Ingrijirea lalelelor in gradina si in ghiveci! Cum sa le pastrezi frumoase si sanatoase

Ingrijirea lalelelor in gradina si in ghiveci Cum sa le pastrezi frumoase si sanatoase poza cover

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase si mai rezistente flori, care ofera un decor superb, atat in propria gradina, cat si intr-un ghiveci sau o vaza. De aceea, este important sa stii cum trebuie sa fie ingrijite, pentru a te putea bucura de ele cat mai mult timp, indiferent de anotimp. Articolul de mai jos vine in ajutorul tau cu sfaturi utile si usor de urmat pentru ca tu sa ai lalele frumoase pe tot parcursul anului!

 

Cuprins:

  1. Lalele - ingrijire si inmultire
  2. Ingrijirea lalelelor de gradina
  3. Ingrijirea lalelelor in ghiveci

 

1. Lalele - ingrijire si inmultire 

1. Lalele - ingrijire si inmultire

 

Lalelele se pot inmulti atunci cand sunt plantate in sol. Aceasta procedura ar trebui facuta in toamna, pe la inceputul lunii noiembrie. In ceea ce priveste alegerea bulbilor, potriviti sunt cei tratati termic, ce nu prezinta zone moi sau zgarieturi. Un bulb poate genera pana la alti 5 bulbi noi, iar in acest fel floarea se poate inmulti. De asemenea, ar trebui sa aiba o adancime de 5-6 cm si o distanta de 10-15 cm intre ei cand sunt saditi in sol. 

 

In ceea ce priveste zona in care trebuie plantata, laleaua are nevoie de mult soare si multa caldura, ceea ce inseamna ca un loc umbros nu ii este prielnic. Urmand acesti pasi, pana la finalul primaverii, te vei putea bucura de plante frumoase si sanatoase.

 

Pentru o gradina mica, procesul de inmultire este unul destul de complicat. Se spune ca in momentul in care planta se usuca, bulbii ar trebui scosi si replantati intr-un alt loc din sol, insa acest proces nu este indicat sa fie facut in acelasi sezon. Totusi, daca vrei sa urmezi traditia, ai grija sa ii depozitezi la un loc umbros, racoros si ferit de lumina. 

 2. Ingrijirea lalelelor de gradina 

Dupa ce bulbii au ajuns in sol, tot ce trebuie sa faci este sa ii ingrijesti corespunzator:

 

  • in cazul in care ploua saptamanal, nu este nevoie sa ii uzi;
  • iarna, trebuie udati pana cand pamantul ingheata, daca acest proces nu se intampla in mod natural;
  • dupa precipitatii in cantitati mari, elimina baltile de apa din jurul lor;
  • indeparteaza buruienile din jur ori de cate ori ai ocazia;
  • adauga nutrienti in sol.

 

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire este putin diferita, avand in vedere ca sezonul se schimba, iar temperaturile cresc:

 

  • daca vezi ca floarea incepe sa rasara, o poti uda din 5 in 5 zile;
  • pe timpul verii, laleaua se uda doar daca nu ploua si este seceta;
  • frunzele ingalbenite se vor indeparta;
  • cand petalele se usuca, se va taia toata cupa florii, pentru a lasa tulpina sa se regenereze.

 

 3. Ingrijirea lalelelor in ghiveci 

Atunci cand locuiesti intr-un apartament sau nu ai posibilitatea de a-ti planta propriile flori, insa vrei sa te bucuri de un buchet de lalele superb, poti apela oricand la serviciile unei florarii online, care sa iti puna la dispozitie cele mai spectaculoase aranjamente. Acestea pot reprezenta un cadou pentru o persoana draga sau ti le poti achizitiona singura pentru placerea ta.

3. Ingrijirea lalelelor in ghiveci  (1)

3. Ingrijirea lalelelor in ghiveci  (2)

 

Cand vine vorba despre ingrijirea lalelelor in vaza sau intr-un ghiveci, procesul nu este acelasi ca si in cazul bulbilor plantati in pamant. Pentru a tine cat mai mult prospetimea si parfumul acestora, ele nu trebuie expuse la soare. 

 

Indiferent daca alegi un buchet cu lalele dintr-o florarie sau il confectionezi din propria gradina, din momentul in care este pus intr-un recipient cu apa, el trebuie asezat intr-o zona a casei racoroasa si umbrita. In plus, este indicat sa schimbi apa la 2 zile, iar in acest timp sa speli vasul cu flori pentru a te asigura ca nu exista bacterii care intra in contact cu tulpina. Aceasta ar trebui taiata la fiecare 2-3 zile, intr-o sectiune oblica de cate 2 cm. 

 

Un lucru pe care nu il cunosc foarte multe persoane este faptul ca laleaua este o  planta geotropica. Acest lucru inseamna ca ea are o tendinta naturala de a creste in jos. Astfel, o floare aplecata nu inseamna ca este „trecuta”. 



Asadar, ia in considerare sfaturile si informatiile de mai sus cu privire la ingrijirea lalelelor si bucura-te de un buchet de flori spectaculos pentru cat mai mult timp!

 

Surse foto: Shutterstock.com, californiaflowers.ro




 


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post