Florile de vara sunt perfecte pentru obtinerea unor buchete spectaculoase!

Florile de vara sunt perfecte pentru obitinerea unor buchete spectaculoase

Florile sunt o placere pentru orice femeie. Fie ca le primeste de la iubitul ei, fie ca le primeste de la colegi cu ocazia unei aniversari, florile au capacitatea de a inveseli pe oricine. Acest lucru este accentuat in special in sezonul cald, cand florile ofera o explozie de culoare.


Totusi, pentru a profita la maximum de frumusetea acestora, este necesar sa apelezi la un florist cu experienta, care stie cum sa puna in valoare fiecare floare din buchet, reusind sa creeze, simultan, un rezultat armonios. 


Cuprins

  • Nu ai nevoie de o gradina pentru a te bucura toata vara de flori de vara frumoase
  • Care sunt cele mai frumoase flori de vara pe care le folosim in buchetele noastre?
  • 2.1 Flori mov de vara

    2.2 Flori albe de vara

    2.3 Flori albastre de vara

    2.4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara

  • Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 
  • De la traditionalele ghivece la cutii si cosulete cu flori de vara
  • Doua idei de aranjamente ceva mai neobisnuite pentru florile de sezon de vara
  • Ingrijirea corecta a florilor de vara pentru a le mentine inflorite cat mai mult timp

  •  1. Nu ai nevoie de o gradina pentru a te bucura toata vara de flori de vara frumoase 

    Florile reusesc sa inveseleasca orice spatiu unde sunt plasate. De la culorile impresionante, pana la mireasma proaspata si inconfundabila, ele aduc intotdeauna zambetul pe buzele femeilor. Multe dintre acestea si-ar dori sa aiba o gradina sau o curte tocmai pentru a putea planta flori de care sa se bucure in timpul lunilor de vara, insa, in lipsa spatiului, nu pot face acest lucru.


    Ei bine, pe langa numeroasele flori care pot fi plantate in ghivece si pastrate pe balcon sau intr-o incapere luminoasa, exista intotdeauna optiunea alegerii unui aranjament floral care sa sparga monotonia din locuinta. Aceste aranjamente sunt oferite de cele mai multe ori drept cadou la ocaziile speciale, dar pot fi oferite si unei prietene careia i-ar face placere sa aiba in locuinta o pata de culoare sau, de ce nu, ti le poti oferi cadou chiar tie! 

    1 Nu ai nevoie de o gradina pentru a te bucura toata vara de flori frumoase 1 Nu ai nevoie de o gradina pentru a te bucura toata vara de flori frumoase 1

    Unele persoane prefera aranjamentele florale care au un aer elegant, pe cand altele adora aranjamentele care par facute „la repezeala”, cu toate ca in spatele lor se afla munca si cunostintele unui florist cu experienta. Poti alege un buchet cu flori in culorile tale preferate sau flori care se vor potrivi in decorul anumitei incaperi, fie datorita culorii complementare, fie prin realizarea unui contrast cu restul elementelor decorative. Asadar, indiferent daca iti plac buchetele cu trandafiri sau buchetele cu hortensii, ai o paleta de culori generoasa din care poti alege. 


    2. Care sunt cele mai frumoase flori de vara pe care le folosim in buchetele noastre? 

    Florile de vara si buchetele realizate in acest anotimp sunt caracterizate de o prospetime aparte, de culori care duc cu gandul la zilele calduroase de concediu, dar si de linii moderne, care formeaza un continuum vizual intre toate componentele dintr-un buchet.


    Indiferent daca vorbim despre hortensii, trandafiri, frezii sau crini, culoarea acestora conteaza mult pentru rezultatul final. Este, in plus, unul dintre principalele criterii de alegere atat in ceea ce priveste buchetele cumparate pentru a fi oferite unei alte persoane in dar, cat si in ceea ce priveste buchetele oferite cadou propriei persoane. De la trandafirii galbeni, pana la hortensiile mov si crinii roz, culorile florilor din anotimpul cald sunt extrem de variate, captandu-le atentia chiar si celor mai pretentioase persoane. 

