Flori de iarna - ce aranjamente poti alege in functie de ocazie si ce simbolizeaza fiecare floare

Buchetele de flori reprezinta cadoul perfect aproape pentru orice ocazie. Fie ca mergi la o petrecere cu ocazia zilei de nastere sau ca vrei sa-ti arati iubirea fata de partenera ta, fie ca le oferi in semn de recunostinta pentru o colega, cu un aranjament floral deosebit nu vei da gres. Prin intermediul acestuia iti vei exprima cu usurinta si exactitate emotiile, pe care poate mai greu ai putea sa le verbalizezi. 

Iarna are loc o serie de evenimente importante pe care inevitabil le vei celebra si vei avea nevoie de acest gen de cadouri. Asadar, trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru Craciun, Anul Nou sau Valentine’s day, dar si pentru alte evenimente care ar putea sa aiba loc, cum ar fi o nunta sau o zi de nastere.

Cuprins

  1. Buchete de flori de iarna potrivite pentru fiecare ocazie 

1.1. Florile potrivite pentru Craciun

1.2. Florile potrivite pentru Valentine’s Day

1.3. Flori de iarna potrivite pentru nunta

1.4. Flori de iarna pentru o ocazie speciala

  1. Cum sa ai grija de florile de iarna?
  1. Buchete de flori de iarna potrivite pentru fiecare ocazie 

In functie de fiecare ocazie din iarna, poti sa fii sigur ca vei gasi aranjamente florale deosebite, specifice anotimpului, daca vei apela la o florarie moderna. Insa, poate te intrebi pe care sa le alegi. Pe langa ocazia cu care sunt oferite, un criteriu ar putea sa fie reprezentat de ceea ce simbolizeaza fiecare in parte.

 1.1 Florile potrivite pentru Craciun 

Un aranjament floral este cadoul ideal pe care i-l poti oferi unei gazde in cadrul unei petreceri. In aceasta situatie, poti opta pentru o craciunita sau pentru un crin de ghiveci. Cel din urma are flori mari si intens colorate, fiind in centrul atentiei in orice locuinta ar fi integrat, in special pe parcursul iernii. In acelasi timp, poti alege sa daruiesti trandafiri, iasomie de iarna care semnifica puritate si modestie (sentimente caracteristice perioadei Craciunului) sau narcisa. 

 1.2 Florile potrivite pentru Valentine’s day 

De ziua indragostitilor florile sunt cea mai sigura cale ca partenerul sa-si arate dragostea fata de iubita/ sotia sa. In acest sens, buchetele de trandafiri reprezinta in mod traditional semnul iubirii si al legaturii care s-a format intre cei doi. Asadar, cea mai populara floare pentru aceasta zi este trandafirul in toate nuantele sale atractive.

Iata ce vei transmite in functie de floarea pe care alegi sa o oferi:

  • Trandafirul rosu - pasiune;
  • Trandafirul alb - dragoste pura;
  • Trandafirul galben - prietenie;
  • Trandafirul de coral - dorinta;
  • Trandafirul roz - admiratie;
  • Primula - dragoste noua, inceputuri noi.

Alege un buchet de trandafiri sau o cutie cu trandafiri pentru a impresiona in cel mai placut mod in aceasta zi speciala.

 1.3 Flori de iarna potrivite pentru nunta 

Printre toate aspectele importante de luat in considerare cand vine vorba de planificarea nuntii, cu siguranta se afla si aranjamentele florale. Daca acest eveniment fericit are loc pe parcursul iernii, florile vor completa in mod ideal acest cadru inedit. Majoritatea cuplurilor prefera trandafirii rosii pentru a-si evidentia dragostea sau bujorii care semnifica casatorie fericita, prosperitate si noroc. Daca doresti sa transmiti un mesaj personalizat prin intermediul florilor, iata ce poti alege si care este semnificatia fiecareia:

  • Crinul de camera - dragoste si determinare;
  • Crinul Calla - flori regale care transmit eleganta;
  • Gardenia - bucurie;
  • Buchetul de hortensii - perseverenta si emotii sincere.

1.4 Flori de iarna pentru o ocazie speciala 

Daca urmeaza sa mergi la o zi de nastere, o petrecere de logodna sau o aniversare de nunta, aproape orice tip de aranjament floral este potrivit. Pe timpul iernii, poti opta pentru unele speciale, specifice anotimpului, tinand cont de ceea ce simbolizeaza fiecare soi:

  • Crinii - Sunt ideali datorita mugurilor eleganti in forma de trompeta si a tulpinilor lungi;
  • Buchetele cu orhidee - Orhideele simbolizeaza in mod traditional dragostea si frumusetea, deci sunt o modalitate perfecta de a-ti impartasi sentimentele;
  • Margaretele - Pot rezista la temperaturile scazute de iarna, ceea ce le face cadoul ideal in acest anotimp. Acestea sunt flori sezoniere, vibrante si colorate care arata mirific intr-un cadru de iarna. Totodata, sunt minunate ca parte dintr-un buchet cu alte soiuri de flori. 

Indiferent de ocazie, poti alege sa oferi si trandafiri criogenati cu care vei reusi sa impresionezi. Aranjamentul unic, deosebit si creativ va obtine, cu siguranta, reactia pe care ti-o doresti. 

  1. Cum sa ai grija de florile de iarna? 

Schimbarile de temperatura si aerul uscat pot reprezenta adevarati inamici pentru flori. Asadar, pentru a ingriji corespunzator aranjamentul floral iarna, fii sigura ca urmezi anumiti pasi simpli:

  • Tine florile la distanta de sursele de caldura;
  • Taie partea de jos a tulpinilor;
  • Schimba regulat apa;
  • Nu le lasa intr-un spatiu rece;
  • Indeparteaza toate frunzele care vor fi sub nivelul apei.

In concluzie, florile pe care le poti oferi iarna sunt disponibile in soiuri variate, la fel ca in restul anului. Trebuie doar sa te decizi asupra aranjamentului ideal in functie de preferintele persoanei careia iti doresti sa i-l oferi si a ceea ce simbolizeaza fiecare in parte. Adauga mai multa culoare, frumusete si iubire acestui anotimp, alegand sa daruiesti un buchet de flori deosebit. 

Sursa foto: Unsplah.com, Californiaflowers.ro, Shutterstock.com


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post