Cadou pentru sefa - cateva idei potrivite pentru contextul profesional

Ziua de nastere a sefei tale poate insemna multe lucruri: un moment de respiro la munca, o petrecere la firma sau o ocazie perfecta de a-ti arata aprecierea fata de aceasta. Uneori este foarte greu sa alegi cadoul potrivit mai ales cand vine vorba de un context profesional. Ar trebui sa alegi ceva simbolic, sa te asiguri ca o sa-i placa, sa nu fie nici prea ieftin dar nici prea scump si sa nu exagerezi, deoarece o alegere nepotrivita te poate pune intr-o lumina proasta. Insa nu trebuie sa iti faci griji! Exista cadouri potrivite pentru toate tipurile de personalitate. Fie ca optezi pentru un gadget, o bautura alcoolica, un instrument util la birou sau clasicele flori cu ciocolata, cu siguranta gestul tau va fi apreciat, indiferent daca lucrezi de acasa sau de la birou. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca stii de ce lucruri sa tii cont ca sa ii faci cel mai reusit cadou sefei tale, fie ca alegi sa faci acest lucru singur sau alaturi de echipa ta.

Cuprins

  • Cadouri pentru sefa - de ce sa tii cont
  • Cadou pentru sefa de ziua ei 
  • Idei de cadouri pentru sefa
  • Cadouri personalizate pentru sefa   

     1. Cadouri pentru sefa - de ce sa tii cont 

Sa ii faci cadou sefei tale este un gest necesar, mai ales daca ceilalti colegi fac deja acest lucru. Este foarte important sa te informezi de cum stau lucrurile in compania ta. In unele companii nu este neaparat necesar sa faci cadouri iar in altele acest lucru este absolut exclus. Totusi, in majoritatea situatiilor oferirea cadourilor este permisa si este considerata chiar un gest frumos. Ca sa fii sigur, cel mai bine este sa ceri sfatul colegilor tai. 

Iata de ce lucruri ar trebui sa tii cont atunci cand faci cadouri pentru sefa tai:

  • Tine cont de interesele ei

Aici totul depinde doar de tine. Fii foarte atent si observa micile detalii care ii construiesc personalitea, cum ar fi muzica pe care o asculta in birou in timp ce munceste, evenimentele despre care discuta in pauza de masa, posterele pe care le are lipite in birou, pasiunea pentru cafea sau chiar postarile ei de pe contul de socializare. Orice lucru micut poate consititui o idee pentru cadoul tau. Cu cat esti mai atent, cu atat vei face un cadou mai bine gandit potrivit personalitatii sefei tale. De asemenea, aceste lucruri iti pot spune si de ce lucruri ar trebui sa stai departe, de exemplu, daca observi ca sefa ta bea ceai verde dimineata sau ca este atenta la ce mananca, vei stii ca nu este o idee buna sa ii oferi cadou cafea sau o cutie de bomboane de ciocolata. 

  • Fa-i un cadou in ton cu personalitatea ei

Un lucru foarte important atunci cand vine vorba de un cadou pentru sefa ta este personalitatea. Daca nu esti atent la aceste lucruri vei putea da gres foarte usor. Incepe cu o intrebare simpla. Este persoana amuzanta sau serioasa? Daca ai ales prima varianta, inseamna ca munca ta devine din ce in ce mai usoara, deoarce poti opta pentru cadouri personalizate cu mesaje funny, exista foarte multe optiuni in acest sens. In schimb, daca sefa ta este mai degraba o persona serioasa si conservatoare, nu este o idee buna sa ii oferi un animalut de plus sau o cana cu un mesaj amuzant, deoarece nu le va aprecia.