     2.1. Flori mov de vara 

    Culoarea aceasta este intotdeauna legata de conceptul de eleganta, de cel al regalitatii. In plus, este asociata cu misterul, spiritualitatea, dar si cu succesul. Florile mov arata intotdeauna bine atunci cand sunt plasate intr-un buchet intrucat ofera un punct de contrast, ceea ce face ca buchetul sa capete un aer aparte. 


    Spre exemplu, un buchet cu hortensii roz si albastre este intregit de hortensiile de culoare mov, echilibrand din punct de vedere vizual rezultatul.

    2 1 Flori mov de vara

    Un buchet cu trandafiri, orhidee si lisianthus, cu o cromatica dominanta de culoare rosie, va capata, la randul sau, un nou punct de interes in momentul in care va fi plasat si un trandafir de culoare mov. 

    2 1 Flori mov de vara 12 1 Flori mov de vara 2

    Daca iti doresti sa oferi flori de culoare mov in dar, culoarea este potrivita in momentul in care se sarbatoreste o anumita realizare (fie ea pe plan personal, fie pe plan profesional) sau cand iti doresti sa iti arati admiratia fata de cineva.

     2.2. Flori albe de vara 

    Florile albe de vara sunt asociate cel mai adesea cu puritatea, delicatetea si inocenta, dar, in combinatiile potrivite, devin feminine, chiar calde. Sunt perfecte in momentul in care iti doresti sa oferi cuiva un buchet care sa transmita eleganta, insa fara conotatii romantice (cum este cazul trandafirilor rosii).


    Albul poate fi folosit in buchete drept singura culoare, pentru a obtine un contrast puternic cu florile colorate sau pentru a realiza un buchet care transmite gingasie si feminitate. Un bun exemplu este buchetul de mai jos cu hortensii, bujori si astilbe, care combina puritatea albului cu feminitatea rozului pastel.


    2 2 Flori albe de vara

    O alta varianta cu un aer feminin, dar care pune mai mult accentul pe trandafiri, este buchetul cu trandafiri albi si vax. El are si o forma mai rotunjita, comparativ cu buchetul de mai sus, fiind potrivit pentru persoanele care pun pret pe ordine sau carora le plac formele simple si bine definite. 

    2 2 Flori albe de vara 1

    Pentru un rezultat ceva mai colorat, un buchet cu hortensii, crini si delphinium va reusi sa incante pentru mult timp privirea celei care il va primi. Mai mult decat atat, mirosul inconfundabil al crinilor va umple camera unde buchetul va fi plasat. 

    2 2 Flori albe de vara 2
    2.3. Flori albastre de vara 

    Florile de culoare albastra duc cu gandul la serenitate, la linistea zilelor de vara, la mare sau la cerul senin. Cu un efect de calm, reusesc sa transmita ideea de incredere, fiind alegerea perfecta atunci cand vrei sa ii transmiti unei persoane acest sentiment sau cand ii multumesti pentru ca ti-a fost alaturi intr-un anumit punct mai dificil al vietii tale. 


    Un buchet cu hortensii albastre, mov si albe, este potrivit daca nu iti doresti un aranjament realizat in totalitate din flori de culoare albastra. Aceste culori formeaza un contrast frumos, iar forma sferica transmite sentimentul de implinire. 

    2 3 Flori albastre de vara



    Hortensiile de culoare albastra pot fi folosite si in combinatie cu trandafirii, rezultand un aranjament jucaus, perfect pentru zilele de vacanta. Folosirea albastrului impreuna cu galbenul reuseste sa comunice imaginea unei zile insorite, cu cer senin si multa relaxare. 

    2 3 Flori albastre de vara 1

     2.4. Alte culori spectaculoase ale florilor de vara 

    Cele trei culori de mai sus sunt principalele alegeri cand vine vorba de culorile florilor de vara, insa, mai exista cateva pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a face o alegere:


  • roz
  • Dupa cum am punctat si mai sus, florile de culoare roz sunt simbolul perfect al feminitatii, dar si al gratiei si, in functie de intensitatea culorii, al rafinamentului si delicatetii. Trandafirii, hortensiile, crinii si freziile vin intr-o multitudine de tonuri si nuante, de la roz pastel, pana la un roz intens. 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara roz 2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara roz 1
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara roz 2
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara roz 3


  • galben
  • Florile de culoare galbenă au fost apreciate inca din cele mai vechi timpuri, fiind asociate cu abundenta si cu soarele. Continua si in prezent sa fie asociate cu aceste lucruri, la care se adauga un sentiment de veselie si libertate. Datorita culorii intense, florile galbene sunt o alegere perfecta in momentul in care iti doresti sa inveselesti pe cineva. Un buchet de trandafiri galbeni va aduce zambetul pe chipul oricui!

