Flori inmormantare informatii esentiale despre alegerea, aranjarea si trimiterea florilor funerare

Pierderea unei persoane dragi este una dintre cele mai dificile experiente din viata. In calitate de membru al familiei sau de prieten al persoanei aflate in doliu, este normal sa iti doresti sa iti exprimi condoleantele si sa vrei sa fii alaturi de ea intr-un moment atat de trist. Uneori, cuvintele nu au succes in astfel de situatii, astfel ca, un aranjament floral are capacitatea de a transmite sprijin, suport si dragoste persoanei indoliate.

Totusi, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a oferi flori la un astfel de eveniment. Exista cateva reguli in ceea ce priveste alegerea, aranjarea si trimiterea florilor pe care tu trebuie sa le stii, astfel incat aranjamentul tau sa aduca alinare persoanei indoliate. Daca vrei sa afli tot ce trebuie sa stii despre florile de inmormantare, citeste in continuare acest articol.

Cuprins

  • Flori potrivite pentru inmormantare
  • Aranjamentul florilor pentru coroanele funerare
  • Trimiterea florilor funerare pentru inmormantare

    1. Flori potrivite pentru inmormantare

Exista o multime de flori care exprima respect si sunt adecvate pentru o inmormantare. Cele mai comune flori sunt trandafiri, gerbera sau garoafe, insa, daca persoanei decedate i-au placut orhideele, calele sau lisianthus si acestea sunt alegeri potrivite. Nu iti fie teama sa alegi o coroana funerara cu una din tipurile de flori preferate, totusi, daca nu te poti decide, iata ce simbolizeaza fiecare floare in cazul unei inmormantari:

Trandafirii - trandafirii albi exprima inocenta si tinerete; trandafirii rosii transmit respect, dragoste si curaj; trandafirii roz semnifica dragoste si sensibilitate; trandafirii galbeni reprezinta prietenie, asadar, poti face alegerea in functie de culoare.

Gerbera - transmite tarie de caracter, sinceritate si integritate morala.

Garoafele - cele albe transmit inocenta si dragoste pura, cele rosii reprezinta admiratia, iar cele roz prietenie si amintire.

Orhideele/ calele - simbolizeaza respect, putere, pretuire si admiratie.

Lisianthus - este simbolul sensibilitatii.

Poti alege o coroana funerara cu trandafiri si orhidee sau o coroana in forma de inima cu trandafiri si tros roz.

  1. Aranjamentul florilor pentru coroanele funerare

Florile funerare exprima dragoste si ii ajuta pe cei dragi sa depaseasca mai usor momentele grele. Alegerea unui omagiu floral adecvat poate ajuta procesul de doliu mai mult decat iti imaginezi. Exista multe tipuri de omagii florale dintre care poti alege, cele mai des folosite fiind coroanele funerare, buchetele de flori si aranjamentele florale. Mesajul de adio trebuie sa contina cateva cuvinte amabile de amintire a persoanei decedate. Iata cateva exemple:

  • Odihneste-te in pace
  • Intotdeauna in inima mea
  • Ai disparut, dar nu te voi uita niciodata
  • Vesnic in gandurile noastre
  • Ne va fi foarte dor de tine

Gaseste cateva cuvinte simple care sa iti exprime sentimentele fata de persoana decedata si care sa vina ca sprijin moral pentru familie.

  1. Trimiterea florilor funerare pentru inmormantare 

Trimiterea florilor la inmormantare este o traditie care dateaza de mii de ani, insa nu in toate religiile. Florile de inmormantare au ca scop omagierea persoanei decedate, dar transmit si compasiune, iubire si caldura catre familia indurerata. Este recomandat ca florile pentru inmormantare sa fie trimise la casa de pompe funebre sau la locatia unde va avea loc inmormantarea. Totusi, daca vrei sa oferi personal omagiul persoanei indoliate, atunci asigura-te ca ai comandat din timp coroana sau aranjamentul.

Pe langa prezenta ta fizica si cuvintele amabile, coroanele funerare sunt o modalitate minunata de a-ti exprima sentimentele fata de persoana decedata si fata de familia acesteia. Uneori, cuvintele nu isi au rostul sau sunt foarte putine lucrurile pe care le poti face. Fii prezent si arata-le sprijinul tau, care nu trebuie sa implice un gest maret. O imbratisare, un mesaj frumos si o coroana de flori sunt mai mult decat suficiente pentru familia ramasa in doliu.


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post