Flori rezistente la soare – Caracteristici si sfaturi pentru intretinerea adecvata a acestora

 

Flori rezistente la soare - caracteristici si sfaturi pentru intretinerea acestora

Perioada verii poate fi o adevărată provocare pentru unele tipuri de flori. Temperaturile ridicate și intensitatea soarelui au efecte directe asupra plantelor care sunt expuse la soare sau căldură. Din acest motiv, pe parcursul sezonului cald, este recomandat să opteze pentru flori rezistente la soare. Indiferent daca vrei sa iti decorezi locuinta sau sa daruiesti un cadou placut, ti-am pregatit o serie de informatii care sa iti usureze deciziile.

Citeste mai departe si descopera care sunt plantele rezistente la soare si cum trebuie acestea intretinute pentru a isi mentine aspectul intact chiar si in perioadele caniculare.

Cuprins

  1. Tipuri de flori iubitoare de soare si caldura
  2. Sfaturi pentru intretinerea florilor pe timpul verii
  3. Idei de flori ce pot fi oferite in zilele foarte calduroase

1. Tipuri de flori iubitoare de soare si caldura 

1. Tipuri de flori iubitoare de soare si caldura

 

Printre plantele iubitoare de soare si caldura se numara:

1. Muscatele

Muscata este una dintre florile care iubeste sa scalde in lumina soarelui. Aceasta planta este foarte des intalnita pe balcoane si terase in scop decorativ. Muscatele sunt disponibile in foarte multe culori, cele mai raspandite fiind cele rosii. Indiferent de tipul de muscate, aceastea necesita sa beneficieze de lumina soarelui minim 6 ore pe zi.

Un alt aspect important de mentionat, este ca muscatele sunt foarte rezistente la seceta si pot supravitui cateva zile bune fara apa. In ceea ce priveste udarea acestor flori, aceasta trebuie facuta moderat. In zilele caniculare pot fi udate zilnic, dar nu cu o cantitate exagerata de apa.

1. Muscate rosii la ghiveci

1. Muscate rosii si roz

 

2. Cactusii

Unele dintre plantele care au nevoie de lumina soarelui pentru a se dezvolta armonios sunt cactusii. Cum acestia isi au originea in desert, era inevitabil sa nu le placa caldura. Aceste plante se prezinta intr-o varietate de tipuri si forme, putand fi tinuti atat in casa, cat si afara in timpul verii. Sunt obisnuiti sa primeasca apa foarte rar, fapt pentru care daca sunt udati des se vor descompune. Asadar, acestia trebuie udati doar in momentul in care pamantul este extrem de uscat.

1. Cactusi

 

3. Dracaena marginata

Dracaena este una dintre plantele pitoresti care se remarca prin frunzele sale rigide, in forma de sabie. Un avantaj ala acestei flori, este ca aceasta se adapteaza foarte bine la temperaturi variate, fiind rezistenta la seceta.

In ceea ce priveste intretinerea acesteia, este recomandat sa fie udata la aproximativ trei saptamani. Un lucru important de stiut, este in ghiveci nu trebuie sa existe apa stagnata intrucat aceasta poate cauza deteriorarea aspectului plantei.

1. Dracaena Marginata

1. Dracaena

 

 

4. Suculentele

Fiind folosite foarte des pentru decorarea incaperilor din locuinta, suculentele se numara si ele printre plantele care iubesc caldura si lumina. Acestea sunt foarte usor de ingrijit si nu necesita o intretinere speciala, fiind indicat sa fie udate o singura data pe luna. Suculentele se prezinta intro varietate de forme si dimensiuni, fiind oricand  o alegere excelenta pentru cei care isi doresc flori nepretentioase si rezistente.

O planta pe care o regasim des prin locuintele oamenilor este aloe vera. Aceasta se numara printre florile foarte rezistente la soare, care nu necesita a fi udata decat foarte rar. Pe langa aspectul sau pitoresc, aloe vera este utilizata si ca remediu pentru taieturi sau arsuri, avand efecte benefice asupra pielii.

1. Aloe vera mica

1. Suculente

 

5. Sanseveria

O alta planta care rezista foarte bine pe timpul verii este sanseveria. Aceasta mai este denumita si limba soacrei din cauza frunzelor sale ascutite in forma de limba. Sanseveria nu necesita multa apa, putand rezista fara probleme o perioada lunga de timp. Nu este indicat ca aceasta sa fie lasata foarte mult timp in lumina soarelui, insa caldura favorizeaza dezvoltarea acesteia.

1. Sanseveria

 

6. Lavanda

Recunoscuta pentru culoarea si mirosul sau unic, lavanda iubeste expunerea la soare si prospera cel mai bine in zonele cu temperaturi ridicate. Desi cel mai adesea este cultivata in camp, aceasta poate fi cultivata si in ghivece pentru decor sau utilizata pentru crearea unor aranjamente parfumate si colorate.

