjamente de Craciun: ce greseli sa eviti

  • 1. Aranjamente de Craciun pentru casa

    Fie ca e vorba de aranjamente de Craciun in boluri de sticla sau ornamente pentru masa de Craciun, fiecare element din casa merita atentia ta pentru a obtine un design placut si special. Am pregatit pentru tine cateva idei pentru a decora usor si cu stil:

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (20)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (1)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (2)

     

     

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (3)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (4)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (5)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (6)

     

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (7)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (8)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (9)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (10)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (12)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (13)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (14)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (15)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (16)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (17)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (18)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (19)

    Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi aranjamentele de Crăciun? 


  • Decide ce camere vei amenaja. Un pas important atunci cand incepi sa alegi decoratiunile este sa te gandesti unde anume vrei sa le pui si ce camere vor fi impodobite. Multe persoane aleg sa decoreze camera de zi, deoarece este locul unde vor veni invitatii, rudele si familia, dar si locul unde petrec o buna parte din timp atunci cand sunt acasa, ceea ce inseamna ca se vor putea bucura de decor. De asemenea, daca vei pune aranjamente luminoase, este o idee buna sa ocolesti dormitorul, pentru a avea un somn de calitate fara sa te deranjeze lumina.

  • Aranjamente de Craciun naturale. Aranjamentele de Craciun naturale sunt o idee grozava daca iti doresti sa te bucuri de mirosul autentic de brad, de conifere si de alte parfumuri florale frumoase. Daca alegi un brad artificial, acestea sunt o solutie foarte buna pentru a avea, totusi, miros de conifere in casa. De asemenea, astfel de aranjamente pot avea si alte flori in compozitie, ceea ce inseamna o aroma placuta in intreaga casa si un design deosebit. De asemenea, ornamentele naturale vin intr-o multime de dimensiuni si forme, ceea ce inseamna ca le poti adapta usor la orice tip de camera. Le poti lua in calcul atat pentru casa ta, cat si pentru cadouri de Craciun dedicate persoanelor dragi.

  • Pune accent pe simtul olfactiv. Atunci cand pasesti intr-o casa, vei remarca atat decorul, mobila, ornamentele, cat si mirosul. De aceea, atunci cand decorezi pentru Craciun, este bine sa iei in calcul si mirosul pe care vrei sa il aiba camerele. O idee simpla este sa alegi flori in cutie pe care sa le asezi pe masuta din sufragerie, pe masa din zona de dining, pe o comoda sau pe birou. De asemenea, poti opta pentru ornamente din crengi de brad daca iti doresti ca acest miros sa fie predominant. O alta idee usor de pus in aplicare este folosirea lumanarilor parfumate. In preajma Craciunului vei gasi multe produse cu arome de iarna, precum cea de mar si scortisoara sau cea de bezele dulci.

  • Aranjamente de Craciun exterioare. Ornamentele pentru exterior sunt permisive, deoarece spatiul este, de obicei, unul mai mare si este pus mult mai bine in valoare de lumina naturala. Poti opta pentru luminite de toate felurile, braduti de mici dimensiuni pe care sa ii impodobesti cu diverse globuri si beteala, dar si pentru felinare cu tema Craciunului. Daca ai o zona acoperita in curte sau in gradina, precum un foisor, alege si aranjamente pentru masa.
  • 1 Aranjamente de Craciun pentru casa (21)
  •  

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (22)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (23)

    1 Aranjamente de Craciun pentru casa (24)



  • Nu te axa doar pe brad. Pentru foarte multe persoane, bradul este singura si cea mai importanta decoratiune de Craciun. Intr-adevar, bradul este simbolul Craciunului si este frumos sa il impodobesti alaturi de familie si prieteni, insa, nu trebuie sa te limitezi doar la el ca decoratiune principala. Poti adauga aranjamente florale de Craciun, aranjamente pentru masa de Craciun din flori, globuri, figurine pretioase si beteala. Aranjamentele florale pentru Craciun nu trebuie sa contina neaparat elemente de sarbatori daca nu doresti, pot fi buchete de flori simple si inmiresmate. De asemenea, poti adauga lumanari parfumate, luminite, figurine, felinare si dulciuri frumos ambalate.

