Cadouri de 8 martie – Cum ne exprimam iubirea si recunostinta fara sa apelam la cuvinte

 

Femei Flori

 

Ziua de 8 martie nu se rezuma doar la Ziua Internationala a Femeii. Aceasta sarbatoare este un prilej de le aminti mamelor, bunicilor, surorilor, iubitelor si altor femei importante din viata noastra cat de speciale sunt pentru noi. Conform traditiei, ziua de 8 martie este aceea in care doamnele si domnisoarele primesc daruri, atat de la femei, cat si de la barbati, cadouri care exprima recunostinta, multumirea, dragostea, atasamentul si urarile de bine pentru o primavara fericita. 

 

Provocarea incepe atunci cand din multitudinea de optiuni trebuie sa alegi varianta care se pliaza cel mai bine profilului persoanei in cauza. Tocmai de aceea, am pregatit cateva sugestii inspirate de cadouri care pot fi daruite in aceasta zi, care sa iti simplifice alegerea. 

 

Cuprins 

  • Idei de cadouri de 8 martie – Surse de inspiratie pentru alegerea celor mai expresive cadouri 
  • Cadouri originale de ziua femeii – Cui le daruim? 
  • 2.1. Cadou de 8 martie pentru bunica

    2.2. Cadou de 8 martie pentru mama

    2.3. Cadou de 8 martie pentru iubita sau sotie

    2.4. Cadou de 8 martie pentru sora

    2.5. Cadou de 8 martie pentru educatoare, invatatoare sau profesoare

    2.6. Cadou de 8 martie corporate pentru sefa sau colega de birou

    1. Idei de cadouri de 8 martie – Surse de inspiratie pentru alegerea celor mai expresive cadouri 

    Ca in fiecare an, magazinele se intrec in a oferi clientilor variante de cadouri de 8 martie pentru doamnele din viata lor. De la aranjamente florale, bijuterii, bomboane de ciocolata sau abonament la SPA, ideile sunt infinite. Insa, fiind o zi atat de speciala, cadoul trebuie ales atent, pentru ca mesajul pe care doresti sa il transmiti sa fie clar inteles. 

     

    • Aranjamentele florale 

    Florile sunt cele mai bune prietene ale femeilor. Nu exista doamna sau domnisoara care sa nu fie impresionata de un astfel de gest elegant, mai ales daca primeste florile preferate, ambalate intr-o maniera inedita.

    Aranjament Alb Roz

     

    Pentru ca primavara apar numeroase flori, este de preferat sa oferi drept cadou de 8 martie un buchet cu flori de sezon. De exemplu, lalelele sunt cele mai populare flori de 8 martie. Cele rosii sunt asociate cu iubirea, cele galbene simbolizeaza gandurile pozitive si prietenia, cele roz transmit inocenta si felicitarile pentru un nou inceput, cele albe exprima iertarea si recunostinta, iar lalelele mov au un aer nobil. Un buchet de lalele poate fi daruit mamelor, profesoarelor, soacrelor sau sefelor.  

     

    Oferirea unui buchet de frezii este gestul care marcheaza perfect inceputul primaverii. Aceasta floare este iubita pentru parfumul sau intens, iar culorile au o simbolistica aparte: freziile mov semnifica rafinamentul, cele albe – iubirea la inceput, cele galbene – intelepciune si rabdare. 

    Orhideele transmit admiratie si respect. Pentru un cadou cu totul interesant, opteaza pentru un buchet cu orhidee si hortensii. Acestea pot fi oferite mamei, bunicii sau unei persoane cu autoritate din viata ta - profesoara, sefa etc. 

     

    Noi iti sugeram sa iesi din tipare si sa te orientezi catre un buchet compus din 2-3 specii de flori sau flori de culori diferite. Ia in calcul ca impresia pe care o creeaza cadoul este puternic influentata si de modul de ambalare. Apeleaza la serviciile unei florarii de specialitate care sa se ocupe intr-o maniera profesionala de realizarea buchetelor, in functie de preferintele destinatarului, precum si de partea estetica. 

    Trandafiri Criogenati Albastri

     Trandafiri Rosii

     

     

     

    • Trandafiri criogenati 

    Iti amintesti de trandafirul din „Frumoasa si Bestia”? Acesta exista si in realitate. Globul sau cupola de sticla atrag prin eleganta, iar florile traiesc multa vreme, fara a cere o atentie speciala.

    Trandafir Criogenat Cutie

     

     

    Trandafirii criogenati sunt indragiti de femeile de toate varstele. In plus, trandafirii asezati in cupole sau globuri de sticla sunt cei des oferiti sefelor, doamnelor profesoare, colegelor de munca etc. 

