Aranjamente florale botez - creeaza cadrul feeric pentru celebrarea vietii cu ajutorul florilor potrivite

 

cover arajamente florale botez

Botezul, acest minunat ritual mostenit si pastrat din generatie in generatie are o profunda incarcatura emotionala, care ii determina pe toti cei apropiati micutului in cauza sa isi doreasca o desfasurare exemplara a intregului eveniment. Parintii celui mic isi doresc sa scrie cu fir de aur povestea increstinarii rodului iubirii lor si isi pun intreaga fiinta in procesul de organizare a petrecerii si a oficierii bisericesti a capatarii propriului nume de catre prichindel.


Florile, simbol al aprecierii si al dragostei, fac parte din decorul cadrului in care sunt traite emotiile botezului, indemnand toti invitatii sa mediteze asupra puritatii si fragilitatii personajului principal. Aranjamentele florale folosite pentru ornarea restaurantului, cristelnitei si a lumanarilor, la fel ca buchetele oferite in dar proaspetei mamici, au, spre urmare, un rol foarte important, si anume acela de a marca maretia momentului.








Cuprins:


  • Aranjamente florale de botez pentru ornarea cristelnitei, a restaurantului si a lumanarilor
  • 1.1. Alegeri potrivite pentru coronitele de cristelnita

    1.2. Decorul floral al locului petrecerii - de ce detalii sa tii cont

    1.3. Buchete de flori pentru lumanarile de botez


  • Flori de botez in functie de sexul copilului - alegeri cromatice si florale elegante si pline de personalitate
  • 2.1. Aranjamente florale pentru botezul unui baiat

    2.2. Aranjamente florale pentru botezul unei fete

    2.3. Botezul, in continuarea petrecerii gender-revealing


      

     1. Aranjamente florale de botez pentru ornarea cristelnitei, a restaurantului si a lumanarilor 

    Atunci cand vine vorba de decorul de botez, indiferent din ce este acesta compus, gusturile parintilor prichindelului trebuie sa primeze in procesul de creare a acestuia. Este esential ca fiecare detaliu din compozitia finala sa fie pe placul celor care l-au adus pe lume pe cel mic, pentru ca starea de bine adusa de eveniment sa se ridice pana la nivelul celei traite in ziua nuntii.  

     

     1.1.  Alegeri potrivite pentru coronitele de cristelnita 

    1.1 bujori albi

     

    Coronitele de cristelnita infrumuseteaza considerabil momentul cheie din cadrul celebrarii unui botez: scaldarea celui mic in apa sfintita spre a-si capata in fata lui Dumnezeu un nume de bun crestin. Imaginea copilului trecut printr-un cerc de flori spre a face primul lui pas important in viata este una dintre putinele care vor ramane intiparite in mintea norocosilor parinti pana la adanci-batraneti.


    In general, este recomandata alegerea unui decor simplu, curat al cristelnitei, care este in sine un obiect foarte incarcat de insemnatate si adesea brodat cu inflorituri si simboluri bisericesti. Pentru cei care doresc sa orneze cristelnita in care va fi botezat pruncul intr-o maniera eleganta, simpla, o varianta excelenta ar fi realizarea cununii decorative din flori albe, de tipul hortensiilor, a bujorilor sau chiar a trandafirilor. Ia in considerare si utilizarea unor panglici sau chiar a unor bucati de material, al caror volum si a caror fluiditate sa se imbine armonios cu aranjamentul floral. Inainte sa comanzi coronita pentru cristelnita, discuta cu preotul care va oficia botezul pentru a avea ocazia sa iei masuratorile vasului, pe care sa i le comunici florariei alese.


     1.2. Decorul floral al locului petrecerii - de ce detalii sa tii cont

     

    1.2. cutie hortensii roz

    Majoritatea parintilor care organizeaza o petrecere de botez pentru fiul sau fiica lor aleg sa decoreze interiorul localului in care se desfasoara reuniunea cu flori, baloane si panglici colorate. Nu intotdeauna, insa, designul interior al locului in care este organizat evenimentul permite supraincarcarea cromatica. Inainte de a alege buchetele de flori pe care sa le asezi pe mesele invitatilor, descopera in profunzime specificul restaurantului si analizeaza in detaliu sala in care se va petrece evenimentul. 






    1.2. cutie hortensii albastre

    Ulterior realizarii acestui scurt, dar atat de important studiu, alege, alaturi de partenerul tau, varianta cea mai potrivita cu atmosfera generala a locului ales. Ai nevoie de elemente decorative ceva mai compacte? Poti sa optezi, in acest caz, pentru flori asezate in cutii, care au exact acest avantaj, al stabilitatii si al caracterului compact. Doresti, poate, un decor floral voluminos, dar care sa nu incarce prea tare incaperea? Atunci, poti merge pe o varianta a carei eleganta este data de simplitate, cea a utilizarii unor buchete compuse dintr-un singur tip de floare, precum frumoasele si proaspetele buchete de lalele sau de hortensii. 

