Ingrijirea trandafirilor - sfaturi si informatii esentiale pentru a avea flori frumoase pe toata perioada anului

Ingrijirea trandafirilor - sfaturi si informatii esentiale pentru a avea flori frumoase pe toata perioada anului - poza cover

Trandafirii sunt clasicii mesageri ai aprecierii si dragostei pe care o persoana o poarta fata de alta. Nimic nu este mai frumos decat daruirea unui asemenea buchet. De aceea, daca vrei sa impresionezi si sa cuceresti cu prin gestul tau, trebuie sa apelezi la aranjamente florale inedite. Pentru ca acestea sa reziste odata puse in vaza si pentru ca persoana care a primit buchetul sa se bucure de el cat mai mult timp, este important sa stie cateva lucruri esentiale despre ingrijirea florilor. 



Cuprins:

  1. Ingrijire trandafiri - cum sa ai grija de florile tale
  2. Trandafiri - ingrijire in functie de anotimp
1. Ingrijire trandafiri - cum sa ai grija de florile tale 
1. Ingrijire trandafiri - cum sa ai grija de florile tale - inainte de text

Daca te-ai intrebat pana acum cum se ingrijesc trandafirii, ei bine, trebuie sa stii ca indiferent daca ai un buchet de trandafiri sau acestia sunt plantati in propia ta curte, procesul de ingrijire este la fel de important. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tai cozile, daca ele sunt prea lungi, pentru a incapea intr-o vaza. Foloseste o foarfeca bine ascutita si ai grija sa nu creezi leziuni si celorlalte flori din aranjament, pentru a nu le afecta capacitatea de hidratare. 


Imediat dupa taiere, ei trebuie hidratati, adica este important sa ai deja un recipient cu apa la indemana. Este foarte important sa te asiguri ca acesta este curat si ca apa se va schimba odata la doua zile. O apa murdara nu va face decat sa intoxice plantele si sa le scurteze durata de viata. De asemenea, chiar si pentru acesti trandafiri este indicat sa apelezi la ingrasaminte, ca sa le creezi un mediu cat mai asemanator cu cel natural. Nu in ultimul rand, pune vaza la un loc ferit de soare, pentru ca ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca petalele sa se usuce si sa cada. 


Unii specialisti recomanda scurtarea tulpinilor cate putin in fiecare zi, printr-o taietura oblica si, de asemenea, schimbarea apei in fiecare dimineata. 


In ceea ce priveste cutiile cu trandafiri naturali, este recomandat ca acestea sa fie pozitionate intr-un loc racoros din interiorul casei si florile udate in fiecare zi. 


Astfel, orice aranjament floral va avea o viata indelungata. Daca vrei sa impresionezi prin gestul tau, alege o florarie care creeaza aranjamente inedite, pentru ocazii speciale. Fie ca este aniversarea voastra sau vrei sa ii faci un cadou unei persoane pe care nu ai mai vazut-o de mult timp, un astfel de dar va impresiona cu siguranta.  

1. Ingrijire trandafiri - cum sa ai grija de florile tale - dupa text (2)
1. Ingrijire trandafiri - cum sa ai grija de florile tale - dupa text (1)
2. Trandafiri - ingrijire in functie de anotimp

Atunci cand vine vorba despre ingrijirea florilor proaspat plantate, ea trebuie sa se faca foarte atent. Cei mai potriviti pentru locuintele tip apartament sunt trandafirii pitici, deoarece nu ocupa mult spatiu si ofera casei culoare si prospetime. Pentru ei vei avea nevoie de un ghiveci destul de incapator, de aproximativ 60 L. Astfel, se vor putea dezvolta in voie. In ceea ce priveste ingrijirea lor, nu vei avea foarte mult de munca. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca au soare si umiditate. De asemenea, temperatura potrivita pentru ei este situata intre 15-24 de grade Celsius. Florile ofilite vor fi taiate rapid, pentru a nu le imbolnavi si pe celelalte. 


Daca ai o casa la curte, cei mai potriviti sunt trandafirii cataratori. Acestia devin atractia principala a gradinii tale odata ce infloresc. Ingrijirea lor trebuie facuta foarte atent. Cel mai important lucru este tunderea frunzelor uscate si a florilor in fiecare an, ca puietii sa se poata dezvolta frumos. Aceasta actiune este de preferat sa fie facuta primavara. In ceea ce priveste ingrijirea trandafirilor vara, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca au destula umiditate si ingrasamant din belsug. Nu uita ca florile se uda seara, pentru a nu se arde din cauza razelor puternice ale soarelui. Pe timpul iernii este indicat sa protejezi trandafirii si sa apelezi la materiale special concepute pentru eliminarea riscului de inghet. 


 


Asadar, daca vrei sa te bucuri de trandafiri frumosi si sanatosi pe tot parcursul anului, ia in considerare sfaturile de mai sus. Nu mai sta pe ganduri si decoreaza-ti chiar acum locuinta cu cele mai spectaculoase buchete de trandafiri!



Surse foto: Pixabay.ro, Californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post