  • Alege culori complementare. Culorile trebuie sa se imbine placut atunci cand realizezi decorul de Craciun, asa ca nu te grabi sa pui in casa ornamente de toate culorile, doar fiindca toate au o tematica de Craciun. Desigur, exista brazi superbi multicolori, insa, chiar si aceia nu au chiar toate culorile. Unele dintre cele mai populare combinatii sunt alb & rosu, argintiu & albastru, alb & auriu, alb & albastru, dar si auriu & rosu. Daca vrei sa adaugi mai multe culori, incearca sa pastrezi aceeasi nuanta pentru fiecare culoare in parte care se repeta. Cateva dintre combinatiile populare sunt verde, albastru & rosu; verde, rosu & alb sau rosu, verde & auriu.

  • Acorda atentie luminilor. Lumina este esentiala in orice tip de decor, deoarece ajuta la crearea atmosferei si influenteaza modul in care vei folosi camera. Atunci cand decorezi camera de zi, opteaza pentru lumini care vor fi placute atat cand te afli la masa, cat si cand te uiti la un film sau la un serial. Daca decorezi holul, poti opta pentru lumini mai puternice, pentru ca exista un risc mai mic ca acestea sa deranjeze. In cazul in care iubesti luminile puternice, alege sa le amplasezi in exterior, fie in gradina, daca locuiesti la casa, fie pe geamuri sau pe pervaz, daca locuiesti la bloc.

  • Include muzica preferata de Craciun. Din decorul de Craciun nu trebuie sa lipseasca muzica preferata care te ajuta sa intri in atmosfera de sarbatori. Cateva idei pentru a adauga un strop de voie buna in decor sunt felicitarile muzicale, pe care le poti amplasa sub brad ori pe masa si cateva playlist-uri de sarbatori pe care sa le asculti. Aranjamentele florale pentru Craciun, dulciurile, bradul, luminitele, toate alcatuiesc un decor de vis, insa, muzica are puterea de a te transpune intr-o atmosfera de sarbatoare in doar cateva clipe si de ati schimba imediat starea de spirit intr-una mai vesela.

  • Nu toate aranjamentele trebuie sa aiba tema Craciunului. Decorul de Craciun ce contine exclusiv elemente de sarbatoare poate deveni prea obositor sau prea incarcat. De aceea, nu uita de mici decoratiuni sau aranjamente care nu au neaparat tema Craciunului, dar se potrivesc din punct de vedere cromatic cu restul elementelor sau iti dau o stare de bine si de energie. Poate fi vorba de vaze si decoratiuni diverse, de lumanari parfumate, de obiecte din rasina, de statuete sau de carti ori reviste. In acest fel, vei pastra si o bucata din farmecul casei tale, cel care creeaza atmosfera din locuinta zi de zi, chiar si atunci cand nu este Craciunul. Nu pune deoparte decoratiunile pe care le iubesti pentru a le inlocui cu cele de Craciun, ci incearca sa pastrezi un echilibru.

  • Adauga produse comestibile. Produsele comestibile sunt o idee perfecta pentru ornamentele de sarbatori. Opteaza pentru mosi de ciocolata, bomboane, cozonaci impachetati frumos, cutii de macarons si orice altceva se poate pune sub brad sau pe masa, fara a exista riscul de a se strica. In acest fel, decorul va fi complet, iar in ziua de Craciun cei mici, dar si cei mari, se vor putea bucura de deschiderea dulciurilor delicioase. Daca ai animalute de companie, alege produse bine impachetate, astfel incat acestea sa nu le poata deschide.

  • 2. Aranjamente florale pentru masa de Craciun

     

     2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (1)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (2)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (3)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (4)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (7)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (8)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (9)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (10)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (11)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (12)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (13)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (14)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (15)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (5)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (6)

     

    Aranjamentele pentru masa sau aranjamentele de Craciun de pus pe masa sunt o idee minunata pentru a decora masa la care vor participa invitatii. Astfel de ornamente se potrivesc atat pentru o casa decorata minimalist, cat si pentru casele cu decoratiuni de Craciun din belsug. Astfel de aranjamente de Craciun pot avea mai multe elemente, in functie de ceea ce se potriveste cu design-ul casei tale si cu gusturile personale:


    • Crengute de brad. Bradul este, intr-adevar, unul dintre simbolurile centrale ale Craciunului, iar acesta se regaseste in foarte multe ornamente de sarbatori. Crengutele de brad au un miros specific, emblematic pentru momentele frumoase de sarbatori de iarna. De aceea, nu vei da gres daca alegi ornamente cu crengute de brad, acestea iti vor parfuma placut incaperea si se vor integra perfect in ambient alaturi de celelalte decoratiuni.
    • Globuri. Globurile sunt pretioase si impodobesc superb brazii, coronitele si o multime de alte ornamente. Poti opta pentru aranjamente pline de globuri colorate sau pentru aranjamente in stil minimalist cu doar cateva podoabe in culori precum rosu, alb sau argintiu.

