Cadouri corporate: pentru cine NU sunt potrivite, cum sa alegi si cum le poti crea chiar tu

Cadouri corporate pentru cine NU sunt potrivite, cum sa alegi si cum le poti crea chiar tu


Cadourile corporate sau cadourile business au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani si acest lucru datorita faptului ca ajuta angajatii, managerii, antreprenorii si nu numai sa isi exprime respectul, aprecierea si consideratia printr-un gest frumos. Cadourile office se deosebesc de cele pentru persoane apropiate prin mai multe aspecte, insa, cel mai important este ca sunt, de obicei, alcatuite din produse cu care este dificil sa dai gres. Mai exact, produse care au un rol estetic ori un rol functional.


De asemenea, exista o multime de idei de cadouri corporate care iti permit sa iti folosesti creativitatea pentru a alege darul perfect cu care sa iti exprimi aprecierea. Afla mai multe despre cadourile corporate pentru angajati: cui i se potrivesc, cum sa le alegi si cum te poti implica in crearea lor.


Cuprins

  • Cadouri corporate: pentru cine NU sunt potrivite
  • Idei de cadouri business clasice pentru angajati
  • Cadouri office inedite: idei neconventionale
  • Cum te poti implica in crearea de cadouri deosebite corporate

  • 1. Cadouri corporate: pentru cine NU sunt potrivite

     

    1 cadouri corporate

    Cadourile business nu sunt potrivite pentru oricine si se ofera doar in anumite circumstante. Iata pentru cine NU sunt potrivite astfel de daruri:


  • Pentru persoane din familie. Cadourile pentru parinti sau rude nu trebuie sa fie la fel de universale precum cele business. Este important sa te folosesti de faptul ca ii cunosti indeaproape pe cei dragi si sa le faci daruri care se muleaza perfect pe dorintele, personalitatea si hobby-urile lor. Desigur, daca iti doresti sa vii cu un extra dar atunci cand mergi in vizita, poti opta pentru cadouri de Craciun ce includ dulciuri, bauturi si alte bunatati comestibile.

  • Pentru prieteni. Cadourile pentru prieteni trebuie sa reflecte apropierea, iubirea si grija pe care le-o porti, de aceea, este o idee buna sa le alegi in functie de felul lor de a fi si de ceea ce le place sa faca. Fiecare prieten este unic si are propriile lui pasiuni si preferinte, asadar, gandeste-te la cate un mic cadou care sa fie mulat pe ceea ce le place. Pentru prietenii nu foarte apropiati sau pentru cunostinte, poti alege o cutie cadou sau buchete de flori, astfel incat sa ai siguranta ca nu vei alege ceva ce nu este pe placul lor.

  • Pentru persoana iubita. Darul pentru persoana iubita trebuie sa reflecte sentimentele puternice sau, in anumite cazuri, sa fie un cadou care sa ii fie de foarte mare folos. Persoanele iubite sunt printre cele mai apropiate persoane si, cu siguranta, este foarte simplu sa iti dai seama ce ii place, ce iubeste si ce anume i-ar face bucurie. De aceea, este o idee buna sa optezi pentru un cadou personalizat sau pentru un dar care ii va fi de folos. Daca persoana este de sex feminin, atunci adauga si trandafiri criogenati sau flori in cutie pe langa cadoul initial, daca vrei sa o surprinzi.

  • Acum ca ai aflat caror persoane nu trebuie sa le oferi cadouri corporate, este momentul sa citesti mai multe despre cadourile business sau office. 


    Cand poti oferi cadouri corporate?

    1 cadouri corporate (1)

    1 cadouri corporate (2)

    1 cadouri corporate (3)


    Cadourile corporate se pot oferi intr-o multime de situatii si sunt ideale in special in mediul de lucru sau mediul profesional:


    • Pentru angajati. Fie ca ai propria firma sau esti manager al unei echipe, cadourile business sunt o modalitate foarte buna de a-ti stimula angajatii si de a le arata ca iti pasa de ei. Atunci cand le alegi, trebuie sa tii cont de ceea ce stii despre fiecare si, daca ai ocazia, sa le alegi in functie de preferintele lor.

