Cat tine un trandafir criogenat? Sfaturi pentru ingrijirea unui astfel de aranjament floral

Trandafirii au reprezentat, inca din cele mai vechi timpuri, cele mai profunde simboluri ale dragostei si aprecierii. Legenda acestora isi are originea inca din Antichitate, cand se spune ca un trandafir rosu a crescut in locul in care Adonis, subiectul dragostei frumoasei zeite Afrodita, a fost accidentat in timp ce vana un mistret salbatic. Din lacrimile sale a luat nastere aceasta floare delicata, care a ramas, de atunci, reprezentarea absoluta a conexiunii nemuritoare dintre doua persoane.

Cu toate acestea, trandafirii au o durata de viata relativ scurta, de doar sapte zile din momentul in care sunt taiati. Din acest motiv, floristi specializati din toate colturile lumii au cautat sa gaseasca echilibrul ideal dintre frumusetea si gingasia acestei flori si intensitatea povestilor de iubire eterne. In acest mod, a luat nastere trandafirul criogenat, capabil sa isi mentina proprietatile indiferent de incercarile pe care i le pune in fata testul timpului.

Citeste acest articol pentru a afla ce reprezinta un trandafir criogenat, care este durata sa de viata si cum il poti ingriji pentru a te putea bucura de el cat mai mult timp.

Cuprins:

1.       Ce reprezinta trandafirul criogenat?

2.       Cat tine un trandafir criogenat?

3.     Cum iti poti ingriji trandafirul criogenat pentru a rezista cat mai mult in timp?

 

1. Ce reprezinta trandafirul criogenat?

Trandafirii criogenati sau „trandafirii nemuritori”, dupa cum mai sunt cunoscuti la nivel general, sunt flori in totalitate naturale, supuse procesului de criogenare sau liofilizare pentru a-si pastra proprietatile fizice pe termen lung. Acestia sunt taiati in momentul in care isi ating potentialul optim de crestere si infuzati intr-un amestec lichid pe baza de glicerina, ce inlocuieste progresiv, intr-un termen de cateva zile, seva plantei. Astfel, trandafirul este rehidratat, iar aspectul si delicatetea sa pot fi conservate ani la rand.

1 - trandafir criogenat (2)
1 - trandafir criogenat (1)

In general, trandafirii criogenati sunt cultivati de catre cei mai pasionati experti in floristica, in culturi proprii, fiindu-le oferita toata ingriirea de care au nevoie pentru a-si atinge nivelul optim de dezvoltare. Fiecare floare individuala este crescuta delicat, pentru a-si mentine frumusetea naturala si prospetimea pe tot parcursul anului.

2. Cat tine un trandafir criogenat?

In medie, durata de viata a unui trandafir natural, dupa taiere, este de aproximativ sapte zile. Spre deosebire de acestia, trandafirii criogenati rezista mult mai mult in timp, vorbindu-se, in acest caz, in termeni de ani. Astfel, aceasta floare poate reprezenta modalitatea ideala de a-ti arata aprecierea fata de cei dragi, indiferent ca este vorba de persoana iubita, de femeia care ti-a dat viata sau, pur si simplu, de o prietena careia iti doresti sa ii demonstrezi cat inseamna pentru tine.

 

2 - cat tine un trandafir criogenat

In functie de zona de provenienta, de complexitatea procesului de criogenare si de modul de ingrijire, durata de viata a unei astfel de flori este de minim trei ani. Cu toate acestea, majoritatea trandafirilor criogenati rezista mult mai mult decat atat, putand fi marturie iubirii dintre tine si persoana careia i-l oferi timp de peste 25 de ani. Nu se poate spune, deci, ca sunt flori „nemuritoare”, insa iti vor fi alaturi pentru o perioada destul de lunga pe parcursul vietii.

 

 

3. Cum iti poti ingriji trandafirul criogenat pentru a rezista cat mai mult in timp?

Fie ca te numeri printre cei care planuiesc sa ofere in dar o astfel de floare, fie ca faci parte dintre persoanele care au primit deja un astfel de cadou simbolic, este important sa stii ce presupune ingrijirea unui trandafir criogenat, pentru ca tu si persoana iubita sa va puteti bucura de el cat mai mult timp.

Iata care sunt aspectele de baza de care este recomandat sa tii cont pentru a-ti ajuta trandafirul sa treaca testul timpului:

  • Nu atinge in mod exagerat trandafirul si nu-l muta constant dintr-un loc in altul. Uleiurile naturale de pe suprafata pielii pot deteriora petalele. De asemenea, pentru ca este o floare extrem de delicata, mutarea exagerata sau loviturile accidentale pot sa provoace caderea acestora.
  • Nu uda trandafirii! Pentru ca au fost supusi procesului de criogenare, acestia nu mai au nevoie de hidratare regulata.
  • Pozitioneaza trandafirul intr-un loc umbrit si ferit de umiditate.Lumina soarelui poate estompa culoarea petalelor, iar umiditatea le poate determina caderea.
  • Nu curata trandafirii folosind produse chimice sau obiecte dure. Daca observi ca s-a depus un strat de praf pe suprafata acestora, foloseste o perie foarte moale pentru a-l indeparta.
  • Factorii de mediu pot deteriora trandafirii. Diferentele de incalzire, racire si vaporii emanati de parfumuri sau de produsele de curatare le pot scurta durata de viata. Depoziteaza floarea intr-un spatiu ferit de aceste amenintari, eventual intr-o cupola vidata.

Trandafirul criogenat reprezinta armonia perfecta dintre delicatetea florilor naturale si profunzimea sentimentului inaltator pe care il resimti atunci cand iti privesti persoana iubita. Daca este ingrijit in mod optim, tinandu-se cont de sfaturile de mai sus, acesta poate rezista pentru un timp indelungat. Ofera in dar o astfel de floare si imortalizeaza-ti aprecierea fata de cei dragi!

 Sursa foto: Unsplash.com, Californiaflowers.ro.

 

Page created using Blog & Page Builder by Reputon


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post