Flori parfumate care vor inmiresma orice incapere

O florările reprezintă fără dar și poate un paradis al mirosurilor naturale si incantaoare. Acest parfum al florilor, zice cu adevarat faptul ca anotimpul cald este aici si e timpul sa ne dam frau liber spiritului aventurier. Nu, nu este exagerat, este doar starea pe care parfumul florilor reuseste sa ne-o induca.

De cate ori o vreme frumoasa nu te-a inspirat sa cumperi un buchet colorat de flori care sa intensifice acel sentiment de bucurie al venirii primaverii sau verii? Mirosul care se imprastie in incapere cu atat mai mult iti intensifica buna dispozitie. 

De multe ori insa se intampla sa admiri aspectul inedit al florilor si omiti mireasma care iti poate alinta instant simturile. De aceea, data viitoare cand te decizi asupra unui buchet de flori este bine sa apreciezi si parfumul acestuia. 

Iata asadar care sunt aceste flori care iti vor inmiresma orice incapere in care s-ar afla

Cuprins: 

  1. Flori parfumate

            1.1 Flori parfumate de primavara

            1.2 Flori parfumate de vara

  1. TOP 3 flori parfumate pe care sa le ai in buchetul tau
  1. Flori parfumate 

Florile parfumate sunt de mai multe tipuri, fiecare fiind specifice fiecarui anotimp, iar acestea pot fi ot avea o serie de intrebuintari. Le poti oferi in dar la un eveniment special, fapt prin intermediul caruia vei face cu siguranta o impresie placuta, le poti cumpara pentru a-ti decora casa intr-un mod incantator sau le poti chiar planta in gradina. Iata mai jos cateva exemple. 

 1.1. Flori parfumate de primavara 

Florile de primavara sunt cel mai evident semn al faptului ca natura incepe sa-si recontureze aspectul care ne-a lipsit atat de mult in lunile geroase. Iata care sunt mai exact acestea:

  • Zambile - in multe zone primele flori care sosesc sunt bulbii de zambile plantati inca din toamna. Plantate in numar mare acestea pot parfuma o gradina intreaga. Pe de alta parte acestea pot fi plantate si in ghivece, insa daca nu dispui de o gradina, iar plantarea florilor nu este activitatea ta preferata poti sa optezi pentru un simplu buchet

  • Violete - au un miros fin, usor, subtil si racoritor si vor reprezent o adevarata incantare atunci cand le oferi sau le primesti in dar
  • Griciorei - Frumusetea gricioreilor este dta atat de faptul ca infloresc chiar inainte ca zapada sa se topeasca cat si de mirosul din pe care il imprastie in jur. 
  • Liliac - Liliacul este preferat de multe dintre persoane, fiind parfumate intr-un mod in care este imposibil sa nu fii impresionat

 1.2. Flori parfumate de vara 

Florile puternic parfumate, de vara sunt intr-o varietate semnificativa, astfel ca nu trebuie sa te limitezi doar la cateva specii cand le oferi in dar sau le cumperi pentru propria bucurie. Iata cateva dintre ele:

  • Trandafirii - acestia sunt deja cunoscuti pentru mirosul lor dulce, suav, elegant, chiar rafinat. Datorita acestui aspect cat si a culorilor multiple, palide sau intense, sunt alegerea multora cand vine vorba de achizitionarea unor buchete de flori.

  • Iasomia - aceasta este cea mai parfumata floare din lume, avand un miros puternic si persistent. Aceasta poate fi simtita de la distanta, astfel ca nu vei da gres cu o astfel de floare.

  • Crinul - acesta are un parfum delicat, usor senzual putand fi o alegere ideala pentru a fi integrat intr-un buchet pe care sa-l oferi persoanei iubite. 

  • Lavanda - lavanda este crescuta in special pentru parfumul sau care, resimtit in uleiurile esentiale ofera o senzatie de calm si relaxare. 

  1. TOP 3 flori parfumate pe care sa le ai in buchetul tau 

Bujorul - Bujorii sunt flori puternic parfumate. Acestea infloresc doar pentru o perioadă scurtă de timp, insa atunci cand o fac emit un parfum proaspăt, dulce care reusesc sa umple o cameră cu aroma lor minunată. Bujorii roz și albi tind să fie cei mai parfumați. 

Frezia - Freziile au un miros dulce și fructat. Aceasta este o floare luxurianta, in forma de trompeta cu frunze delicate si reprezinta o modalitate excelenta de a aduce un miros natural si dulce in casa ta.

Gardenia - aceasta este o floare preferata de parfumieri, datorita mirosului dulce si surprinzator de puternic. Acesta este tipul de parfum care iti ramane intiparit in memorie, in cel mai bun sens. Totodata gardenia poate fi inclusa cu succes intr-un buchet de flori pe care iti doresti sa-l oferi. 

In concluzie indiferent daca vrei sa-ti cumperi un buchet de flori pentru a umple incaperea in care stai cu un parfum imbietor, sau pentru ca vrei sa daruiesti un buchet prin intermdiul caruia sa impresionezi sau pur si simplu iti doresti sa plantezi, sa stii ca natura este foarte darnica cu tine. Ai o varietate de flori din care pot alege, astfel incat mirosul sa fie exact pe gustul tau sau pe cel al persoanei care se bucura de minunatele flori.


Sursa:californiaflowers.ro, pexels.com

 


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post