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 1


    Daca preferi un buchet care are in componenta sa flori de mai multe culori, galbenul poate fi combinat cu succes cu o nuanta calda de rosu, creand un contrast echilibrat. Buchetele care contin flori de mai multe culori trebuie sa fie realizate tinand cont de principiile stilistice, pentru a obtine un rezultat placut din punct de vedere estetic. 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 2


    Nu vei putea da gres nici daca vei alege flori in culori complementare. Astfel, un buchet care are in componenta sa atat flori galbene, cat si flori de culoare mov, va deveni cu usurinta unul dintre buchetele tale preferate! 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 3
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 4
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 5


    Floarea soarelui, poate cea mai indragita floare a sezonului cald, este la randul ei de o frumusete deosebita. Datorita simplitatii sale, poate fi plasata cu usurinta intr-o cutie eleganta, fara ca rezultatul sa fie unul prea distins. Este, asadar, o alegere inspirata pentru ocaziile informale. 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara galben 6


  • rosu
  • Simbolismul din spatele acestei culori este poate cel mai cunoscut dintre toate. Ea este asociata cu iubirea, dorinta si puterea, fiind, asadar, alegerea preferata de domnii care isi doresc sa ofere un buchet prietenelor sau sotiilor.

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara rosu 2


    Cea mai populara floare de culoare rosie este, fara indoiala, trandafirul, recunoscut la nivel mondial drept simbol al dragostei. Fiind o floare de vara, poate fi oferita in acest sezon, in special atunci cand trandafirii sunt aranjati de catre un florist experimentat, care stie cum sa ii puna cu adevarat in valoare. 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara rosu
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara rosu 1


    Poate fi, in plus, combinat cu flori de culoare mai deschisa pentru a obtine un buchet care transmite mai mult ideea de feminitate si apreciere, decat cea de iubire. 

    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara rosu 3
    2 4 Alte culori spectaculoase ale florilor de vara rosu 4

     3. Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie

    Florile de vara sunt perfecte pentru a realiza buchete pentru ocaziile speciale, pentru evenimentele tip business, dar si pentru a fi oferite in cadrul unei ocazii informale, doar cu scopul de a face un gest frumos fata de cineva si pentru a-i aduce o bucurie. 

    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie
    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 1


    In functie de ocazia la care urmeaza sa fie daruite, vei opta fie pentru un aranjament elegant, fie pentru un aranjament ceva mai simplu si nepretentios. Poti avea in vedere simbolismul fiecarei culori in parte, insa, multe persoane aleg un buchet in functie de farmecul estetic al florilor si al armoniei dintre ele, iar simbolismul este lasat deoparte.

    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 2
    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 3
    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 4
    3 Buchete cu flori de vara perfecte pentru orice ocazie 5


    Recomandarea noastra este ca in momentul in care urmeaza sa oferi flori pentru o ocazie speciala, in cadrul unui eveniment formal, sa iei in calcul si simbolismul culorilor. Insa, pentru ocaziile informale, poti face alegerea tinand cont doar de partea estetica. 

     4.De la traditionalele ghivece la cutii si cosulete cu flori de vara

    Forma clasica a ghivecelor poate fi inlocuita cu ceva mai elegant si contemporan pentru a continua linia unui design modern. Cutiile pe care le folosim pot fi de culoare alba sau de culoare neagra, in functie de preferintele tale. Bineinteles, sfatul floristului este de asemenea important, intrucat, anumite flori sunt puse mai bine in valoare intr-o cutie de culoare neagra, pe cand alte flori vor arata mai elegant intr-o cutie de culoare alba. Poti observa diferentele in pozele care urmeaza.