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (17)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (18)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (20)

    2  Aranjamente florale pentru masa de Craciun (19)



    • Figurine. Figurine precum animalutele, Mos Craciun sau pasarile pot transforma un ornament de Craciun intr-o adevarata poveste. Ba chiar unele modele pot fi inspirate din filme celebre de sarbatori sau din piese speciale, cum ar fi Spargatorul de Nuci. Figurinele pot da viata unui aranjament si il pot scoate din anonimat. Daca iti plac decoratiunile ce te fac sa visezi si te duc cu gandul la povesti frumoase de iarna, atunci alege-le pe cele cu figurine diverse.
    • Flori. Florile sunt unele dintre cele mai frumoase elemente decorative, nu au varsta, sunt potrivite pentru orice ocazie, iar parfumul lor poate aduce un miros placut in intreaga casa. Aranjamentele pentru Craciun pot avea flori proaspete, de orice fel doresti, dar si flori artificiale, in functie de preferintele tale si de cat de mult timp vrei sa pastrezi ornamentul. 

    3. Aranjamente de Craciun: ce greseli sa eviti

     

    3 Aranjamente de Craciun ce greseli sa eviti

    Atunci cand amenajezi casa pentru Craciun nu exista perfectiune sau exemple clare de “Asa Da” si “Asa Nu”, insa, exista mici greseli pe care le poti face, ce tin mai mult de imaginea de ansamblu, nu neaparat de stil si design:


    • Sufoci spatiul de decoratiuni. Prea multe decoratiuni nu inseamna intotdeauna un ambient mai placut, dimpotriva. Atunci cand alegi o multime de decoratiuni si le pui pe toate in aceeasi camera, vei sufoca vizual spatiul, iar zona se va transforma intr-una aglomerata, nicidecum intr-una ce transmite emotii pozitive. Evita sa incarci casa de decoratiuni si concentreaza-te pe cele care au cu adevarat insemnatate pentru tine, pe cele care iti plac sau iti creeaza o stare de bine.

    3 Aranjamente de Craciun ce greseli sa eviti (2)



    • Iti consumi prea multa energie pentru decor. Decoratiunile pentru Craciun sunt doar o mica parte a acestei sarbatori si nu reprezinta esenta ei. Nu te agita prea mult si nu iti consuma prea multa energie pentru decoruri si decoratiuni, deoarece risti sa pierzi din vedere esenta Craciunului si anume timpul de calitate petrecut cu cei dragi, faptele bune pe care le poti infaptui pentru a face Craciunul mai frumos altor persoane si nu numai. Nu iti pierde calmul daca intreaga operatiune de decorare nu iese exact cum ai planuit, ci, mai degraba, bucura-te de activitate in sine.

    • Nu pui accent pe siguranta. Siguranta este importanta in propria casa, asa ca nu uita de ea atunci cand organizezi decorul. Nu pune mai multe luminite decat prizele pot suporta, nu uita lumanari parfumate aprinse si ai grija ca obiectele de decor sa nu fie periculoase pentru copii sau animalute. In acest fel, te vei bucura in liniste de intregul decor pe care il pui la cale si te vei putea relaxa cu adevarat, stiind ca ai eliminat toate riscurile.

    Aranjamentele de Craciun sunt o modalitate excelenta de a intra in spiritul sarbatorilor de iarna si de a-ti transforma casa intr-un spatiu placut, gata de primit invitatii si in care sa te simti minunat. Indiferent de ornamentele pe care le alegi, tine cont de obiectele, florile si elementele care te fac sa te simti bine, care reprezinta Craciunul pentru tine si nu uita sa nu te stresezi prea tare in aceasta perioada, ci sa te bucuri de fiecare activitate frumoasa.


    Sursa foto: Pexels.com, Pinterest.com, Californiaflowers.ro 




    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post