Buchete pentru o cerere in casatorie - 50 de idei de aranjamente florale pentru inspiratie

Un buchet de flori pentru o cerere in casatorie reprezinta o modalitate unica de a pune o intrebare foarte importanta. Odata ce i-ai cerut mana iubitei tale, nu dovedesti doar ca o iubesti, afirmi, in acelasi timp, ca iti vezi viata alaturi de ea si ca iti doresti sa impartasiti visuri si momente frumoase impreuna. De aceea, un buchet potrivit poate face din cererea de casatorie un moment memorabil. Poti gasi in continuarea articolului inspiratie pentru buchete de flori pentru cererea in casatorie.


Cuprins:


 1. Flori pentru o cerere in casatorie - Trandafirii ca propunere de floare centrala
 2. Buchet de lalele pentru o cerere in casatorie 
 3. Alte idei de buchete de flori pentru o cerere in casatorie - chic vintage pe baza de hortensie

1. Flori pentru o cerere in casatorie - Trandafirii ca propunere de floare centrala 

Trandafirul este floarea clasica, care simbolizeaza dragostea, romantismul si afectiunea. Ca atare, aceste flori sunt extrem de populare pentru cererile in casatorie. Simbolismul unui trandafir variaza in functie de culoarea lui si de numarul de fire oferite. 


Numeroasele culori ale trandafirilor au propriul lor simbol. Daca ii plac buchetele de trandafiri clasice, ii poti darui unul intr-o singura culoare sau chiar mai multe, in functie si de culorile ei preferate. Mai exact, trandafirii rosii simbolizeaza dragostea si romantismul, iar trandafirii roz simbolizeaza recunostinta, gratia, admiratia si bucuria.


In acelasi timp, trandafirii portocalii simbolizeaza entuziasmul si pasiunea, iar trandafirii galbeni simbolizeaza prietenia. Nu in ultimul rand, trandafirii albi simbolizeaza inocenta si puritatea. Trandafirul este, de asemenea, asociat cu Afrodita, zeita greaca a frumusetii si a iubirii. 


Daca vrei ca totul sa fie si mai special si sa ramana pentru mult timp ca amintire a acestui moment unic, o poti surprinde cu o cutie de trandafiri criogenati sau cu o cutie de bijuterii, care contine si un trandafir “nemuritor”.
 2. Buchet de lalele pentru o cerere in casatorie 

Iubite etern pentru atemporalitate, lalelele reprezinta unele dintre florile preferate pentru un astfel de buchet. La fel ca multe alte flori, diferitele culori ale lalelelor isi poarta adesea propria lor semnificatie.


Simbolismul si culorile lalelelor:


 • Lalelele roz simbolizeaza fericirea si increderea;
 • Lalelele violete simbolizeaza regalitatea;
 • Lalelele galbene simbolizeaza gandurile vesele;
 • Lalelele albe simbolizeaza iertarea.

Insa, cea mai cunoscuta semnificatie a lalelelor este iubirea perfecta si profunda. Deoarece lalelele sunt flori clasice, iubite de multe secole, acestea sunt asociate cu iubirea pura. De aceea, lalelele sunt ideale pentru a le oferi persoanei pentru care simti o iubire profunda, neconditionata.


Eleganta naturala pe care o emana o lalea - fie ca este intr-o culoare pastel, intr-un ton vibrant sau de un alb imaculat - nu poate concura cu nimic altceva. Un buchet de lalele iti va sustine iubirea si va oferi momentului romantism.
 3. Alte idei de buchete de flori pentru o cerere in casatorie - chic vintage pe baza de hortensie

 

Maiestria hortensiei este perfecta pentru un aranjament floral, cu o nota chic vintage. Hortensiile sunt, de obicei, in nuante de roz, albastru, violet si verde. 
Simbolismul hortensiei pentru fiecare culoare in parte:


 • Hortensiile roz simbolizeaza emotia transmisa din inima;
 • Hortensiile albastre simbolizeaza iertarea;
 • Hortensiile albe simbolizeaza glorificarea;
 • Hortensiile violete simbolizeaza dorinta de a intelege profund pe cineva.

Hortensia este o floare care, in sine, este un mic buchet, de aceea, este extrem de spectaculoasa atunci cand se alatura altor flori. Florile sunt o modalitate excelenta de a-ti exprima sentimentele, fiecare floare avand, intotdeauna, propriul sau sens special. De aceea, atunci cand alegi buchete cu hortensii, poti completa cu trandafiri, frezii, orhidee sau crini. 


Totodata, aceasta floare este preferata multor cupluri pentru aranjamentele florale de nunta. Alegerea hortensiei este, cu siguranta, o optiune buna pentru cuplurile care se angajeaza impreuna intr-un nou capitol - cum ar fi casatoria. 


Indiferent de buchetul pe care il alegi, nu uita ca un buchet pentru o cerere in casatorie este o modalitate excelenta de a arata ca esti dispus sa depui efort pentru a crea o amintire memorabila. Casa de piatra si petrecere frumoasa!Surse Foto: pinterest.com, shutterstock.com