    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece
    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 1
    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 2
    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 3


    Florile in cosulete sunt o alta optiune pe care o poti alege atunci cand iti doresti sa oferi cuiva flori de vara intr-un aranjament aparte. Sunt apreciate in special de catre femeile carora le place stilul rustic. Un astfel de cosulet va arata surprinzator de bine intr-o sufragerie amenajata in acest stil al designului interior. La fel ca in cazul cutiilor, tine cont de recomandarea floristului in legatura cu alegerea culorii cosuletului pentru a te asigura ca rezultatul final va fi unul care se va ridica la nivelul asteptarilor tale.

    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 4
    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 5


    Culorile florilor de vara pot fi puse in valoare foarte bine atunci cand acestea sunt plasate in cutii sau cosulete speciale pentru aranjamente de acest tip. Trandafirii, hortensiile si freziile sunt doar cateva dintre florile potrivite pentru aceste recipiente. 

    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 6
    4 Cutiile si cosuletele cu flori inlocuiesc traditionalele ghivece 7

     5. Doua idei de aranjamente ceva mai neobisnuite pentru florile de sezon de vara 

    In cazul in care iti doresti ceva mai unic in ceea ce priveste aranjamentele florale, doua optiuni perfecte sunt florile oferite in gentuta sau cele oferite intr-o carte. Pe langa faptul ca acestea devin cu usurinta elemente decorative, sunt, de asemenea, excelente in cazul unei sedinte foto de vara.

    5 Doua idei ceva mai neobisnuite pentru aranjamentele florale de sezon
    5 Doua idei ceva mai neobisnuite pentru aranjamentele florale de sezon 1


    Mai mult decat atat, ele sunt cadouri perfecte pentru iubitoarele de moda sau pentru cele care petrec mult timp printre carti. Spre exemplu, o cutie cu hortensii, bujori si trandafiri colorati poate fi plasata pe raftul cu carti si va inveseli intreaga incapere. 

    6. Ingrijirea corecta a florilor de vara pentru a le mentine inflorite cat mai mult timp 

    Daca iti doresti ca florile de vara sa reziste cat mai mult timp, indiferent de recipientul in care sunt plasate (vaza, cutie, cosulet, gentuta sau carte), esti nevoita sa urmezi cateva sfaturi simple: 


    • Coada fiecarei flori in parte trebuie sa fie taiata oblic inainte de a fi plasata in vaza sau in aranjament, pentru a permite o hidratare mai buna. In cazul in care ai luat buchetul de la o florarire moderna, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu acest aspect.  
    • Schimba apa cel putin la fiecare doua zile, pentru ca o apa murdara va grabi procesul de ofilire. Poti schimba apa chiar si in fiecare dimineata.
    • Plaseaza aranjamentul floral intr-un loc ferit de bataia directa a soarelui, pentru ca razele acestuia, in special in lunile calde, pot arde petalele gingase ale florilor. 
    • In cazul in care ai o zona mai racoroasa in locuinta, florile ar trebui plasate acolo pentru a le mari durata de viata.

    Dupa ce florile se vor usca, le poti pastra in continuare in acelasi recipient sau intr-o vaza decorativa, intrucat nu vor mai avea nevoie de apa. Acest tip de element decorativ incepe sa fie din ce in ce mai apreciat si iti ofera oportunitatea de a te bucura in continuare de minunatele flori de vara, cu toate ca si-au pierdut din stralucire.

    6 Folosirea florilor si dupa ce s-au uscat
    6 Folosirea florilor si dupa ce s-au uscat 1
    6 Folosirea florilor si dupa ce s-au uscat 2
    6 Folosirea florilor si dupa ce s-au uscat 3


    Fie ca preferi explozia de culori a florilor cu nuante puternice, fie ca preferi florile in nuante ceva mai pastelate, in timpul sezonului cald ai o gama larga din care poti alege. Doar pentru ca nu ai spatiu unde sa plantezi propriile flori, nu inseamna ca nu te poti bucura de ele! In cazul in care ti-am trezit curiozitatea, poti citi mai multe despre flori in sectiunea noastra de blog. Pentru orice fel de intrebare, ne poti contacta sau ne poti face o vizita. Vei vedea, astfel, frumusetea florilor chiar inainte de a fi aranjate in buchetul pe care ti-l doresti. 


    Sursa foto: shutterstock.com, californiaflowers.ro, unsplash.com






    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post