Buchete cununie civila - cum sa alegi un aranjament floral potrivit pentru o ceremonie moderna

Buchete cununie civila - cum sa alegi un aranjament floral potrivit pentru o ceremonie moderna


Buchetele de cununie sunt un element special al oricarei ceremonii civile. Pentru alegerea acestora, trebuie sa aloci mult timp, astfel incat sa creezi cel mai reusit aranjament. Exista numeroase tipuri, care pun accent pe elemente moderne sau vintage.


Alegerea ta trebuie sa tina cont si de atmosfera de ansamblu a ceremoniei. Desi buchetul este realizat special pentru mireasa, el poate fi un element care adauga un plus de valoare intregii cununii civile. 


Cuprins


  1. Cum alegi florile potrivite pentru cununia civila?
  2. Cine cumpara buchetul la cununia civila?
  3. Modele de buchete pentru cununia civila care sa te inspire in alegerea ta
  4. Culoarea florilor din buchetul pentru cununia civila
  5. Forma buchetului pentru cununia civila - ce varianta sa alegi?

1. Cum alegi florile potrivite pentru cununia civila?

Daca alegi buchetul pentru o alta persoana, este important sa iei in considerare preferintele si personalitatea acesteia. Pentru unele mirese se potrivesc variantele simple si de efect, mai ales daca in toate sferele vietii lor incerca sa gaseasca eleganta simplitatii. 


Fiecare floare are un aspect specific, care da un anumit ton buchetului. Acesta nu exprima intotdeauna acelasi lucru, ci trebuie adaptat la specificul ceremoniei in cadrul careia urmeaza sa fie purtat. De exemplu, pentru ceremoniile in aer liber, pot fi potrivite nuante mai accentuate si flori cu o aroma mai puternica. 


Daca in restul aspectelor de organizare se pune accent pe simplitate, poate fi ales un buchet cu flori mai neobisnuite pentru o asemenea ocazie, precum orhideele, care in compozitia unui buchet confera impresia se distinctie si atentie la detalii.


De obicei, buchetele pentru mirese contin trandafiri, pentru ca aceasta floare are o traditie indelungata ca simbol al iubirii. Ca sa mentii acest obicei, chiar daca vrei sa alegi variante neconventionale, poti adauga cel putin un fir de trandafir.


Fiecare floare a fost investita, de-a lungul timpului cu intelesuri diferite in functie de zona si perioada. Mai ales in cazul buchetului pentru cununia civila, trebuie sa se tina cont si de acestea, pentru a crea un buchet cu o semnificatie speciala.


Desi fiecare floare a avut multe tipuri de semnificatii de-a lungul timpului, laleaua este cunoscuta pentru sensul de iubire neconditionala. Aceasta poate fi daruita nu doar partenerului sau partenerei, ci si copiilor, parintilor sau altor persoane fata de care simti o afectiune profunda. De aceea, este cu atat mai potrivita pentru cununie, pentru a marca unicitatea evenimentului.


Frezia este, mai ales in traditia victoriana a simbolismului floral, reprezentativa pentru incredere absoluta, in toate modurile posibile. Aceasta poate fi daruita familiei si prietenilor, dar se preteaza foarte bine si pentru cununie, pentru a marca prietenia care sta la baza relatiei de iubire ce urmeaza sa fie oficializata.


In ceea ce priveste hortensia, aceasta trimite la frumusete si poate fi daruita simbolic pentru a-ti arata multumirea. Totodata, prin forma si numarul impresionant de flori, are si sensul de prosperitate si armonie. Aceasta poate fi o alegere perfecta pentru persoanele care doresc sa aleaga un buchet cu aspect simplu, dar totodata modern, care denota o multime de sensuri profunde.


Cat despre lisianthus, aceasta floare cu aspect elegant, gasita ca element complementar in multe tipuri de buchete, este ideala pentru a exprima respectul, acceptarea si iubirea, atat in relatia de cuplu, cat si fata de alte persoane importante.

1. buchete cununia civila 1
1. buchete cununia civila 2
1. buchete cununia civila 3
1. buchete cununia civila 4
1. buchete cununia civila 5
1. buchete cununia civila 6
1. buchete cununia civila 7
1. buchete cununia civila 8
1. buchete cununia civila 9
1. buchete cununia civila 10
1. buchete cununia civila 11
1. buchete cununia civila 12
1. buchete cununia civila 14
1. buchete cununia civila 15

2. Cine cumpara buchetul la cununia civila?

Nu exista o regula precisa cu privire la acest lucru. Se poate pastra traditia de la cununia religioasa, conform careia este responsabilitatea nasei sa aleaga buchetul potrivit, dar poate fei daruit si de mire sau achizitionat chiar de mireasa insasi.


Buchetul este un element extrem de important al unei ceremonii civile reusite. Prin intermediul acesteia, mireasa are ocazia sa-si exprime simbolic sentimentele si personalitatea.

