Cele mai frumoase buchete de mireasa – care sunt cele mai potrivite flori si ce detalii fac diferenta

(1) Cele mai frumoase buchete de mireasa – care sunt cele mai potrivite flori si ce detalii fac diferenta

Nunta. Un eveniment ce se defineste prin unicitate emotionala, lacrimi de fericire, zambete colorate, imbratisari calde si inimi ce bat la unison. Nu degeaba se spune ca este un moment unic in viata oricui. Trairea emotionala pe care mirele si mireasa o au in ziua nuntii nu este egalata de nimic altceva. Tocmai pentru a sublinia maestria acestui eveniment incarcat de semnificatie, detaliile nu trebuie sa fie ignorate. Iar un detaliu important este buchetul de mireasa. Este accesoriul fara de care nu se poate defini o mireasa. Este de nelipsit. Acesta are puterea nemasurabila de a completa acel procent lipsa pentru ca intregul decor, si intreaga zi, sa fie perfecta.

Cand vine momentul alegerii, acesta nu este tocmai usor. De ce? Pentru ca fiecare femeie isi doreste sa aiba cel mai frumos buchet de mireasa. Si atunci trebuie acordata o atentie deosebita detaliilor si florilor. Dar pentru a face alegerea mai usoara, am pregatit acest articol referitor la toate detaliile legate de buchetul de mireasa. Dar, oare, cum a inceput totul?


Cuprins:

  1. Cele mai frumoase buchete de mireasa
  2. Cum poti avea cel mai frumos buchet de mireasa

2.1.        Ce flori sunt potrivite pentru un buchet de mireasa

2.2.        Ce detalii trebuie sa surprinda buchetul de mireasa

  1. Modele de buchete de flori pentru mireasa


1. Cele mai frumoase buchete de mireasa 

De cele mai multe ori, buchetul de mireasa este ales pentru a se potrivit cu tematica nuntii, daca exista una, sau cu rochia – poate aceasta are anumite detalii pe ea care pot fi frumos surprinse in buchet. Mai mult, buchetul leaga, in general, designul si decorul intregii nunti. Nu degeaba este accesoriul care completeaza pana la perfectiune nunta. Iar dupa rochie, primul lucru pe care il observa invitatii este buchetul. Asadar, trebuie sa fii atenta la ceea ce tii in mana. Dar de ce poarta miresele un buchet de flori? De unde a pornit aceasta traditie?

Istoria buchetului de mireasa 

(1) 1.1.Istoria buchetului de mireasă - ierburi aromatice

Practica de a avea un buchet de mireasa la nunta dateaza inca din antichitate. Grecii antici sii egiptenii, tineau in maini ierburi parfumate pentru a inlatura ghinionul proaspetilor tineri casatoriti. Acele ierburi impreuna cu florile simbolizau un inceput nou. Aduceau speranta fertilitatii, a fericirii si a fidelitatii in cuplul casatorit. Dar forma buchetului de mireasa asa cum o stim cu totii astazi s-a concretizat numai in Epoca Victoriana. Simbolistica florilor din buchet era un aspect foarte popular pe atunci. Miresele isi comunicau sentimentele prin alegerea florilor pentru nunta lor.

Un alt motiv pentru care miresele aveau un buchet de flori la nunta era acela de a acoperi mirosul corpului cu parfumul florilor. In acele vremuri, igienei nu ii era acordata atentia de astazi.

Pana in zilele noastre aceste obiceiuri si simbolistici s-au pierdut. Astazi, viitoarea mireasa alege dintre cele mai frumoase buchete de mireasa acel buchet care se potriveste cu decorul, tematica si rochia. Sau acel buchet al carui culoare o prefera.

 2. Cum poti avea cel mai frumos buchet de mireasa 

Cele mai frumoase buchete de mireasa sunt acelea care iti definesc stilul. Poti avea un buchet din trandafiri albi, rosii sau, de ce nu, galbeni sau roz. Poate fi multicolor si cu flori asortate. Poate fi rotund sau care curge. Florile pot fi cu coada scurta sau lunga. Nu exista o regula anume pentru a crea cel mai frumos buchet de mireasa. Singura regula este aceea a stilului tau. Poti tine cont si de designului nuntii, de tematica sau de sala. Dar pentru inspiratie am ales cateva dintre cele mai apreciate si cautate flori de catre viitoarele mirese si am scris putin despre ele.

2.1. Ce flori sunt potrivite pentru un buchet de mireasa 

Sunt o multime de optiuni disponibile pentru un astfel de buchet. Daca pare dificil, ajuta-te de factori precum bugetul, locatia, paleta de culori din decor etc. Pana la urma, florile reprezinta elementul care aduce eleganta, parfum si creeaza o impresie buna si frumoasa a carei amintire va dura mult timp. Pentru ca este imposibil sa iti organizezi nunta fara un buchet de flori, iata care sunt florile ideale pentru un buchet atat de special.