 

1. Lavanda

7. Floarea soarelui

Dupa cum sugereaza si numele, floarea soarelui este inebunita dupa caldura soarelui, aceasta orientandu-se intreaga zi in functie de rotatia acestuia. Aceste flori pot fi plantate si in ghiveci, dar sunt foarte rezistente si in aranjamentele florale sau decoratiuni naturale. Culoarea si forma speciala a acestor flori este extrem de indragita in sezonul cald.

1. Floarea soarelui

 

8. Trandafirii

Din lista plantelor rezistente la soare nu pot sa lipseasca nici trandafirii. Acestia infrumuseteaza gradinile, casele si terasele oamenilor in toate felurile posibile. Multitudinea de culori in care sunt disponibili ii transforma in cele mai dorite flori indiferent de sezon. Caldura si lumina soarelui sunt propice dezvoltarii trandafirilor, iar aranjamentele florale cu trandafiri sunt oricand o idee buna.

Acestia nu necesita o ingrijire speciala, trebuind sa fie udati ocazional cand pamantul de deasupra se usuca. Indeplinind acest pas, trandafirii se vor mentine triumfatori si vor atrage toate privirile. 

1. Trandafiri colorati

 

9. Yucca

Yucca este una dintre plantele care iubesc sa se scalde in lumina si prefera temperaturile ridicate, trebuind amplasata intr-un loc cu soare. Pe langa acest aspect, aceasta este usor de intretinut, trebuind udata din cand in cand. De asemenea, fiind o planta rezistenta la soare, Yucca tolereaza cam orice conditii de mediu, rezistand si la umbra. Singurul dezavantaj in acest caz poate fi incetinirea dezvoltarii florii.

1. Yuca

1. Planta Yuca

 

10.  Gardenia

O floare spectaculoasa este si gardenia. Aceasta este putin mai pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea, insa ii place contactul cu razele solare. Exista mai multe soiuri, iar inflorirea are loc pe parcursul sezonului cald. Frunzele verzi si lucioase trebuie sterse des de praf, iar planta trebuie udata atunci cand da semne de epuizare. Daca sunt intretinute corespunzator, aceste flori pot infrumuseta un timp indelungat casele si terasele oamenilor.

1. Gardenia

 

 2. Sfaturi pentru intretinerea corecta a florilor pe timpul verii 

2. Sfaturi pentru intretinerea florilor pe timpul verii

 

In timpul verii, cand temperaturile cresc, iar soarele este pe zi ce trece tot mai puternic, este esential ca florile si plantele sa primeasca o ingrijire corespunzatoare. Pentru a avea flori sanatoase si frumoase trebuie sa fie luate in considerare cateva aspecte cheie precum:

Tipul de flori

Intai de a face orice demers de intretinere a florilor, este important sa se cunoasca cateva caracteristici despre acestea. Unele plante sunt mai pretentioase, in timp ce altele nu necesita ingrijire speciala si sunt foarte rezistente la majoritatea conditiilor de mediu. Atunci cand se achizitioneaza flori din comert, acestea vin in general cu instructiuni de ingrijire sau informatii privind soiul. Asadar, aceste lucruri nu trebuie ignorate, ci luate in considerare pentru asigurarea unei ingrijri adecvate.

Amplasare

Mediul in care sunt amplasate plantele joaca si el un rol important asupra sanatatii acestora. Pentru a avea flori proaspete care se dezvolta armonios, trebuie sa se tina cont de nevoile acestora privind gradul de lumina, temperatura si umezeala. Toate acestea pot dauna florilor atat atunci cand sunt insuficiente, cat si cand sunt in exces.

Udare

Chiar daca fiecare floare are nevoile sale, un sfat valabil in cazul tuturor este legat de momentul in care acestea ar trebui udate. Pe timpul verii este recomandat ca udarea florilor sa se efectueze dimineata sau seara dupa lasarea intunericului. Udarea plantelor in mijlocul zilei nu este deloc benefica pentru acestea, indiferent de cantitatea de apa de care au nevoie si de intervalul de timp. Exista flor care trebuie udate zilnic si flori care trebuie udate o data pe luna.

Curatare

Un aspect pe care il ignora multa lume este reprezentat de frunzele si florile ofilite. Cand acestea apar, este indicat sa fie curatate repede, intrucat descompunerea acestora poate dauna sanatatii celorlati parti din planta. Desi sunt aproape moarte, tot vor consuma apa si vor slabi florile.

2. Sfaturi pentru intretinerea florilor pe timpul verii (2)

 

Hranire

Unele plante au nevoie sa fie hranite cu ingrasamant la anumite intervale de timp si majoritatea prefera ca acest lucru sa fie facut pe timpul verii. Asadar, in cazul detinerii unor astfel de flori, trebuie avut in considerare si acest aspect. In caz contrar, neasigurarea sursei de hrana poate dauna sanatatii plantei, stopand dezvoltarea acesteia si conducand chiar la ofilire.