    • Pentru colaboratori. Partenerii, furnizorii si colaboratorii de business sunt esentiali in orice afacere sau activitate de freelancing. De ei depinde bunul mers al afacerii si ei ajuta la realizarea profitului. De aceea, din cand in cand, este frumos sa le amintesti ca sunt importanti pentru tine si ca apreciezi relatia profesionala pe care ati dezvoltat-o.

    • Pentru colegi. Secret Santa si alte ocazii speciale sunt o oportunitate pentru a oferi cadouri business colegilor. Nu trebuie sa cunosti toti colegii foarte bine pentru a le oferi mici atentii de ziua lor, de Craciun sau de Paste, ci doar sa te gandesti la ei si sa le oferi un mic dar util sau decorativ.

    • Pentru a oferi felicitari sau multumiri. Un cadou de business este perfect pentru ocaziile in care vrei sa oferi felicitari sau multumiri unui coleg, colaborator, manager sau angajat. Poti opta pentru bauturi, cutii cu orhidee, buchete de flori, cafea sau parfumuri, in functie de buget si de cat de bine cunosti persoana respectiva.

    • Pentru sefi. Sefii, managerii si coordonatorii pot fi adevarate modele pentru cei pe care ii ghideaza. De aceea, atunci cand vrei sa iti arati aprecierea si respectul pentru tot ceea ce te invata sau pentru oportunitatea pe care ti-au oferit-o, le poti oferi in dar un cadou business.


    Cu ce ocazii se ofera cadourile business?

    Cadourile business se pot oferi la o multime de ocazii, ce au loc pe tot parcursul anului:


    • Craciun. Craciunul este o ocazie ce se serbeaza atat in familie, cat si la locul de munca, prin diverse traditii si obiceiuri. De la Secret Santa, pana la petrecerile de Craciun, acestea sunt ocazii perfecte pentru a oferi cadouri corporate managerilor, angajatilor, colegilor si partenerilor.

    • Paste. Pastele este o sarbatoare foarte importanta si, desi nu se celebreaza precum Craciunul, cu o multime de decoratiuni, colinde si cadouri, atentiile sunt un gest foarte frumos. Poti oferi in dar de Paste buchete de flori, vaze si decoratiuni, dar si cosuri sau cutii cu bunatati, precum cozonacii.

    • Zile de nastere. Zilele de nastere se celebreaza atat in familie, cat si la locul de munca. Un cadou corporate este o modalitate foarte buna de a ura un calduros La Multi Ani! unei persoane cu care lucrezi.

    • Promovari. Cu ocazia unei promovari ii poti arata unui coleg, fost coleg sau manager ca te bucuri pentru reusita sa, oferindu-i un cadou corporate. Nu conteaza neaparat nivelul de apropiere, ci doar sincerele intentii de a-i ura succes si multe reusite pe viitor.

    • Evenimente fericite. Casatoria sau nasterea unui copil sunt evenimente fericite pe care le imparti, uneori, si cu persoanele cu care lucrezi. De aceea, poti oferi in dar diverse cadouri precum buchete de flori, cutii cadou sau bauturi si cu ocazia nasterii unui bebelus sau a casatoriei. Pentru nou-nascuti poti alege cutii cu flori sau jucarii de plus.


    2. Idei de cadouri business clasice pentru angajati

     

    2 idei de cadouri business clasice

    2 idei de cadouri business clasice (1)

    2 idei de cadouri business clasice (2)

    2 idei de cadouri business clasice (3)

    2 idei de cadouri business clasice (4)

    2 idei de cadouri business clasice (5)

    Cadourile business clasice includ produse utile sau elemente decorative cu care este aproape imposibil sa dai gres:


    • Buchetele de flori. Buchetele de flori sunt un dar fara varsta si emblematic pentru o multime de ocazii. Le poti oferi colegelor, sefei sau partenerilor de business de sex feminin si ai o multime de variante din care sa alegi, in functie de ocazie sau sezon. De la buchete de lalele primavara, pana la buchete de trandafiri iarna, florile sunt o modalitate excelenta de a-ti exprima respectul si aprecierea.

