Flori de toamna - De ce sunt atat de cautate si ce aranjamente spectaculoase se pot alcatui cu acestea?

flori cover

Florile reprezinta cea mai frumoasa modalitate prin care iti poti exprima sentimente precum regretul, iubirea sau multumirea fata de anumite persoane importante pentru tine. Orice femeie adora sa primeasca o mica atentie, fie ca este vorba despre un cadou complex sau despre o simpla floare. Toamna este unul dintre cele mai frumoase si ofertante anotimpuri atunci cand vine vorba despre florile ce pot alcatui buchete sau aranjamente spectaculoase.


Cuprins:


  1. Flori de toamna - cele mai frumoase flori din acest anotimp

1.1. Buchet de flori de toamna : trandafirul este cea mai iubita floare tomnatica?

1.2. Flori tomnatice - Crizantema: o surpriza placuta in orice buchet

1.3. Buchete de toamna deosebite cu gerbere


  1. Aranjamente de toamna - ce flori se ofera in functie de eveniment?

2.1. Ce buchete cu flori de toamna se ofera la o aniversare?

2.2. Flori de toamna, buchete pentru a exprima dragostea - Ce cadouri sunt potrivite pentru ea?

2.3. Care sunt florile de toamna potrivite pentru un aranjament funerar?

 1. Flori de toamna - cele mai frumoase flori din acest anotimp

Se spune ca primavara si toamna sunt tot timpul in antiteza, deoarece, in primul anotimp totul infloreste si revine la viata, pe cand toamna este catalogata ca fiind un moment nefericit pentru natura, cand totul amorteste si isi pierde esenta. Adevarul este ca cele mai frumoase flori si plante sunt cele tomnatice, cu un farmec incontestabil. Cand o mare parte din mediu se ofileste, ele infloresc, sfidand intr-un fel poetic, natura. Exista numeroase flori de toamna insa, sunt cateva tipuri care ies permanent in evidenta prin gingasia, unicitatea sau frumusetea lor.

garofite 1



trandafir roz 1

 1.1. Buchet de flori de toamna : trandafirul este cea mai iubita floare tomnatica?

Trandafirul este considerat in toata lumea simbolul dragostei, de aceea, este oferit, in general, persoanei iubite. Totusi, nu este o regula, intrucat aceasta floare se regaseste in aproape toate tipurile de buchete sau aranjamente, indiferent de ocazie sau de relatia pe care o ai cu persoana careia doresti sa ii faci aceasta bucurie.


Trandafirul rosu este cel mai des utilizat in cadourile pentru persoana iubita. Celelalte culori sunt perfecte pentru alte ocazii, precum o aniversare, un cadou pentru mama, sora sau o colega. Pentru persoanele mai apropiate, alege trandafirii roz sau albastri, iar pentru cele mai putin apropiate, alege un trandafir neutru, cum este cel alb, care nu poate naste controverse.nDaca este o persoana speciala in viata ta, iti doresti probabil, ca si darul catre ea sa fie la fel. Pentru astfel de ocazii, opteaza pentru o cutie de trandafiri, fiind un aranjament perfect pentru orice ocazie in care doresti sa iti arati dragostea. 


cutie trandafir 1.1

trandafir roz1.1 (1)

 

trandafir alb 1.1trandafiri 1.1

De asemenea, daca ai o legatura speciala cu persoana careia doresti sa ii oferi un cadou deosebit, alege cu incredere trandafirul criogenat. Acesta are o simbolistica aparte, intrucat rezista cu stoicism testului timpului, deci, reprezinta modalitatea perfecta pentru a-ti exprima iubirea vesnica si puternica. Nu necesita o ingrijire amanuntita, insa trebuie totusi sa tii cont de cateva sfaturi pentru a-l pastra intact cat mai mult timp cu putinta:


  • Nu-l uda, intrucat il vei deteriora;
  • Nu folosi alte solutii de curatare;
  • Nu il expune la soare;
  • Nu ii atinge petalele, deoarece grasimea naturala a mainii poate deteriora floarea.