  •     Trandafirii. Cele mai cunoscute buchete de flori sunt cele cu trandafiri. De diferite culori. Acestia simbolizeaza iubirea si puritatea. Pentru ca trandafirii se gasesc intr-o mare varietate de culori, poti crea un buchet unic pentru ziua nuntii. Culorile pe care le poti adauga in buchet pot surprinde tematica nuntii sau paleta de nuante care se regaseste in aceasta.
  •     Bujorii. Aceste flori superbe sunt considerate florile ideale pentru nuntile de primavara si vara. Pentru ca florile sunt mari, cu multe petale si au o culoare placuta de roz, bujorii merg de minune intr-un buchet cu flori mici, crem sau alta culoare pastelata. Bujorii semnifica prosperitate. Legendele spun ca prezenta bujorilor la o nunta va face ca acea casnicie sa fie una foarte reusita.

(1) 2.1. Ce flori sunt potrivite pentru un buchet de mireasă - buchet de bujori

  •   Orhideele. Aceste flori superbe sunt eterne. Ele dau o nota unica, tropicala oricarui aranjament floral. Cu ele poti crea cele mai frumoase buchete de mireasa. Simbolizeaza frumusetea nemarginita, rafinamentul, iubirea, dar si luxul, opulenta.
  •   Iasomiile. Daca iti doresti sa adaugi un strop de finete si o nota imbietoare de parfum exotic buchetului tau, atunci alege iasomia. Florile de iasomie au o simbolistica a puritatii, inocentei, admiratiei si respectului. Sunt una dintre alegerile ideale deoarece ele se deschid complet si elibereaza mireasma puternica si delicata pe toata durata evenimentului.
  •     Calele. Desi vorba din popor spune ca sunt flori potrivite pentru funerarii, calele au fost tot mai mult alese pentru buchetele de mireasa. Ele sunt cunoscute pentru forma lor speciala de trompeta. Au un miros discret si reprezinta renasterea, inocenta si admiratia. Si ele sunt ideale pentru nuntile de vara. Se gasesc in diverse culori precum portocaliu, roz, galben, mov si cate si mai cate. Arata foarte bine cand se alatura decoratiunilor de la sala.

(1) 2.1. Ce flori sunt potrivite pentru un buchet de mireasă - buchet de cale

  •   Lacramioarele. Desi nu te-ai gandi la ele ca ar putea fi parte dintr-un buchet de mireasa, uite ca se poate. Probabil iti amintesti de nunta regala cand insasi Kate Middleton a avut un buchet de mireasa din lacramioare. Ele au un parfum deosebit care nu poate fi confundat. Ele sunt flori de primavara, asa ca daca nunta ta va fi in acest sezon, atunci vei gasi lacramioare din plin. In schimb, daca iti doresti o nunta toamna si vrei un buchet de mireasa din lacramioare, cel mai probabil va trebui sa platesti un pret ceva mai mare. Asta deoarece ele nu se gasesc asa usor in restul anului. Prin urmare, intr-o astfel de situatie, cel mai bine este doar sa completezi buchetul cu cateva lacramioare in mijloc. Si in aceasta forma poate deveni un buchet unic si extrem de frumos. Si parfumat.
  •     Hortensiile. Aceste flori sunt superbe. Daca iti doresti un buchet de flori usor, dar foarte frumos si deosebit, in acelasi timp, hortensiile sunt alegerea ideala. Asta deoarece pe tulpina creste o floare foarte mare care seamana cu bataile inimii. Prin urmare, hortensiile semnifica frumusete, viata, gratie si recunostinta. Doar trei flori de hortensie pot fi suficiente pentru a forma cel mai frumos buchet de mireasa.
  •     Gardeniile. Usor mai neobisnuite, gardeniile pot crea un buchet de mireasa extraordinar. Parfumul lor nu poate fi confundat cu nimic. Ele reprezinta iubirea, frumusetea, jovialitatea si puritatea. Ele sunt flori cu coada scurta de aceea trebuie sa fie lipite pentru a sta in buchet. Acest lucru este, pana la urma, un avantaj deoarece nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu faptul ca ar putea sa cada. De obicei, ele sunt alese de viitoarele mirese care isi doresc lux si opulenta la nuntile lor. Pot fi asortate usor cu alte flori pentru a crea un buchet estetic. Sunt preferate de persoanele care se casatoresc vara.
  •     Lalelele. Acestea sunt printre cele mai versatile flori de pe planeta. Imbina usor stilul modern si artistic al unei nunti. Sunt disppnibile pe tot parcursul anului si pot fi asortate fara prea mult efort cu orice alta floare. Daca iti doresti un buchet simplu sau decoruri simple, dar de efect, pentru ziua cea mare, atunci nu vei da gres cu lalelele.