  • Gandeste-te la relatia pe care o ai cu ea

Relatia pe care o ai cu sefa ta te poate ajuta foarte mult in alegerea unui cadou potrivit. Cu cat esti mai apropiata de ea, cu atat cadoul poate deveni mai personal. In cazul in care relatia cu sefa ta se rezuma doar la discutii formale despre munca, poti merge la sigur si sa optezi pentru un cadou clasic precum un buchet de trandafiri  de la Californiaflowers sau o sticla de vin incorporata intr-un cos de tip cadou daca esti sigura ca este consumatoare de alcool. 

  • Stabileste un buget

Cel mai sigur este sa gasesti un echilibru. Nu trebuie sa te simti obligat sa faci un cadou foarte scump sefei tale. Alege un cadou dragut care sa nu fie nici prea ieftin, dar nici prea scump. Astfel, nu vei lasa loc de interpretari care ar putea fi in dezavantajul tau. Sfatuieste-te cu echipa si colegii in ceea ce priveste cadoul lor pentru sefa si stabiliti impreuna un buget comun sau chiar un cadou comun. 

  1. Cadou pentru sefa de ziua ei 

Daca de Craciun sau de Paste poti opta pentru un clasic cos cu bunatati, in cazul zilei de nastere ar trebui sa depui putin mai mult efort. Desigur, nu este neapart o regula universal valabila, insa cu siguranta sefa ta va aprecia un cadou bine gandit, practic sau chiar personalizat. Ai grija sa te consulti cu echipa ta ca sa te asiguri ca este in regula sa faci un astfel de cadou. 

Alege ceva dragut si care sa o inveseleasca la birou. Cel mai bine este sa te rezumi la cadrul in care se petrece relatia voastra, adica cel profesional. Prin urmare, este exclus sa ii oferi sefei tale lenjerie de pat sau alte lucruri care ar sugera o relatie mai mult decat profesionala. Totusi, daca ai o relatie de prietenie cu sefa ta, poti opta si pentru un cadou mai amuzant, cum ar fi o cana cu un mesaj.


Un alt lucru dragut pe care il poti face alaturi de colegii tai este sa ii cumparati ceva impreuna, cum ar fi un tort surpriza sau flori in cutie de care sa se bucure cat mai mult timp in birou sau acasa. 

Cadourile pentru sefe pot fi oferite chiar daca lucrezi de acasa. Cu putina cercetare, ii poti trimite alaturi de colegii tai un cadou reusit prin curier. Cu siguranta ii va face ziua mai buna. 

  1. Idei de cadouri pentru sefa 

Iata cateva sugestii de cadouri pentru momentele in care esti in pana de idei:

  • Un tablou de birou sau poster cu un mesaj motivational

Ce poate fi mai util la munca decat un strop de motivatie pentru zilele in care chiar nu ai chef de munca? Stai linistit, si sefa ta este om si da, chiar si ea are zile proaste. Orice obiect cu mesaje motivationale va arata dragut in biroul sefei. 

  • Vaze si decoratiuni

Daca sefa ta este o impatimita a designului interior si a atmosferei placute, cu siguranta ar trebui sa ii cumperi o vaza cu un design special pentru toate florile pe care le va primi de ziua ei. 

  • Suport de pixuri si creioane

Orice sefa ar trebui sa aiba la indemana cateva instrumente de scris ca sa-si noteze cele mai importante lucruri legate de job. Mai mult decat atat, ar putea chiar sa-i infrumuseteze biroul in cazul in care alegi un suport de pixuri cu un model mai special. Gandeste-te la personalitatea ei si alege unul potrivit. Uneori cadourile simple si practice sunt mult mai bine venite decat orice dar scump.

  • Un gift card

Iata inca un element care nu ar trebui sa lipseasca din cadoul tau final ca sa iti faci cu adevarat sefa fericita. Daca stii ca este o consumatoare de cafea si o vezi des cu o cana de cappucino, atunci cu siguranta o s-o faci foarte fericita daca ii oferi un gift card pentru o cafenea din zona. Iar daca este mai degraba o persoana foarte eleganta, ce ar putea fi mai bun decat un card cadou la magazinul ei preferat din mall? In felul asta nu trebuie sa te mai stresezi, o vei lasa pe ea sa aleaga ce ii place cu adevarat!

