Floarea puritatii - cum poti alcatui cadoul perfect? Iata cele mai interesante informatii despre simbolistica acestor flori!

Floarea puritatii cover

Florile reprezinta o modalitate perfecta prin care ii poti arata cuiva admiratia, iubirea sau respectul pe care i le porti. In momentul in care doresti sa oferi unei persoane importante din viata ta un cadou potrivit, inevitabil iti zboara gandul la un frumos aranjament de flori, care sa impresioneze. Totusi, atunci cand vrei sa oferi o floare, trebuie sa iei in calcul si semnificatia acesteia, pentru a nu crea impresii gresite. Florile puritatii au o simbolistica aparte, reprezentand valori importante, precum frumusete, inocenta si sentimente pure. Daca optezi pentru un buchet alcatuit din aceste flori, il oferi cu o intentie clara, de a sublinia puritatea unui sentiment, sau sincera admiratie fata de o anumita persoana. De asemenea, aceste flori pot fi oferite si in cadrul anumitor evenimente speciale, fiind extrem de populare. 



Cuprins:


  1. Care sunt florile puritatii si de ce sunt acestea atat de apreciate?
  2. Evenimente si ocazii perfecte pentru a darui florile puritatii



 1. Care sunt florile puritatii si de ce sunt acestea atat de apreciate?

Florile puritatii sunt un simbol al pacii, al iubirii si al inocentei, fiind extrem de apreciate de catre orice persoana, pentru frumusetea lor simpla si extrem de eleganta. Acestea pot fi oferite pentru a arata sentimentele pure, indiferent ca este vorba despre o relatie romantica, sau doar despre o relatie bazata pe respect, sau admiratie. Care sunt oare aceste flori si cum le poti incadra intr-un aranjament interesant? Chiar daca te-ai putea gandi ca exista o singura floare care se incadreaza in aceasta categorie, in realitate exista o paleta larga de flori ce simbolizeaza puritatea.


  • Crinul alb se numara printre cele mai indragite flori, fiind considerata floarea vindecatoare, avand o multime de proprietati vindecatoare. Parfumul crinului este irezistibil, iar aspectul acestuia ofera oricarui buchet o nota de eleganta. Este considerata a fi o floare potrivita evenimentelor si ocaziilor de vara, inflorind in luna iunie.


  • Ghiocelul a fost intotdeauna considerat vestitorul primaverii, fiind o floare delicata, ce simbolizeaza puritatea si intentiile sincere.
  • Iasomia este considerata regina florilor, avand un aspect interesant si un parfum puternic. 

 

  • Gerbera alba este una dintre cele mai apreciate flori de catre femei, fiind oferita pentru multiple ocazii.

 

  • Gardenia este o floare exotica, cu un aspect iesit din comun si un parfum natural extrem de placut.

 

Floarea puritatii se poate incadra intr-un aranjament cu alte tipuri de flori? 


Florile puritatii pot fi cu siguranta incadrate intr-un frumos buchet de flori, conceput pentru a impresiona si a arata sincerele sentimente. Daca iti doresti un aranjament interesant si plin de semnificatii, poti opta pentru un buchet alcatuit doar din florile puritatii, precum crini, sau gerbere. In schimb, daca vrei sa oferi un aranjament colorat si plin de viata, ai posibilitatea de a combina simplitatea si inocenta unei flori albe, cu alte flori, precum hortensia, trandafirul sau bujorul. In functie de ocazia cu care daruiesti un buchet de flori, iti poti alege elementele care sa faca parte din acesta. Florile puritatii ofera buchetului un aer natural, simplu si elegant, deci pot fi folosite ca simple elemente de decor, alaturi de mai multe fire de trandafir, sau alte flori ce au o simbolistica puternica. 

 

Floarea puritatii 1.1 aranjament de flori crini si hortensie

 

Floarea puritatii 1.1.  cutie de flori
2. Evenimente si ocazii perfecte pentru a darui florile puritatii 

Florile puritatii au un impact puternic atunci cand sunt oferite, fiind un simbol al sinceritatii. Acestea pot fi daruite in multiple ocazii, reprezentand o modalitate potrivita pentru a-ti exprima, dupa caz, regretul, admiratia, iubirea, sau respectul. 


  • Nunta 

 La nunta nu daruiesti flori, insa acestea au un rol extrem de important in cadrul acestui eveniment. Florile puritatii sunt perfecte pentru a alcatui buchetul miresei, completandu-se perfect cu albul rochiei de mireasa. De asemenea, cum nunta are loc, in general, in sezonul cald, ai la dispozitie o multime de flori de primavara pentru care poti opta, atat pentru buchet, cat si pentru decorarea locatiei.

Floarea puritatii 2. bucget de mireasa



  • Inmormantarea 

 Din pacate, exista si multimple evenimente neplacute la care trebuie sa participi, astfel ca florile oferite trebuie sa exprime regret, respect si iubire. Florile puritatii sunt perfecte pentru o astfel de ocazii, astfel ca o coroana funerara din crini albi va exprima cu siguranta toate sentimentele tale sincere.

Floarea puritatii 2. coroana de flori


  • Ziua indragostitilor

De Valentine’s days, barbatii isi doresc sa le arate partenerelor sentimentele pure si sincere. De regula, cu aceasta ocazie, se ofera un buchet de trandafiri rosii, alaturi de un cadou simbolic. Totusi, daca iti place sa iesi din tipare, ofera-i iubitei tale un aranjament din crini albi, gerbere si iasomie, pentru a-i arata iubirea ta sincera.

Floarea puritatii 2  cadouri
Floarea puritatii 2  baiat care daruieste un buchet de flori

 

Asadar, daca iti doresti sa oferi un buchet de flori plin de semnificatii, poti darui cu incredere un aranjament alcatuit din florile puritatii. Crinul, ghiocelul, gerbera sau iasomia, au o simbolistica aparte, ajutandu-te sa iti exprimi sentimentele de iubire si respect.


Surse foto: Pexels.com, Californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post