    1.2 lalele albe



    1.3. Buchete de flori pentru lumanarile de botez 

     

    La fel ca in cazul cristelnitei, aranjamentul floral folosit pentru acompanierea lumanarilor de botez poate fi unul foarte simplu, dar de efect. Lumanarile folosite in mod traditional cu aceasta ocazie sunt destul de grele si voluminoase, iar ornarea acestora cu un numar mare de flori poate transforma necesitatea mentinerii lor aprinse pe timpul slujbei intr-o adevarata provocare.  


    Daca evenimentul este organizat intr-o maniera traditionala, poti opta pentru decorarea lumanarilor cu cateva spice de grau uscate, cu bumbac sau cu cateva fire de lavanda. In cazul in care, din contra, dorinta ta si a sotului este aceea de a crea o fuziune intre traditional si modern, alege sa adaugi cateva cale, al caror aspect minimalist va avea exact efectul dorit.







     2. Flori de botez in functie de sexul copilului - alegeri cromatice si florale elegante si pline de personalitate 

    2. flori botez

     

    Decorul tematic a fost dintotdeauna unul dintre preferatele parintilor de pretutindeni. In functie de sexul copilului sau, de ce nu, al copiilor, poate fi aleasa paleta de culori care va fi folosita pentru aranjamentele florale. Nu este, insa, necesar sa limitezi foarte tare gama de nuante din decor pentru a fi suficient de sugestiv. Aranjamentele florale pentru nou-nascuti trebuie sa surprinda, in primul rand, fragilitatea celui mic si viitorul luminos si parfumat ce i se doreste.

    2.1. Aranjamente florale pentru botezul unui baiat


    In ceea ce priveste decorurile pentru botezul unui baiat, alegerea obisnuita este cea a florilor albastre, in combinatie cu cele albe. Aceasta varianta continua sa aiba foarte mare succes in randul iubitorilor de frumos. Utilizarea de flori voluminoase, cu un colorit pastelat, stins este foarte la moda printre tinerele familii.

    2.1 botez baiat



    Nimeni nu spune, insa, ca nu te poti juca cu florile pentru a compune buchete care sa denote faptul ca sarbatoritul este un baietel, fara a fi compuse exclusiv din flori albe si albastre. Plantele verzi, florile cu petale verzi, violet sau chiar galbene pot aduce un strop de originalitate intregului decor, fara a afecta in vreun fel dinamica generala a petrecerii.










     2.2. Aranjamente florale pentru botezul unei fete 

    2.2 botez fata

     

    Fetitele, gratioase si plapande ca margaritarul proaspat rasarit din pamantul rece, sunt, in general, sarbatorite intr-un decor in care predominant este rozul. Daca organizezi botezul unei mici domnisoare, dar vrei sa te abati, macar partial, de la regula rozului pudrat, ii poti cere florarului tau sa intocmeasca un aranjament in care sa nu predomine nicio culoare, ci care sa fie pur si simplu echilibrat din punctul de vedere al compozitiei. Buchetele de flori albe sunt, de asemenea, o varianta excelenta si in acest caz.


    2.3.  Botezul, in continuarea petrecerii gender-revealing

    Obiceiul organizarii de ,,gender-revealing parties” a fost preluat relativ recent de cultura romana, dar popularitatea acestuia a crescut extrem de rapid. Este firesc, caci nu pot fi niciodata prea multe evenimente organizate pentru serbarea puiului tau si pentru celebrarea, in general, a vietii. 


    Acest tip de petrecere se organizeaza in ultimul trimestru al sarcinii si are rolul de a dezvalui prietenilor si familiei sexul copilului ce are sa se nasca. Florile si baloanele umplu, si in cazul acestor evenimente, scena pe care se desfasoara simpatica si emotionanta reuniune. 


    O idee demna de luat in considerare este crearea unei legaturi intre decorul ales la aceasta petrecere de dezvaluire a sexului celui mic si cel folosit la botez. Folosirea aceleiasi palete de culori in decor sau chiar a aceluiasi tip predominant de floare va facilita asocierea copilului tau cu acea combinatie cromatica sau cu acea floare specifica. Semnificatia, pentru cei apropiati, a acelor flori si culori, nu va mai fi niciodata aceeasi. Este minunat cum se poate incuraja formarea de astfel de legaturi, cu cata finete se poate lasa o amprenta atat de frumoasa asupra unui grup restrans de oameni.


    Nu te limita la achizitionarea unui decor lipsit de insemnatate pentru locatia in care se va desfasura petrecerea de botez a copilului tau. Pune suflet in alegerea fiecarui detaliu in parte si acest lucru va fi simtit de catre toti invitatii. Pe langa toate acestea, fotografiile care vor intra in albumul de familie vor fi, fara doar si poate, sugestive si demne de admirat la orice varsta de catre micul actor principal.


    Surse foto: Californiaflowers.ro; Shutterstock.com.


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post