Daca trebuie sa alegi un buchet pentru o viitoare mireasa, poate fi o idee sa te consulti cu aceasta. Chiar daca elementul surpriza se va diminua, esti sigur ca astfel nu poti da gres. Decizi impreuna cu ea ce buchet sa cumperi, dar tot o poti surprinde inca prin alegerea unei florarii care stie cum sa puna in valoare florile intr-un mod inedit.

2. buchete cununia civila 16

2. buchete cununia civila 17
2. buchete cununia civila 18
2. buchete cununia civila 19
2. buchete cununia civila 20
2. buchete cununia civila 21
2. buchete cununia civila 22
2. buchete cununia civila 23
2. buchete cununia civila 24
2. buchete cununia civila 25
2. buchete cununia civila 26
2. buchete cununia civila 27
2. buchete cununia civila 28
2. buchete cununia civila 29
2. buchete cununia civila 30

 

3. Modele de buchete pentru cununia civila care sa te inspire in alegerea ta

Poate fi dificil sa alegi cele mai bune variante pentru compozitia buchetului, mai ales cand ai atatea alte lucruri de stabilit. Totusi, aceasta alegere nu trebuie facuta pe ultima suta de metri, pentru ca acesta este un element esential al evenimentului. Mai ales mireasa il va pastra ca pe o amintire nepretuita, insa si invitatii vor observa alegerile si vor percepe emotia mirilor.


Daca esti in cautare de idei pentru a crea propriul buchet de cununie, fie ca este pentru propria ceremonie sau pentru o alta persoana, te poti lasa inspirat de urmatoarele sugestii de buchete:


Un buchet clasic cu trandafiri albi


Tradafirii albi si roz nu se demodeaza niciodata cand vine vorba de ceremoniile de cununie. Acestia transmit intotdeauna impresia de prospetime si sunt un simbol adecvat pentru noul inceput pe care il reprezinta casatoria.


Desi in general se aleg trandafiri in nuante pastel, acest lucru nu este neaparat valabil. Alegerea culorilor tine de cea a rochiei. Tine cont de complementaritatea culorilor celor doua elemente ale tinutei tale.


Intr-adevar, in cazul rochiilor albe sau cu alte nuante pastelate se potrivesc de minune buchetele in aceleasi tonuri, cu doar cateva accente de culoare formate din cativa trandafiri mai inchisi la culoare. Totusi, in egala masura se potrivesc si florile rosii, de exemplu, cu o simbolistica complexa.  


Chiar daca trandafirii pot fi considerati o alegere clasica, ei se potrivesc si pentru persoanele care au preferinte mai ales in directia stilului modern. Prin versatilitatea lor, acestia pot fi amplasati in diferite moduri si in combinatii diverse, pastrandu-si intotdeauna relevanta si caracterul atemporal.


Un buchet colorat cu lalele


Lalelele nu sunt o optiune la fel de des intalnita in cazul buchetelor de nunta, dar pot constitui o alegere buna pentru orice persoana care doreste sa iasa in evidenta si sa marcheze unicitatea ceremoniei civile prin intermediul aranjamentului floral.


Mai ales daca ai o tinuta in nuante deschise, poti sa alegi un buchet de lalele in toate culorile, care confera un aspect modern alegerilor in materie de vestimentatie.


Daca doresti o varianta mai simpla, care sa confere o marca de eleganta atemporala intregii ceremonii, poti opta pentru lalele albe sau roz pastel.


Buchete cu frezii pline de prospetime


Mai ales daca ceremonia se desfasoara in aer liber, poti alege freziile ca elemente componente ale buchetului. Acestea pun in evidenta, prin aroma placuta, celelalte flori si adauga un element de originalitate.


Buchete cu hortensii pastelate


Hortensiile sunt o optiune florala foarte moderna pentru buchetul purtat la ceremonia civila. Nu doar ca ele reprezinta in sine o alegere neconventionala, dar, pe deasupra, pot forma un buchet cu linii si culori simple, puternic geometrizate, cu aspect modern.


Acestea pot fi singurele flori din buchet sau pot fi aranjate impreuna cu trandafiri, lisianthus sau frezii, pentru un aspect inedit, la granita dintre clasic si modern. 


Buchete cu lisianthus, floarea care adauga un plus oricarui tip de buchet


Lisianthus nu este de obicei folosit pe cont propriu in buchete, dar poate pune in valoare ale alegeri florale. Culorile pastelate si aspectul simplu fac ca acestea sa se imbine in mod armonios cu flori cu forme contrastante precum lalelele sau crinii.