Nevoile plantelor sunt diverse, insa respectand cateva reguli generale de intretinere, cu siguranta acestea se vor mentine intr-o stare foarte buna si vor lumina fiecare incapere sau zona exterioara in care sunt amplasate.

3. Idei de flori ce pot fi oferite in zilele foarte calduroase

3. Idei de flori ce pot fi daruite in zilele foarte calduroase

 

Florile reprezinta meru o idee buna cand vine vorba de cadouri. In zilele foarte calduroase de vara, majoritatea florilor tind sa se ofileasca. De aceea, daca se doreste oferirea unui dar sub aceasta forma, este recomandat sa se opteze pentru variante reziste la soare pentru a evita situatii neplacute. Nimeni nu-si doreste sa ofere sau sa primeasca flori ofilite din cauza temperaturilor extreme. Din acest motiv, ti-am pregatit o serie de idei de flori care pot reprezenta un cadou excelent in aceasta perioada.

Trandafirii criogenati – Datorita procesului de criogenare, acesti trandafiri sunt darul perfect in orice sezon din an. Pastrandu-si aspectul intact, persoana care ii  va primi se va putea bucura de frumusetea acestora fara a fi nevoie sa ii ingrijeasca intr-un anumit fel.

3. Trandafiri rosii criogenati la cutoe alba

3. Trandafiri rosii criogenati la cutie neagra

3. Trandafir criogenat rosu in sticla

 

Bonsai – Aceasta planta iubeste soarele, caldura si vantul si este numai buna de oferit cadou unei persoane dragi. In afara acestui aspect, bonsaii nu necesita nicio ingrijire speciala, acestia trebuind sa fie udati ocazional. Important de stiut este ca exista mai multe tipuri de bonsai, iar ceea ce difera este modul de crestere al acestora.

3. Bonsai

3. Bonsai la ghiveci

3. Bonsai inalt

3. Bonsai de casa

 

Ranunculus – Este o floare care rezista pana la temperaturi de 30 grade Celsius si are un aspect asemanator trandafirilor. Foarte multe persoane iubesc aceste flori datorita varietatii de culori in care se prezinta, dar si pentru elegenata si simplitatea care ii defineste. Aranjamentele florale cele mai apreciate cu ranunculus sunt cele in combinatie cu trandafiri si verdeata.

3. Aranjament cu rununculus cu trandafiri

 

Floarea soarelui – Un buchet sau aranjament floral cu floarea soarelui este si el ideal de oferit in timpul verii. Floarea soarelui reprezinta un adevarat simbol al verii, intrucat ii prieste caldura si scaldarea zilnica in soare. Totusi, florile taiate nu trebuie tinute mult timp in soare, dar rezista suficient cat sa se mentina proaspete cateva zile.

3. Aranjament cu floarea soarelui si trandafiri in cutie

3. Aranjamant cu floarea soarelui in cutie

 

Hortensiile – Aceste flori care se prezinta sub fomra unui manunchi de floricele si-au castigat popularitatea in ultimii ani, fiind tot mai indragite si utilizate in cadrul evenimentelor pentru crearea decorului. Aranjamentele florale, buchetele, dar si ghivecele cu hortensie sunt o vafrianta accesobila din toata pinctele de vedre in timpul verii.

3. Hortensiile

 

Florile de camp – In ultimii ani, multe florarii pun la dispozitia clientilor si flori de camp. Acestea sunt specifice sezonului cald datorita faptului ca in aceasta perioada infloresc campurile. Buchetele si aranjamentele florale cu flori de camp pot arata chiar extravagant, daca sunt combinate intr-un mod creativ. Iar pe langa toate acestea, sunt destul de rezistente si reprezinta o idee foarte buna de cadou.

Acestea sunt doar cateva dintre plantele si florile care fac fata temperaturilor ridicate si care pot fi o surpriza placuta pentru orice persoana indiferent de ocazie. Atunci cand contextul implica o deplasare mai indelungata, floristii recomanda florile la ghiveci si aranjamentele florale care au o sursa sigura de umiditate.

În concluzie, dacă îți dorești să te bucuri toată vara de flori frumoase, este important să faci alegerile potrivite și să respecți pașii de întreținere a fiecărei plante în parte. O casă plină de plante iubitoare de soare, este o adevărată oază de liniște și relaxare, ideală pentru petrecerea unui timp de calitate alături de familie și prieteni. Iar daca vrei sa oferi un cadou din suflet, variantele mentionate mai sus sunt ideale in orice context.

 

Sursa foto: Pexels.com, CaliforniaFlowers.ro.


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post