Lumanari pentru cununie - cum alegi modelul de aranjament in functie de vestimentatie si locatie?

Lumanari pentru cununia civila - cum alegi modelul de aranajament in functie de vestimentatie, locatie

In cadrul cununiei religioase, lumanarilor joaca un rol esential, deoarece poarta o simbolistica bogata. In momentul unirii destinelor in fata preotului, are loc un ritual important pentru credinciosi, iar lumanarile sunt purtate de domnisorii de onoare si nasi, pentru a semnifica lumina si puritatea suleteasa, fiind in acelasi timp o calauza atat in vremrile grele, cat si cele frumoase. 

 

Data fiind insemnatatea acestora, este recomandat ca, pentru cununia ta, sa optezi pentru un model care sa te reprezinte si pe care sa il pastrezi cu bucurie apoi, timp de multi ani dupa ziua nuntii. In articolul de mai jos vei afla de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi lumanarea si aranjamentul.

 

Cuprins

  1. Lumanari pentru cununie - cum le alegi?
  2. Lumanari pentru cununie - modele si stiluri

 

1. Lumanari pentru cununie - cum le alegi

 

Pe langa semnificatia religioasa, lumanarile pentru cununie au si o dimensiune estetica, de care este bine sa tii cont, pentru ca nunta ta sa fie perfecta si sa iti amintesti cu drag de ziua respectiva.

 

Organizarea cununiei religioase si a nuntii trebuie sa integreze armonios toate detaliile si sa aiba coerenta si unitate. Prin urmare, nu poti lasa la voia intamplarii niciun aspect. Lumanarile pentru cununie vor fi alese in functie de mai multi factori, insa aceasta sarcina nu trebuie sa devina o corvoada, ci sa te provoace sa lasi frau liber imaginatiei. 

1. Lumanari pentru cununie - bujori frezie

1. Lumanari pentru cununie - bujori roz deschis

1. Lumanari pentru cununie - bujori roz pal

1. Lumanari pentru cununie - frezie bujori buchet roz

1. Lumanari pentru cununie - frezie bujori roz

1. Lumanari pentru cununie - hortensie bujori

1. Lumanari pentru cununie - margarete portocalii si galbene

In primul rand, trebuie sa tii cont de vestimentatie și de buchetul miresei. In functie de rochia de mireasa si de costumul pentru mire, poti face o alegere potrivita in ce proveste lumanarile, dar si aranjamentul floral care le decoreaza. Prin urmare, daca ai o rochie clasica si eleganta, atunci acest stil trebuie sa se reflecte si in aspectul lumanarilor. In cazul in care ai o vestimentatie glam, extravaganta, atunci si lumanarile vor fi o extensie care sa poarte amprenta alegerii tale. Pentru o vestimentatie minimalista, poti alege fara probleme lumanari simple, de dimensiuni mai reduse si cu flori adecvate.

 

Apoi, vei avea in vedere locatia in care urmeaza sa aiba loc nunta, precum si aranjamentele florale folosite pentru decor. Pentru ca nunta ta sa aiba o nota unitara si coerenta, cel putin o parte din florile decorative de pe mese trebuie sa se regaseasca si in aranjamentele lumanarilor.


1. Lumanari pentru cununie - phalenopsis

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri albi galbeni ranunculus

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri bujori

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri galbeni

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri heloborus

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri hortensie albastru

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri portocalii

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri si phalenopsis

1. Lumanari pentru cununie - trandafiri somon

 

 

Nu in ultimul rand, este important sa tii cont e sezonul in care are loc nunta, pentru a alege florile potrivite. Adecvarea florilor la anotimp este o dovada de bun gust si de eleganta. Insa nu uita ca unele flori pot fi folosite pe tot parcursul anului.

2. Lumanari pentru cununie - modele si stiluri

 

Si in cazul lumanarilor pentru cununie, trendurile vin si pleaca, insa este important sa alegi ceva ce te reprezinta. Daca in trecut, lumanarile lungi reprezentau optiunea standard pentru multi dintre miri, in prezent, cele medii sau scurte sunt mai apreciate.

 

Lumanari lungi

Aceasta varianta este potrivita pentru nuntile de proportii, cu invitati numerosi si o locatie pe masura. De obicei, rochia miresei este una voluminoasa, la fel si buchetul acesteia si vestimentatia nasei. Lumanarile lungi vin la pachet cu aranjamente de mari dimensiuni care sa le complimenteze dimensiunile. 

 

Lumanari scurte

Lumanarile de dimensiuni mai reduse castiga din ce in ce mai multa popularitate, deoarece sunt usor de purtat pe parcursul ceremoniei religioase si au un aer minimalist si optimist. Desi nu reprezinta o alegere clasica, ele pot oferi o nota extrem de eleganta pentru orice nuntasi.

 

Ce flori poti alege pentru lumanari?

Nu in ultimul rand, alegerea aranjamentelor florale va oferi personalitate lumanarilor. Varianta clasica o reprezinta, bineinteles, trandafirii, insa acestia pot fi asociati cu flori mai speciale, precum ranunculus, pentru a obtine un aspect inedit si proaspat.

 

Cu ajutorul bujorilor si freziilor se poate obtine un aspect de impact, adecvat mai ales la final de primavara. Aceste flori sunt ideale pentru cei care isi doresc un eveniment non-conformist si relaxat.



2. Lumanari pentru cununie - bujori roz

 

2. Lumanari pentru cununie - frezie alba

 

 2. Lumanari pentru cununie - frezie violet

 

 

Orhideea Phalenopsis reprezinta o alta optiune buna, deoarece completeaza bine orice tip de tinute si este usor de ingrijit, ramanand proaspata vreme indelungata. Nu ezita sa faci aceasta alegere, daca doresti un aranjament delicat si special.

2. Lumanari pentru cununie - phalenopsis mari dimensiuni

2. Lumanari pentru cununie - orhidee phalenopsis

2. Lumanari pentru cununie - Phalenopsis

Hortensiile si lalelele pot fi si ele folosite ca decor pentru lumanarile de cununie, mai ales primavara. Sunt usor de asociat cu alte flori si iti ofera eleganta mult dorita.


2. Lumanari cununie - hortensie roz

2. Lumanari cununie - hortensie alba

 

2. lumanari cununie - lalele albe si roz

2. lumanari cununie - lalele roz

 

Prin urmare, daca tii cont de aceste aspecte, vei putea face alegerea potrivita in ceea ce priveste lumanarile de cununie, iar ceremonia religioasa va fi cu atat mai speciala! 

 

Surse foto: californiaflowers.ro, pinterest.com


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post