    Trandafirii criogenati sunt indragiti de femeile de toate varstele. In plus, trandafirii asezati in cupole sau globuri de sticla sunt cei des oferiti sefelor, doamnelor profesoare, colegelor de munca, etc. 

     

    Acestia nu trebuie udati in mod regulat, isi mentin forma proaspata si culorile vii si se gasesc cu usurinta online. Partea excelenta este ca, acestia vin in tot felul de culori, de la romanticul rosu, pana la mov sau albastru. 

    Trandafiri Criogenati Bleu

     

     

    • Bijuterii 

    Un buchet de flori impreuna cu o bijuterie simpla si de calitate reprezinta un gest de bun gust care va fi apreciat de fiecare femeie. Ca idei care sa te inspire, orienteaza-te catre o pereche delicata de cercei sau un lant cu pandantiv. 

     

    • Programare la coafor 

    Venirea primaverii este ocazia perfecta pentru o improspatare a look-ului. O programare la salonul de infrumusetare este, cu siguranta, un gest de rasfat care va fi apreciat de mama sau de iubita ta. 

     

    • Parfum 

    Parfumurile sunt cadouri excelente de 8 martie pentru mame, iubite sau sotii. Este important sa cunosti preferintele persoanei careia vrei sa ii daruiesti un parfum. Un parfum dulce oferit unei doamne care prefera tonurile fresh ar putea sa nu produca efectul scontat. 

     

    • Masaj de relaxare 

    La inceput de primavara, putem rasfata reprezentantele sexului frumos cu un masaj care sa le relaxeze dupa o iarna lunga si friguroasa, dupa o saptamana plina de griji si activitate. Un astfel de cadou de 8 martie va fi binevenit pentru mame sau sotii, care, adesea, poarta pe umeri responsabilitati prea multe fara sa ne dam seama. 

     

    • Tratament cosmetic la un salon SPA 

    O sedinta de tratament cosmetic la un salon SPA poate fi chiar momentul mult dorit de relaxare de catre mama sau sotia ta. 

     

    • Cina la restaurant 

    Daca esti adeptul romantismului clasic, ofera-i iubitei tale o cina romantica intr-un restaurant intim, cu muzica linistita si preparate savuroase. Nu uita de un buchet elegant cu flori si de o bijuterie pretioasa. Cu siguranta va fi un inceput de primavara de neuitat. 

    Cutie Alba Flori

     

     

    • Alege o geanta chic 

    Gentile sunt un accesoriu indispensabil pentru garderoba oricarei femei, indiferent ca ne referim la bunici sau iubite. Oricand mai exista loc pentru inca una. Poti miza pe un model de geanta incapatoare pentru birou sau pe una gen plic. Fii atent la culorile pe care le prefera persoana si alege o geanta care sa respecte acea paleta cromatica. 

     

    • Un abonament la sala 

    Fie ca vorbim de exercitii de aerobic sau fitness, iubita ta va fi, cu siguranta, incantata, mai ales daca este o fire care iubeste sportul. Tot pentru sedintele la sala poti completa cadoul cu echipamente complete sau accesorii sport care sa o ajute sa se antreneze si acasa. 

    2. Cadouri originale de ziua femeii – Cui le daruim?

    Este important sa ne gandim din timp la ce dorim sa le daruim mamelor, bunicilor, sotiilor etc., adica femeilor dragi noua, pentru ca gestul sa exprime emotia pe care dorim sa le-o impartasim. 

    2.1. Cadou de 8 martie pentru bunica 

    Ce cadou de 8 martie cumparam pentru bunica? Cele mai bune idei de cadouri de 8 martie pentru bunici vizeaza obiecte practice, care servesc anumitor nevoi. Sau, poti opta pentru cadouri simbolice, precum o rama foto ori un album foto personalizat in care sa atasezi cateva fotografii cu nepotii si copiii. Un serviciu de portelan, o esarfa de matase, un tort personalizat, un pardesiu de primavara sunt ponturi care o vor face fericita. Desigur, nu uita de buchetul de trandafiri naturali sau de un trandafir criogenat care sa completeze surpriza. 

    Decoratiune Trandafiri

     Trandafir Glob

     

    2.2. Cadou de 8 martie pentru mama

    Cea mai importanta fiinta din viata noastra merita ceva cu totul deosebit. Pe langa buchetul cu florile preferate, felicitarea cu cateva randuri de sentimente si emotii, alege un cadou pe masura. 

