Idei de aranjamente pentru masa de Paste - un decor festiv cu flori

Pastele este momentul special de celebrare in familie si petrecere a timpului intr-un cadru intim si de poveste. Nimic nu completeaza atmosfera de sarbatoare mai bine decat aranjamentele de flori imbietoare. Astfel, te invitam sa descoperi mai multe idei si sfaturi pentru a aranja masa de Paste cu eleganta si rafinament, punand accentul pe utilizarea florilor intr-un mod creativ si inspirat.

Alege tema si paleta de culori pe care iti doresti sa o folosesti

Incepe prin a alege o tema pentru decorul mesei tale de Paste. Poti opta pentru un aspect rustic, clasic sau modern, iar dupa ce ai stabilit tema, decide-te asupra unei palete de culori care se potriveste cu aceasta. Culorile pastelate sunt adesea alegeri populare pentru Paste, dar poti sa te joci si cu nuante mai vii sau sa adaugi accente metalice pentru un aspect elegant.

Ideea clasica de aranjamente de masa in vaze elegante

Un mod clasic de a integra florile in decorul mesei de Paste este prin aranjarea lor in vase elegante. Alege flori de primavara precum lalele, narcise, sau la zambile, si aranjeaza-le in vase de sticla sau ceramica. Poti sa creezi un aranjament central impresionant sau sa asezi mai multe mici aranjamente pe intreaga masa pentru un efect mai incantator. Pentru un look mai vintage, te poti folosi de sticle sau borcane reciclate, ghivece sau vaze vechi, descoperite in magazinele de vechituri.

Accente florale in farfurii si pahare 

O modalitate subtila, dar de impact, de a integra florile in decorul mesei este sa adaugi accente florale in farfurii sau in pahare. Poti aseza o floare mica pe fiecare farfurie sau sa legi o floare de un fir subtire si sa o asezi in paharul fiecarui oaspete. Aceste detalii simple vor adauga un farmec aparte fiecarui loc de masa.

Decorarea servetelelor cu flori

Transforma servetelele in opere de arta cu ajutorul florilor. Infasoara un fir subtire in jurul unui servetel pliat si leaga o floare mica sau un buchet de flori uscate. Aseaza aceste servetele pe farfurii pentru un efect uimitor si elegant.

Utilizarea frunzelor si adaugarea unui strop de culoare 

In plus fata de flori, nu uita sa folosesti si frunze si verdeata pentru a completa aranjamentele tale. Frunzele de eucalipt sau ramurile de salcie pot adauga textura si adancime aranjamentelor tale florale, in timp ce verdeata proaspata poate sa aduca un strop de culoare si prospetime. Te poti lasa inspirat de buchetele de flori realizate de noi, care au in componenta eucalipt sau alte plante decorative. Indrazneste sa combini cat mai mult pentru un efect de invidiat.

Crearea unui drum floral pentru masa de Paste 

O idee indrazneata si impresionanta este sa creezi un drum floral pe mijlocul mesei. Asaza frunze si flori pe o tava lunga sau direct pe masa, creand un parcurs floral spectaculos care sa conduca privirea oaspetilor catre centrul atentiei - mancarea delicioasa pregatita special pentru sarbatoare.

Nu uita de lumanari si candele 

Pentru a completa atmosfera magica, adauga lumanari parfumate sau lumini decorative printre aranjamentele tale florale. Lumina calda a lumanarilor va sublinia frumusetea florilor si va crea o atmosfera intima si primitoare pentru masa de Paste.

Asadar, inlocuieste monotonia cu prospetimea si eleganta, si transforma masa ta de Paste intr-un adevarat festin vizual si olfactiv, cu ajutorul acestor idei de aranjare a mesei cu flori. Indiferent de tema aleasa sau de stilul preferat, utilizarea creativa a florilor va aduce un farmec aparte oricarui eveniment festiv.


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post