trandafiri roz si albi 1.1







trandafiri criogenati 1.1

 1.2. Flori tomnatice - Crizantema: o surpriza placuta in orice buchet


Crizantema reprezinta surpriza in orice buchet, aranjament sau gradina si este considerata regina florilor de toamna, avand diverse forme si culori, menite sa iti ofere o bucurie imensa atunci cand le privesti. Ele ofera viata locului in care se afla si sunt perfecte pentru a fi oferite persoanelor dragi. Crizantemele sunt plante rezistente, deci trec cu stoicism peste zilele racoroase de toamna insa, daca iti doresti sa le plantezi, trebuie sa tii cont de o serie de recomandari ce sa le ajute sa ramana sanatoase:


  • plaseaza floarea intr-un loc insorit, unde sa aiba parte de cateva ore de soare  zilnic;
  • imbogateste solul cu granule de argila sau nisip;
  • pastreaza o distanta de aproximativ 30 de cm fata de alte flori.

crizanteme si garoafe1.2

gerbera si crizantema1.2

trandafir si crizantema1.2

Aceasta floare este perfecta pentru a fi oferita oricarei persoane, indiferent de relatia pe care o ai cu aceasta, insa trebuie sa acorzi putina atentie culorii pe care o are floarea, intrucat fiecare nuanta are o simbolistica aparte. Crizantema, in esenta, reprezinta longevitate, fidelitate, optimism si bucurie. Totusi, aceste flori pot fi oferite in cadrul diferitelor ceremonii, de la cununii, pana la inmormantari. Cheia pentru a putea oferi crizanteme si a nu fi inteles gresit gestul, este sa o combini cu diverse flori, in functie de situatie. Daca decizi sa compui un buchet de crizanteme galbene, adauga si cativa trandafiri. Vor oferi o tenta romantica aranjamentului, astfel ca persoana ce il va primi, va sti cu siguranta ca semnifica iubire si ganduri bune.

1.3. Buchete de toamna deosebite cu gerbere

Gerbera este una dintre cele mai cautate flori din lume pentru frumusetea si eleganta ei. Aceasta poate fi folosita atat pentru amenajarea anumitor buchete sau aranjamente, cat si ca floare de ghiveci. Gerbera este asemanatoare cu margareta, facand parte din aceeasi familie de plante, iar ca floare salbatica, este raspandita in mai multe zone ale globului. Daca iti doresti o floare deosebita cu ajutorul careia sa compui un buchet special de toamna, gerbera este alegerea potrivita. Aceasta vine intr-o varietate incredibila de forme si culori, oferind aranjamentului un strop de viata.  Deoarece aceste plante sunt extrem de frumoase si pline de prospetime, gerberele sunt des asociate cu buna dispozitie, ceea ce le face perfecte pentru evenimente speciale, fiind folosite si ca aranjamente pentru lumanari de nunta sau botez. Fiind considerata un simbol al inocentei, este alegerea perfecta pentru a le arata celor din jur cat de mult reprezinta pentru tine, in orice circumstante.

gerbera si trandafir1.3

trandafir si gerbera in cutie 1.3

 2. Aranjamente toamna - ce flori se ofera in functie de eveniment?

Toamna este un anotimp plin de evenimente mai mult sau mai putin placute, asa ca trebuie sa fii pregatit intotdeauna pentru acestea. Aranjamentele tomnatice sunt recunoscute pentru frumusetea, prospetimea si unicitatea lor, deci ai la dispozitie o gama variata de flori cu care poti alcatui buchete deosebite, in functie de ceremonia la care participi. Inainte de a cumpara o floare sau un buchet, poti intreba un florist care sunt cele mai potrivite pentru evenimentul ce urmeaza. 


vaza cu trandafiri 2

 2.1. Ce buchete cu flori de toamna se ofera la o aniversare? 

Florile reprezinta o bucurie pentru orice persoana, insa este important sa stii cum sa le oferi, in functie de ocazie, indiferent ca este vorba despre o zi de nastere sau de o onomastica. Cele mai comune daruri sunt bauturile, florile sau ciocolata. In functie de relatia pe care o ai cu persoana respectiva, cadourile pot fi personalizate pentru fiecare sarbatorit in parte, iar atunci cand vine vorba despre un buchet de flori, acestea se pot oferi dupa mai multe criterii:


  • in functie de preferintele sarbatoritului - daca stii destul de bine persoana respectiva, poti alege sa ii oferi florile care ii plac cel mai mult, adaugand alte flori specifice sezonului, dar si cateva plante decorative;