2. buchete cununia civila 31
3. buchete cununia civila 31
3. buchete cununia civila 32
3. buchete cununia civila 33
3. buchete cununia civila 34
3. buchete cununia civila 35
3. buchete cununia civila 36
4. Culoarea florilor din buchetul pentru cununia civila

In afara acestor lucruri, trebuie sa tii cont si de culoarea potrivita a florilor. Si simbolistica culorilor este bogata. In diferite culturi si in diferite perioade le-au fost atribuite diferite sensuri, dar unele pot fi considerate general. Te poti orienta, dincolo de preferintele miresei si prin intermediul acestui aspect. Iata principalele nuante si ce inseamna:


Alb - trimite, desigur, la puritate, iubire neconditionata si un nou inceput, fiind o culoare importanta in cadrul intregii ceremonii; multe persoane aleg ca albul sa fie tonul de baza al buchetului:


Rosu - culoarea traditionala a iubirii, florile de aceasta culoare pot fi daruite cu orice ocazie pentru a-ti arata daruirea fata de persoana iubita, cu atat mai mult cand vine vorba de momentul unic al cununiei;


Mov - una dintre cele mai cunoscut semnificatii ale acestei culori este aceea de mister si  spiritualitate, astfel ca adaugand flori in aceasta nuanta buchetul poate capata un sens si mai profund;


Roz - inseamna inocenta si fericire, fiind o culoare potrivita pentru a transmite bucuria unui nou inceput;


Portocaliu - aceasta culoare transmite idei si sentimente precum fericirea, entuziasmul, iubirea, dar totodata puterea, astfel ca poate fi potrivita pentru a arata rezistenta relatiei viitorilor soti;


Galben - fiind cea mai luminoasa culoare din spectru, aceasta exprima bucuria si optimismul, aducand de asemenea aminte de primavara ca simbol al innoirii;


Albastru - de obicei, aceasta culoare are sensul de stabilitate si liniste; desi nu apare chiar atat de des in buchetele de cununie, poate fi un simbol puternic daca este aleasa o floare in aceasta nuanta.

3. buchete cununia civila 37



3. buchete cununia civila 38
3. buchete cununia civila 39
3. buchete cununia civila 40
3. buchete cununia civila 41
3. buchete cununia civila 42
3. buchete cununia civila 43
3. buchete cununia civila 44
5. Forma buchetului pentru cununia civila - ce varianta sa alegi?

Nu in ultimul rand, trebuie sa te gandesti si la forma potrivita a buchetului. Acest aspect influenteaza decisiv modul in care sunt puse in valoare florile alese. Unele tipuri de plante sunt mai bine evidentiate intr-un aranjament rotund, simplu si totodata modern, in timp ce altele se potrivesc cel mai bine pentru buchete curgatoare sau de tip cascada. 


Optiunea clasica este buchetul rotund, cu firele prinse strans unele langa altele, pentru a transmite ideea de perfectiune. Totusi, chiar si in acest caz exista variatii.


Poti alege un buchet in forma de sfera format din flori de acelasi tip, in nuante apropiate sau complementare, de exemplu din trandafiri in diferite grade de roz. 


O alta posibilitate este crearea unui buchet de forma rotunda, dar cu mai multe tipuri de flori si cu decoratiuni din frunze. Astfel, poti obtine un aspect mai natural si iti poti manifesta creativitatea alegand plantele potrivite din punct de vedere al aspectului si al semnificatiei lor. 


Mai exista si buchete rotunde de dimensiuni mai mici, formate de obicei din flori usoare, care sunt mai usor de tinut si confera impresia de prospetime. Acesta este potrivit mai ales pentru miresele care se ingrijoreaza ca umezeala de pe flori le-ar putea afecta tinuta. Acestea au avantajul ca se potrivesc cu diferite stiluri, pentru ca pot fi ajustate pentru a fi mai formale sau mai informale.


Poti, de asemenea, sa alegi un buchet tip cascada, care contine plante decorative curgatoare, care vor crea un efect placut de eleganta fara efort. Acestea se potrivesc mai ales cu rochiile stranse pe corp, insa pot fi adaptate la orice tip de piese vestimentare. Buchetele de acest fel sunt o alegere moderna pentru orice femeie care doreste sa iasa din tipare.


O alta optiune interesanta sunt si buchetele purtate pe mana. Acestea se remarca prin dimensiunile generoase si forma alungita. Desi nu mai erau la moda acum cativa ani, au inceput iarasi sa intre in atentia mireselor. In acest caz, trebuie neaparat sa discuti cu floristul pentru a te asigura ca proportiile buchetului se potrivesc perfect cu tinuta.


Unele buchete pun mai mult accent pe elementele vegetale decorative si pe florile cu rol secundar, de dimensiuni mai mici. Cele mai mari sunt reduse ca numar, ceea ce face ca buchetul sa aiba un aspect mai informal, redand impresia ca plantele au fost de-abia culese si puse laolalta fara mult efort. Totusi, este nevoie ca fiecare element sa fie gandit cu grija pentru a crea un ansamblu armonios.


Alege forma buchetului in functie de tinuta, in primul rand, dar nu ignora si preferintele si personalitatea miresei. Persoanele care pun accent pe simplitate in toate laturile vietii este posibil sa se simta coplesite de un aranjament floral prea mare sau prea extravagant in ceea ce priveste culorile, forma si tipurile de flori.

3. buchete cununia civila 45



3. buchete cununia civila 46
3. buchete cununia civila 47
3. buchete cununia civila 48
3. buchete cununia civila 49

 

 

Iata cum poti sa alegi cel mai reusit buchet pentru propria cununie sau pentru cea a unei persoane dragi. Ia in considerare fiecare detaliu cu atentie, pentru a obtine cele mai bun rezultate.


Sursa foto: Californiaflowers.ro, Pixabay.com


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post