(1) 2.1. Ce flori sunt potrivite pentru un buchet de mireasă - buchet de lalele

  •   Floarea soarelui. Un buchet din floarea soarelui merge fantastic de bine cu toamna. Acesta poate fi completat de spice de grau si gerbera. O nunta tomnatica cu paleta de culori a toamnei va fi evidentiata de minune cu un astfel de buchet de mireasa. Floarea soarelui este rezistenta, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca buchetul se va deteriora pana la lasarea serii.
  •   Amaryllis. Delicatetea, mandria, afectiunea si prietenia sunt lucrurile care definesc cel mai bine aceasta floare. Daca ne gandim la faptul ca numele Amaryllis vine de la Amarysso – o femeie din literatura latina - devine tot mai clar faptul ca aceasta floare este o alegere mai mult decat inspirata pentru un buchet de nunta. Este o floare extrem de rezistenta, deoarece, in habitatul ei natural, infloreste in luna decembrie. Si ea se gaseste intr-o varietate de culori. Numai bine pentru a-ti oferi multiple optiuni de a crea cel mai frumos buchet de mireasa.

 2.2. Ce detalii trebuie sa surprinda buchetul de mireasa 

Pentru a avea cel mai frumos buchet de mireasa este nevoie sa fii atenta la cateva aspecte. Nu sunt deloc complicate si te vor ajuta in a-ti face alegerea mai usoara.

  •  Gusturile si personalitatea ta. 

Acesta este cel mai important aspect. Este ziua ta cea mare, ziua minunata pe care ai asteptat-o foarte mult timp si tocmai de aceea este recomandat sa faci alegerea buchetului conform personalitatii tale. Nu exista o alegere potrivita si una mai putin potrivita. Exista alegerea care iti place. Desigur ca ajuta foarte mult sa tii cont de cat de mult dureaza prospetimea florilor pentru a nu ajunge la finalul zilei cu un buchet ofilit. Insa, in fond, tot florile care contureaza personalitatea ta sunt cele mai potrivite.

(1) 2.2.Ce detalii trebuie să surprindă buchetul de mireasă - miri imbracati in negru

  • Semnificatiile florilor din buchet. 

Ceea ce face foarte special un buchet este personalitatea lui. Daca exista un tip de floare, sau mai multe, care inseamna ceva pentru tine (florile primite la prima aniversare sau la prima intalnire, florile pe care le-ai primit la cererea in casatorie sau florile primite la primul dragobete etc.) atunci poti crea un buchet nu doar frumos, ci si plin de semnificatie. Pana la urma, ziua nuntii este printre cele mai frumoase zile din viata ta. De ce sa nu ai un buchet incarcat de amintiri frumoase?

Stilul buchetului. 

Intotdeauna trebuie sa fii atenta la proportii. Prin urmare, este de preferat ca stilul buchetului sa se potriveasca cu rochia, dar si cu aspectele fizice. Spre exemplu, o mireasa scunda nu va fi foarte avantajata de un buchet curgator, la fel cum nici nici o mireasa inalta nu va fi avantajata de un buchet minuscul. Nu exista reguli clare si specifice, insa proportiile sunt detaliul care poate face diferenta.

Tematica nuntii

Deja s-a mentionat acest aspect. Fiind accesoriul care pune ultima piesa de puzzle la nunta ta, recomandarea este ca buchetul sa se potrivesca cu tematica nuntii si culorile decorului.

 

3. Modele de buchete de flori pentru mireasa 

  •         Buchet de mireasa cu cymbidium

  •         Buchet de mireasa cu trandafiri cyclamen

  •         Buchet de mireasa cu trandafiri albi si orhidee

  •         Buchet de mireasa cu bujori albi si miniroze roz

  •         Buchet de mireasa cu trandafiri somon si ranunculus

  •         Buchet de mireasa cu trandafiri galbeni si hortensie

  •         Buchet de mireasa cu trandafiri si frezii albe

In concluzie, ideea buchetului de mireasa dateaza inca din antichitate. Este o traditie veche care s-a pastrat pana in ziua de astazi. Daca pana acum cateva zeci de ani buchetele erau, majoritatea, simpliste, in ziua de astazi limita imaginatiei si creativitatii este cerul. Combinatiile de flori, accentele de parfum ale anumitor tipuri de flori nu fac decat sa formeze o imagine autentica si eleganta a buchetului de mireasa. Este cu siguranta un accesoriu pe care iti poti pune accentul personalitatii tale. Prin buchetul de mireasa faci vizibila o parte din tine si din povestea voastra de iubire. Asadar, de ce sa te limitezi si sa nu creezi cel mai frumos buchet de mireasa alegand unul, doua, trei sau mult mai multe tipuri de flori. Cum arata buchetul de mireasa al visurilor tale? 

Sursa foto: freepik.com, pexels.com, californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post