  • Calendare si agende

O idee foarte practica de cadou pentru sefa ta este, desigur, o agenda sau un calendar. Cu siguranta ii vor prinde bine la birou. Poti alege chiar si o agenda cu mesaje motivationale sau desene inspirationale. In cazul calendarului, poti alege unul mic pe care sa-l puna langa laptop sau PC sau poti opta pentru unul de dimensiuni mai mari care poate fi agatat de perete. Alege unul cu peisaje superbe sau daca este iubitoare de animale, alege o tematica amuzanta cu pisicute sau catelusi in ipostaze haioase.

  • O carte

In cazul in care sefa ta este o iubitoare de cultura si literatura si o vezi uneori cum mai soarbe cate o pagina in pauzele de la birou, atunci cu siguranta ca s-ar bucura daca ar primi o carte! Daca nu stii exact ce sa alegi, poti opta pentru un bestseller sau o enciclopedie. Este si mai bine daca ii cunosti pasiunile! De exemplu, daca stii ca sefa ta este pasionata de gatit, atunci o carte de retete va fi cu siguranta o alegere reusita de cadou!

  • O bautura alcoolica

Daca vrei sa-i oferi sefei tale un cadou pe care sa fii sigur ca o sa-l foloseasca, atunci alege o bautura alcoolica, de exemplu o sticla de vin sau de sampanie. O va putea savura alaturi de colegi sau de familie! Stii cum se spune, nu ai niciodata prea mult alcool la o petrecere. Prin urmare, va fi folositoare chiar si daca va ajunge sa beau doar un singur pahar!

  1. Cadouri personalizate pentru sefa

Un cadaou personalizat nu trebuie neaparat sa fie un obiect cu numele sefei tale pe el, ci un lucru pe care sa fii sigur ca il va folosi, ceva doar al ei. De asemenea, poti alege ceva care vei fi sigur ca va deschide discutii sau ca isi va aminti mereu ca e de la tine. 

Iata cateva sugestii:

  • Un set de pahare de vin personalizat 

Oricine ar trebui sa aiba un set de pahare de vin in casa. Si ce poate fi mai bun decat un set de pahare? Raspunsul este un set de pahare de vin personalizat. In acest fel, cadoul tau se va distinge de alte lucruri pe care le are deja prin casa. Alege ceva ce ii place ei sau mergi la un centru si personalizeaza-le. De exemplu, poti inscriptiona pe fiecare pahar un nume de femeie celebra ca sa ii aminteasca ce persoana minunata este. Cu totii avem nevoie de un reminder din cand in cand. 

  • Un tirbuson sau un desfacator de bere

Daca vrei sa ii oferi ceva cu adevarat util, atunci aceasta este alegerea potrivita. Cum poti sa bei vin sau bere daca nu ai cu ce sa le desfaci? Din nou, ca sa te poti diferentia prin cadoul tau, alege un obiect personalizat ca sa isi aminteasca mereu de tine si de echipa ta in momentele fericite, adica la un pahar. 

  • Un incarcator de telefon cu wireless (sau o baterie portabila)

Oare cine suntem atunci cand nu mai avem baterie la telefon? Salveaz-o pe sefa ta de la panica si ofera-i cadou un incarcator wireless sau o baterie portabila ca sa o ajute la nevoie. Fie ca ne place sau nu, smartphone-ul este un obiect absolut indispensabil, in special pentru o persoana importanta ca se fa ta.

Cu alte cuvinte, exista foarte multe optiuni in ceea ce priveste cadoul pentru sefa ta. Intr-adevar, poate fi un pic stresant, deoarece cu siguranta nu iti doresti sa dai gres. Insa, nu te stresa. Vorbeste cu colegii tai si fii creativ. De asemenea, nu ezita sa-i oferi un cadou personalizat!

Sursa foto: Pexels.com, Shutterstock.com


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post