    Vaza Alba Flori

     

    Iata recomandarile noastre: set de portelan pentru ceai sau cafea, o cana cu farfurioara fina din portelan in cutie chic, un album foto personalizat, un pandantiv gravat cu un mesaj special, un difuzor pentru uleiuri aromatice, o carte din domeniul preferat, o carte biografica a unei personalitati pe care o admira, inscrierea la un curs (audio, video sau de calificare), un set cu cercei, bratara si colier, o geanta, un portofel din piele, cutie fina pentru bijuterii, o esarfa din matase, o bratara cu pietre pretioase sau semi-pretioase, parfumul preferat, set de cosmetice, cos complet cu flori si ciocolata, role de jad pentru masaj facial, un set de ceaiuri sau cafele cu arome inedite. 

    Aranjament Portocaliu


    2.3. Cadou de 8 martie pentru iubita sau sotie 

    Set Cadou Prietena


    Bijuteriile sunt de regula pe primul loc, atunci cand domnii doresc sa impresioneze sotia sau iubita cu un cadou de calitate. Bijuteriile raman toata viata, pot fi purtate la numeroase tinute si vor ramane vesnic o amintire frumoasa a persoanei care le-a daruit. Pentru a dubla efectul, asaza bijuteria intr-o caseta speciala pentru bijuterii, mai ales daca stii ca are nevoie de una. 

    Ideile de cadouri de 8 martie pentru sotii sau iubite pot continua cu un tablou, o cana de portelan de colectie sau o figurina batuta cu pietre naturale sau semi-pretioase. 

     

    2.4. Cadou de 8 martie pentru sora

    Sora iti este deopotriva cea mai apropiata ruda si prietena care iti cunoaste toate secretele. Fiind una dintre acele persoanele pe care le pastrezi cel mai aproape, iti va fi mai simplu sa ii gasesti cadoul visurilor. 

    Set Cadou

     

    Poti opta pentru un trandafir criogenat pe care sa il aseze pe raftul din camera ei, un set cu produsele cosmetice de la brandul favorit, un organizator de farduri, o pereche de ochelari de soare, o placa sau un ondulator pentru par, o esarfa de primavara pe care sa o asorteze la tinutele de sezon, o perna cu mesaj personalizat, un abonament la aerobic sau, de ce nu, un cosulet cadou cu dulciuri si diverse atentii. 

    Cutie Ursulet

     


    2.5. Cadou de 8 martie pentru educatoare, invatatoare sau profesoare 

    Doamnele invatatoare, educatoare si profesoare ne inspira sa ne dorim mai mult de la viata, sa devenim oameni mai buni si mai intelepti. De asemenea, profesoarele ne ofera un dar pretios - cel al cunoasterii. Asa ca, nu uita sa alegi un cadou de 8 martie pentru invatatoarea, educatoarea sau profesoara pe care o indragesti. Ca gest care simbolizeaza recunostinta, poti alege cadoul potrivit din urmatoarele variante: agenda (din piele ecologica sau decorata vintage) si pix, caseta de bijuterii (cu sertar sau compartimente interioare acoperite cu material textil), set de cosmetice naturale (fara parabeni sau sulfati), o vaza decorativa, o carte biografica sau un stilou cu penita din aur. Nu ezita sa alaturi un aranjament floral frumos ambalat intr-o cutie pe masura. 

    Vaza Flori

     Buchet Trandafiri

     


     2.6. Cadou de 8 martie corporate pentru sefa sau colega de birou 

    Devine mai simplu cand alegem cadoul pentru mama, sora, prietena sau iubita noastra. Insa, nici de sefa sau colega de birou nu trebuie sa uitam, iar aici vine provocarea. Nu cunoastem persoanele de la job suficient de bine, nu le stim gusturile si, in plus, nu poti sti ce aduc ceilalti. Fiind un mediu corporate, atentia trebuie acordata detaliilor atunci cand alegi un cadou prin care sa impresionezi.

     

    Iata cateva idei care sa te ajute: accesorii pentru hobby, un joc de societate, o cutie cu dulciuri rafinate, o harta razuibila sau o carte de colorat pentru relaxare, esarfa din voal, aparat pentru masaj facial, carduri cadou ori vouchere la magazinele de haine sau cu produse cosmetice. 

     Cutie Moet

     

    Luna martie este o luna a femeilor si, de aceea, trebuie rasfatate cum se cuvine. Daca stii dinainte ce isi doreste persoana draga din viata ta, atunci poti simplu sa alegi cadoul ideal. In caz contrar, te sfatuim sa mergi pe obiecte clasice si gesturi simple atunci cand doresti sa faci o impresie impecabila iubitei, sefei sau altei persoane importante din viata ta. 

     

    Sursa foto: Pixabay.com, Californiaflowers.ro 

     


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post