Ingrijirea florilor iarna - sfaturi esentiale pentru a avea flori frumoase in perioada sezonului rece

Sezonul rece da peste cap viata tuturor, inclusiv a plantelor. Temperaturile scazute si conditiile din timpul iernii nu sunt tocmai favorabile florilor. Acestea necesita o atentie mult mai sporita pe timpul iernii daca iti doresti sa supravietuiasca si sa se dezvolte armonios in continuare. Acest lucru este valabil atat in cazul plantelor de apartament din ghivece, cat si in cazul buchetelor sau aranjamentelor florale. Atunci cand iti iei sau primesti un aranjament deosebit, iti doresti ca acesta sa reziste cat mai mult pentru a te putea bucura de frumusetea florilor.

Descopera in continuare cateva sfaturi despre cum sa ai grija de florile tale pe timpul iernii si ce nu trebuie sa le lipseasca niciodata.

Cuprins

  1. Cum sa ai grija de florile tale din apartament pe parcursul sezonului rece
  2. Ce nu trebuie sa le lipseasca florilor in timpul iernii

1.Cum sa ai grija de florile tale din apartament pe parcursul sezonului rece 

Florile difera de la un tip la altul. Unele sunt usor de intretinut, in timp ce altele sunt mai pretentioase si necesita o mai mare atentie. Plantele au nevoie de atentia ta in tot timpul anului, dar, in sezonul rece, parca incepi sa iti faci mai multe griji cu privire la acestea. Pentru a te asigura ca le ingrijesti cum trebuie, este bine sa tii cont de cateva sfaturi.

Locul in care pui florile influenteaza durata de viata a acestora intr-un procent extrem de mare. Amplasarea reprezinta un aspect extrem de important din mai multe puncte de vedere. Acestea trebuie sa dispuna de toate conditiile de care au nevoie daca vrei sa se mentina sanatoase si sa se dezvolte intr-un mod armonios in continuare. Atunci cand ai mai multe tipuri de flori, este recomandat sa te documentezi asupra nevoilor fiecaruia in parte. In acest fel, vei putea sa le grupezi in functie nevoile lor, asigurandu-le cele mai bune conditii. Acest aspect trebuie respectat atat in cazul florilor la ghiveci, cat si in cazul buchetelor de flori primite cu diverse ocazii de la oameni dragi.

Un obicei pe care ar trebui sa il aiba orice persoana care detine flori in casa este acela de a le muta. Aceasta mutare presupune schimbarea ghiveciului la anumite intervale de timp, in functie de gradul de dezvoltare al plantei. In acest mod, te asiguri ca radacinile au loc sa creasca in continuare, fara sa ramana cu pamant insuficient. De asemenea, florile trebuie curatate de frunzele uscate si de tot ceea ce pare a fi un surplus nociv pentru ele. Pregatindu-ti florile pentru iarna le vei asigura rezistenta.

In ceea ce priveste buchetele de flori, fie ca este vorba despre buchetele de trandafiri, fie ca este vorba despre buchetele cu orhidee, asigura-te ca le schimbi apa din vaza la fiecare cateva zile pentru a le prelungi durata de viata. 

  1. Ce nu trebuie sa le lipseasca florilor in timpul iernii 

Iarna poate fi un anotimp dificil din punct de vedere al conditiilor meteo. De aceea, trebuie sa ai grija ca florilor tale sa nu le lipseasca nimic din ceea ce au nevoie:

Temperatura potrivita

Temperatura joaca un rol esential in ceea ce priveste starea florilor. Este necesar sa fii atenta sa nu le expui la temperaturi prea scazute sau prea ridicate. Ambele vor contribui doar la deteriorarea sau chiar sfarsitul plantelor. Atunci cand ai un aranjament, o cutie cu hortensii sau un buchet inedit de la care nu iti mai poti lua ochii, plaseaza florile intr-o camera in care temperatura este constanta. Ferirea de schimbarile bruste de temperatura va prelungi durata de viata a florilor, iar tu te vei bucura de frumusetea lor pentru mai mult timp.

Apa

In sezonul rece este important sa te asiguri ca florile primesc destula apa. Aspectul caruia trebuie sa ii acorzi mai mare atentie este cantitatea de apa pe care o oferi fiecarei plante in parte, pentru a nu exagera. Unele au nevoie sa fie udate putin si des, iar altele mai rar. Dupa cum am mentionat mai sus, in cazul florilor pe care le pui in vaza, este indicat sa le schimbi apa pentru ca acestea sa isi pastreze prospetimea.

Lumina

Lumina este unul dintre elementele care influenteaza starea florilor. Ai grija sa pozitionezi plantele astfel incat sa aiba parte de cat mai multa lumina. Nu le lipi de geam si nu lasa frunzele sau florile sa intre in contact cu fereastra deoarece diferenta de temperatura le-ar putea dauna.

Florile care sunt ingrijite corespunzator in fiecare sezon vor avea o durata de viata lunga si iti vor bucura privirea de fiecare data cand le observi frumusetea. Daca iti doresti o floare care nu trebuie ingrijita atat de atent, iti poti indrepta atentia catre trandafirii criogenati. Bineinteles, cand vine vorba despre sarbatorile de iarna, poti apela la un aranjament de Craciun care va infrumuseta aceasta perioada din an. 

Sursa foto: Pexels.com, Californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post