Floarea de crin - simbolul si semnificatia crinului. Ce trebuie sa stii despre aceasta floare inainte de a o darui?

cover. Semnificatie crin. Ce trebuie sa stii despre aceasta floare inainte de a o darui

Florile sunt utilizate din cele mai vechi timpuri pentru a ne exprima grija si blandetea fata de alte persoane sau de a sarbatori evenimente importante. Prin delicatetea lor, acestea completeaza orice ocazie si reusesc sa infrumuseteze orice circumstanta, cu atat mai mult atunci cand le cunosti simbolistica si secretele. 

 

Dintre toate florile, in tara noastra, crinul este pe lista celor mai populare. Intr-adevar, crinul ocupa un loc atat de special deoarece are un impact substantial asupra simturilor, avand un parfum atat de puternic si o forma atat de speciala si rafinata. Cu toate acestea, ce trebuie sa stii despre aceasta floare inainte de a o darui? 

 

Cuprins

 

  • Ce semnifica crinul alb, roz, galben sau rosu - semnificatia crinului in functie de culoare
  • Semnificatia florii de crin in functie de ocazie

  •  1. Ce semnifica crinul alb, roz, galben sau rosu - semnificatia crinului in functie de culoare 

    1. Semnificatie crin. Ce trebuie sa stii despre aceasta floare inainte de a o darui

    Exista mai multe tipuri de crin, atat din punct de vedere al formei, cat si din punct de vedere cromatic, iar fiecare este insotit de semnificatia sa. Inainte de a darui un crin este important sa stii ce semnifica pentru a te asigura ca tipul de crin se potriveste cu momentul si vei face o alegere reusita. De asemenea, poti sa acorzi atentie si modului de prezentare pentru ca darul sa fie de efect. Poti opta pentru buchetul clasic sau un aranjament de flori in cutie, mult mai versatil si mai usor de intretinut. 

     

    Din cele mai vechi timpuri, crinul a fost considerat un simbol puternic al delicatetii si blandetii, fiind dedicat insasi zeitei frumusetii. Deoarece crinul are peste zeci de tipuri diferite si hibrizi, fiecare va avea un simbol in functie de caracteristicile definitorii. 

     

    Cea mai importanta parte a simbolisticii este redata de culoare. Cel mai populara culoare este, de departe, cea alba. Crinul alb este simbolul puritatii si nobletii si este oferit pentru a aduce apreciere persoanelor si a marca anumite momente. In religie, crinul alb este indragit de crestini deoarece este asociat cu Fecioara Maria si, astfel, crinul surprinde puritatea si iubirea absoluta.

     

    Crinii roz sunt daruiti pentru a oferi putere persoanelor si pentru a le sustine dorintele si planurile. Aceasta culoare inseamna ambitie, determinare si incurajare. De accea, crinii roz sunt potriviti atunci cand vrei sa ii dovedesti unei persoane ca ii sustii in totalitate eforturile pentru un anumit plan. De asemenea, ei pot fi oferiti si persoanelor care se confrunta cu anumite probleme, ca simbol al incurajarii si puterii. 

     

    Crinul galben marcheaza sanatatea si echilibrul fizic al organismului. De aceea, crinii galbeni sunt potriviti atunci cand vizitezi o persoana bolnava, in semn de insanatosire si rezistenta. 

     

    Rosul este culoarea universala a pasiunii. De aceea, crinii rosii simbolizeaza intocmai senzualitatea si pasiunea, fiind potriviti atunci cand sunt daruiti in cuplu, intr-un cadru romantic. Deoarece crinul in sine, indiferent de specie sau culoare, este simbolul fertilitatii, un astfel de buchet de crini rosii va avea un impact cu mult mai puternic. 

     

     2. Semnificatia florii de crin in functie de ocazie

    2. Semnificatie crin. Ce trebuie sa stii despre aceasta floare inainte de a o darui

    Crinul este o planta decorativa preferata de foarte multe persoane. Desi acesta este regasit in aproape fiecare gradina si este o planta excelenta pentru amenajarea spatiului exterior, crinul poate fi la fel de apreciat si intr-un buchet cadou. 

     

    Inca din antichitate, crinul alb era simbolul fecunditatii, pasiunii si casatoriei. De aceea, in prezent, crinul alb este pe lista celor mai populare alegeri pentru buchetele de flori ale mireselor. Fiind si un simbol al puritatii, crinul alb este o alegere perfecta pentru a marca inceputul unei vieti in doi si a unei povesti incredibile de iubire. Cu atat mai mult, crinul este floarea speciala care marcheaza intocmai aniversarea de 30 de ani a casatoriei. 

     

    De asemenea, crinul este o floare foarte delicata si blanda, ceea ce inseamna ca poate marca si fragilitatea vietii. Un buchet de crini poate fi oferit persoanelor care au pierdut pe cineva drag pentru a sublinia respectul fata de persoanele care au parasit aceasta lume, dar si sustinerea fata de persoanele care le simt lipsa. Cu atat mai mult, crinii pot fi adaugati si la coroane funerare, aranjamente speciale pentru astfel de momente. Acestia vor simboliza pacea sufleteasca si linistea.

     

    Desi exista o multitudine de tipuri de crini, clasificate in functie de culoare, forma, marime, parfum sau mod de intretinere, toate au in comun cateva simboluri puternice. Crinii sunt un simbol universal pentru pasiune, pace sufleteasca, renastere, puritate, sanatate si vitalitate. De aceea, crinii sunt printre cele mai populare alegeri pentru diferite ocazii si, cu atat mai mult rezista foarte mult si au un parfum inegalabil. Inainte de a oferi un buchet de crini cadou, insa, asigura-te ca le cunosti bine semnificatia pentru a face cea mai buna alegere. 

     

    Sursa foto: unsplash.com.






     


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post