  • in functie de zodie - exista multe persoane care cred in zodii si considera ca totul in viata lor este guvernat de acestea. De aceea, te poti documenta putin inainte, pentru a le surprinde placut;
  • in functie de luna aniversarii - pentru fiecare dintre cele 3 luni ale toamnei, iese in evidenta o anumita floare: pentru septembrie poti alege asteri, pentru octombrie opteaza pentru craite, iar pentru noiembrie, cumpara crizanteme;

  • in functie de sezon - daca nu iti doresti sa sa te documentezi prea mult inainte, poti alege sa achizitionezi flori pentru sarbatoriti, in functie de anotimp. Toamna, este de preferat sa oferi gerbere, crizanteme, trandafiri si orhidee.


cutie cadou 2.1











 2.2. Flori de toamna, buchete pentru a exprima dragostea - Ce cadouri sunt potrivite pentru ea? </h3

Iubirea exista sub mai multe forme, insa cea pe care o simti pentru jumatatea ta este speciala, astfel ca, daca vrei sa o surprinzi, trebuie sa iei cea mai buna alegere in ceea ce priveste florile. In functie de stadiul relatiei tale, poti alege sa oferi o floare, un buchet sau un aranjament. Exista o gama variata de flori ce pot fi oferite cu diverse ocazii. 


Daca este ziua ei de nastere, poti alege o cutie cu trandafiri sau o cutie cu orhidee. Acestea simbolizeaza iubire si puritate, deci sunt perfecte pentru o astfel de ocazie. Daca este aniversarea voastra sau sarbatoarea iubirii, cele mai potrivite flori sunt trandafirii. Daca bugetul iti permite, poti opta pentru un cadou mai complex, care sa contina dulciuri, o jucarie de plus si un trandafir criogenat, mult mai rezistent decat trandafirii naturali si care simbolizeaza iubirea ta nemarginita fata de ea. Acest cadou o va surprinde cu siguranta si va aprecia gandurile tale bune. 


Pentru zilele obisnuite in care iti doresti doar sa ii arati dragostea pe care i-o porti, opteaza pentru orice fel de floare de sezon. Toamna, poti sa o surprinzi cu o varietate mare de flori, de la gerbere, dalii, orihidee, pana la trandafiri. Ai posibilitatea sa compui buchete spectaculoase, utilizand unul sau mai multe tipuri de flori, astfel incat aranjamentul sa fie cu totul special. 

buchet trandafir 2.2

buchet trandafiri rosii 2.2

dulciuri 2.2


 2.3. Care sunt florile de toamna potrivite pentru un aranjament funerar? 

Din pacate, uneori, evenimentele la care trebuie sa participi, nu sunt deloc vesele sau placute. In momentul in care cineva drag pleaca de langa tine, tot ce mai poti face, este sa ii aduci un ultim omagiu, pentru a-ti exprima dragostea si regretul ce te leaga sufleteste ce acesta. 


In functie de relatia pe care ai avut-o cu aceasta persoana, exista diverse tipuri de flori sau aranjamente funerare pe care le poti achizitiona. Poti alege trandafirii, calele, garoafele sau crinii. Daca persoana decedata ti-a fost extrem de apropiata, cele mai indicate sunt coroanele, pentru ca acestea simbolizeaza infinitul si regretul absolut. Daca participarea ta la eveniment se realizeaza din curtoazie, neavand o relatie foarte stransa cu persoana in cauza, poti achizitiona un simplu buchet de flori.


Fii foarte atent in momentul in care alegi florile, la tipul acestora, deoarece nu toate florile se pot oferi in cadrul unei astfel de ceremonii. Toamna aduce cu ea diverse flori, care mai de care mai frumoase, colorate si speciale. Ai la dispozitie flori precum trandafirul, insa nu opta pentru unul roz, rosu sau alte culori stridente. Alege un trandafir alb, ce simbolizeaza puritate si inocenta. Daca doresti, alege si trandafirii galbeni, insa ar fi bine sa alaturi in buchet si alte flori precum orhideele sau gerberele.

coroana alba 2.3

coroana mov 2.3

Asadar, florile reprezinta intentia pura pe care o poti avea fata de cineva drag in anumite momente importante din viata. Florile tomnatice sunt extrem de ofertante, avand la dispozitie o paleta variata de culori, tipuri si forme. Alege cu atentie buchetul sau aranjamentul pe care urmeaza sa il oferi si ofera-l din suflet!


Surse foto: Pexels.com, Californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post