Buchete de flori albe: semnificatie si idei de buchete potrivite pentru diverse ocazii

semnificatie si idei de buchete potrivite pentru diverse ocazii

 

„Sa traiesti doar nu este de ajuns, a zis Fluturele. Ai nevoie si de lumina soarelui, de libertate si de o floricica‟, spunea scriitorul danez Hans Christian Andersen. Te-ai gandit cum ar arata viata fara flori? Probabil ca ar fi lipsita de magia unei petale albe de trandafir sau de mirosul unei zambile, proaspat rupta din gradina.


Viata si-ar pierde din farmec si ar fi chiar trista. Florile invita la bucurie, iar cele albe invita la speranta si emana inocenta. Un buchet de flori albe, dolofane reprezenta cel mai frumos gest de iubire, indiferent ca este oferit de catre sot, de cea  mai buna prietena sau de matusa preferata.



CUPRINS:

  • Buchete de flori albe: ce semnificatie au acestea?
  • In ce contexte poti oferi un buchet de flori albe?
  • Idei de buchete din flori albe pentru diverse ocazii

  •  1. Buchete de flori albe: ce semnificatie au acestea?

    Albul nu inseamna lipsa culorii. Din contra! Acesta emana viata si regenerare, ofera speranta si bucurie. Florile albe au diverse semnificatii in functie de conjunctura si de mesajul pe care doresti sa-l transmiti. De exemplu, in Egipt, florile de lotus alb reprezinta transformare, in Marea Britanie crinul alb este asociat cu rasaritul soarelui si inceputul vietii, iar noi romanii, privim trandafirii albi ca mesageri ai prieteniei devotate. Un buchet de flori albe poate reprezenta un „Nu ma uita!‟ ascuns sau un „Esti speciala! rostit din inima. 

    2. In ce contexte poti oferi un buchet de flori albe

    Deoarece florile sunt mesagerii sentimentelor, este important sa alegi cu dibacie culoarea potrivita, doar nu vrei sa lasi loc la interpretari nepotrivite. Iata in ce situatii poti oferi un buchet de flori albe:

    • cand esti invitat la masa; desi Codul Bunelor Maniere nu specifica daca trebuie sa aduci un buchet de flori sau nu, tine totusi cont de stradania gazdei care ti-a facut invitatia. Orienteaza-te catre buchete de flori albe, simple, cum sunt crizantemele in miezul toamnei sau lalelele delicate la inceput de primavara. Tine cont ca simplitatea este mereu de efect;
    • cand vrei sa spui „Multumesc‟, un buchet de frezii albe, simbolul prieteniei va intari si mai mult legatura de atasament dintre tine si cei dragi. De asemenea, freziile sunt simbolul misterului si a iubirii platonice;
    • cand esti invitat la majoratul unei domnisoare sau la o zi de nastere, nu ai cum sa dai gres cu un buchet de flori albe voluminos, expresia unui nou inceput;
    • daca esti mireasa, poti alege un buchet de flori albe, simbolul clar al rafinamentului si elegantei;
    • botezul unui copil va reprezenta mereu cel mai frumos moment din viata proaspatilor parinti, iar un aranjament floral decorat cu un ursulet de plus simpatic va fi apreciat cu siguranta. Daca prietena ta tocmai ce a nascut, o poti felicita trimitandu-i prin curier o cutie cu trandafiri naturali. O vei induiosa pana la lacrimi.
    • moartea unei persoane dragi este greu resimtita de familie si prietenii apropiati. In semn de dor si respect, o coroana funerara impodobita cu cale sau cu trandafiri este o varianta de luat in considerare.

    buchet flori albe

    3. Idei de buchete din flori albe pentru diverse ocazii 

    Asocierea florilor intr-un buchet este recomandata de specialistii din intreaga lume. Procesul de creare al unui buchet de flori este precum o declaratie de iubire. In sfarsit ti-ai luat inima in dinti si hotarasti ca este cazul sa-i comunici sentimentele tale. La inceput, privesti totul cu speranta, dar si cu un pic de teama. Apoi, imbraci buchetul cu un sincer „Te iubesc‟, dar strecori si alte cuvinte care sa intareasca mesajul tau.


    La fel procedeaza si floristii: mai intai, aleg doua sau trei flori principale, apoi contureaza restul decorului cu flori secundare care sustin armonia buchetului.


    Asadar, iata cateva idei de buchete din flori albe:

    • un buchet de hortensii albe, simbolul iubirii neconditionate, fuzioneaza delicat cu o pereche de crini albi, imperiali. Acestia pot decora masuta de cafea din sufragerie pentru o atmosfera delicata in casa si o mireasma deosebita;

     

    • un buchet cu orhidee se imprieteneste frumos cu hypericum, iar daca doresti sa atragi atentia, atunci alege un buchet de orhidee alba si trandafiri, un aranjament deosebit pentru o zi de nastere

    orhidee

    • trandafirii albi sunt supranumiti florile miresei si personalizeaza nasterea zeitei frumusetii, Afrodita. Reprezinta putere si iubire, doua caracteristici necesare pentru o relatie in doi trainica. Nu ai cum sa dai gres daca alegi un astfel de aranjament la cununia civila ori ceremonia religioasa.

    trandafiri


    • la inceput de an scolar, in semn de afectiune, copiii ofera educatoarelor un buchet de flori. Bujorii albi sunt simbolul curajului si increderii ca cel mic se afla pe maini bune, care ii vor slefui mintea si ii vor ghida pasii in viata.

    bujori



    • de Craciun sau de Pasti poti trimite un buchet de flori albe partenerilor de business, demonstrand atentie si grija. O cutie cu trandafiri albi sau un buchet de ranunculus alb cu frezii si gerbera poate sa incheie proiectul mult visat.

    cutie trandafiri albi

    Tine minte: O floare nu este niciodata in competitie cu cea de langa. Ea doar infloreste, la fel ca emotiile umane.


    Sursa foto: Shutterstock.com, CaliforniaFlowers.ro.


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post