Criogenarea trandafirilor: afla ce NU stiai despre acest proces + cum se intretine o astfel de floare

 

Criogenarea trandafirilor

Femeile adora florile, pentru ca ele fac parte din viata lor de zi cu zi. Florile sunt oferite la zilele onomastice, de Valentine’s Day si de 8 martie. Cand ne casatorim suntem inconjurate de flori, dar si atunci cand partenerul de viata este in pana de idei cand vine vorba de cadoul potrivit, opteaza tot pentru o floare. Atentie insa, domnilor! Puteti renunta la buchetul clasic de trandafiri, in favoarea celor criogenati. 


Acum probabil aveti mai multe intrebari, printre care “Ce inseamna un trandafir criogenat?”, “Cu ce e mai deosebit decat cel normal?”, “De ce sa-l aleg?”. In cele ce urmeaza, va vom raspunde la toate aceste curiozitati.


Cuprins

  1. Ce inseamna un trandafir criogenat?
  2. Cum se fac trandafirii criogenati?
  3. Despre intretinerea trandafirilor criogenati
  4. Despre tipurile de trandafiri criogenati

1. Ce inseamna un trandafir criogenat? 

Trandafirii criogenati sau trandafirii nemuritori, asa cum li se mai spune adesea, au devenit recent vedetele florariilor moderne. Acestia traiesc si pana la 25 de ani in casa ta, fara sa necesite prea multa atentie si ingrijire. Asa ca, spre deosebire de un buchet de trandafiri normal, care se ofileste in cateva zile, de un trandafir criogenat te bucuri in fiecare zi, fara prea mult efort. Reprezinta un cadou deosebit, destinat unei persoane speciale din viata ta, care, cu siguranta, nu te va uita prea curand.

Trandafir in cupola roz-min


2. Cum se fac trandafirii criogenati? 

Criogenarea trandafirilor reprezinta un lung si complex proces. Totul incepe prin inghetarea florii la temperaturi cuprinse intre -30 si -55 de grade Celsius, pentru 24 de ore. Dupa aceasta etapa, urmeaza indepartarea apei de pe petalele florii, ca in final, trandafirul sa fie pus sub un vid, unde i se mareste temperatura treptat, timp de aproximativ 4 saptamani. Un aspect important de mentionat aici este ca petalele trandafirului sunt conservate individual, iar la final acestea sunt lipite inapoi manual. Este nevoie de multa munca, pricepere si rabdare, pentru a se obtine un rezultat pur si simplu spectaculos.

 

Tranadfiri criogenati la cutie albastri-min

3. Despre intretinerea trandafirilor criogenati

Trandafirii criogenati traiesc, intr-adevar, mult. Insa, este nevoie sa respecti cateva conditii pentru a le prelungi cat mai mult durata de viata.  Asadar, este indicat sa tii ferit trandafirul de soare si de umiditate. Razele solare ii pot afecta culoarea, iar apa nu este necesara, pentru ca, spre deosebire de o planta vie, el este nemuritor. Alt lucru care ar putea sa il afecteze este praful, asa ca cel mai bine este sa alegi un trandafir in cupola de sticla. Si celelalte modele sunt trainice, desigur, insa cel in cupola s-ar putea sa traiasca cu cativa ani in plus. Daca respecti aceste reguli simple, te vei bucura de un trandafir perfect foarte mult timp.

Trandafir criogenat cutie rosu-min



4. Despre tipurile de trandafiri criogenati

Exista mai multe tipuri de trandafiri criogenati, diferentele fiind prezente atat la nivelul culorii, cat si la nivelul suportului in care acestia sunt plasati. Asadar, poti opta pentru: 


  • Trandafirii criogenati in cutie
  • Trandafirii criogenati in cutie se afla printre cele mai cunsocute modele si printre primele aparute. Se poate opta pentru o cutie cu o singura floare, pana la un adevarat buchet. Culorile variaza si sunt pe gustul fiecarei doamne.

     

    Trandafir criogenat negru-min




  • Trandafiri criogenati in cupola 
  • Daca nu te-am convins cu modelul de mai sus, cu acesta sigur o sa-ti captam atentia.
    Trandafirii criogenati in cupola sunt printre cele mai elegante si frumoase modalitati de a-ti exprima iubirea. Cu siguranta iti aduci aminte de trandafirul rosu aprins din povestea “Frumoasa si Bestia”. Poti opta si tu pentru unul identic, insa, singura diferenta este ca al tau va ramane permanent inflorit, spre deosebire de cel care i-a schimbat destinul frumoasei Belle, atunci cand ultima petala s-a ofilit. Daca nu vrei sa fie rosu, precum cel din poveste, gama de culori este si aici variata.

    Trandafir in cupola alb-min

    Trandafir in cupola argintiu-min

    Trandafir in cupola rosu-min



  • Trandafiri criogenati in glob
  •  

    Pentru un cadou special, poti opta pentru un trandafir criogenat intr-un glob, care poate fi si un aranjament frumos pentru camera ta. De data aceasta, cand vine vorba de culoare, gama este putin mai restransa, decat in cazul modelelor mentionate anterior. Predominant, aici gasesti modele rosii, albastre, roz, aurii si argintii.

    Glob trandafir auriu-min

    Glob trandafir roz-min

    Glob trandafir rosu-min

    Glob trandafir argintiu-min



  • Trandafiri criogenati in cutie de bijuterii 
  •  

    Aceasta este cu siguranta ultima tendinta: trandafirii criogenati in cutie de bijuterii. Cu ajutorul ei, nu vei oferi doar o floare, ci si un obiect foarte folositor partenerei tale, pentru care, cu siguranta, iti va multumi. Acest nou model are in partea de sus a cutiei floarea deosebita, iar dedesubt contine o cutie de depozitare a bijuteriilor, confectionata din piele ecologica si acril. Cutia are o culoare standard, si anume, gri, insa nuantele trandafirului oscileaza intre roz, rosu, alb, auriu sau argintiu.

    Trandafir in cutie bijuterii  argintiu-min

    Trandafir in cutie bijuterii  auriu-min


    Trandafir in cutie bijuterii  roz-min

    Trandafir in cutie bijuterii rosu-min

     

    Indiferent de modelul de trandafir criogenat pe care-l vei alege, cu siguranta nu vei da gres in fata persoanei iubite. Fii atent la gusturile ei, afla ce culoare ii place si mergi pe varianta cea mai potrivita pentru ea. Nici macar nu mai este nevoie sa te deplasezi pana la florarie, pentru ca acum ii poti livra chiar la usa floarea preferata. Alege modelul, pune-l in cos, scrie-i cateva randuri care sa o emotioneze, iar de restul ne ocupam noi. 


    Tu ce model de trandafir criogenat vei alege?


    Sursa foto: Californiaflowers.ro, Shutterstock.com


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post