    • Aranjamentele florale in cutie. Tot pentru doamnele si domnisoarele din sfera profesionala, aranjamentele florale in cutie sunt o alternativa buna pentru pasionatele de flori, dar si de decoratiuni, care vor sa pastreze florile pentru cat mai mult timp.

    • Cutiile sau cosurile cadou. Acestea sunt cele mai populare optiuni de cadouri de business si se potrivesc perfect in special la evenimente corporate. De ce? Pentru ca sunt versatile, decorative si foarte utile. Foarte multe dintre ele contin bauturi, dulciuri, cafea, dar si mici obiecte de decor sau mici aranjamente. Sunt perfecte de Craciun pentru ca cei care le primesc sa le imparta cu toata familia sau sa le aseze sub brad.

    • Parfumuri. Pentru colegi, manageri sau parteneri de business, parfumurile sunt o alegere clasica de cadou. Daca persoana este una pe care o cunosti indeaproape, atunci poti alege chiar parfumul pe care il foloseste, iar daca nu cunosti prea bine persoana, opteaza pentru un parfum clasic, de la case de moda celebre.

    • Mici obiecte de arta. Un tablou, o bijuterie, o decoratiune, toate acestea se pot oferi in dar atat colegilor, angajatilor, cat si colaboratorilor. Alege in functie de ceea ce stii despre persoana respectiva, ceea ce ai vazut ca il/o pasioneaza sau ceea ce poarta.

    • Electronice sau electrocasnice mici. Astfel de produse pot fi un cadou grozav corporate. De la espressoare, pana la casti sau boxe smart, o multime de dispozitive electronice sau electrocasnice se pot oferi in dar cu succes partenerilor de afaceri, managerilor sau angajatilor. 

    3. Cadouri office inedite: idei neconventionale

    3 cadouri corporate inedite

    Pe langa ideile de cadouri corporate clasice, poti opta si pentru idei neconventionale, inedite, insa acestea sunt potrivite atunci cand cunosti ceva mai bine persoana careia urmeaza sa ii oferi un dar:


    • Piese de mobilier speciale. O piesa de mobilier speciala este o idee inedita de cadou business pe care il poti face partenerilor, angajatilor sau managerilor pe care ii cunosti destul de bine. Poate fi vorba despre o masa realizata din lemn cu un design special, un fotoliu mic, confortabil, sau o masuta de cafea intr-o culoare unica. Incearca sa alegi piese de mobilier de dimensiuni mici, pentru a nu risca sa incurci amenajarea casei celui care va primi cadoul, dar si piese cu un element unic sau o poveste deosebita.

    • Un ajutor care face diferenta. Foarte multe persoane au visuri marete sau poate visuri ce ii ajuta sa mearga mai departe. Daca ai un manager, un coleg, un angajat sau un partener caruia ii cunosti un vis si ai ocazia sa il ajuti sa il indeplineasca, atunci ofera-i o mana de ajutor. Poate fi vorba despre un curs de specializare, bilete la un concert care se obtin greu sau de ajutor financiar pentru a repara ceva in casa. Daca poti sa oferi in dar o mana de ajutor, nu ezita sa o faci.

    • O experienta unica. O experienta in dar poate fi o idee grozava de cadou business, insa, trebuie sa tii cont de hobby-urile si dorintele respectivei persoane. Alege un salt cu parasuta pentru colegul pasionat de sporturi extreme sau o zi la spa pentru colega pasionata de terapii alternative.

    4. Cum te poti implica in crearea de cadouri deosebite corporate
    4 cadouri deosebite corporate (2)

    4 cadouri deosebite corporate (3)

    4 cadouri deosebite corporate (4)

    4 cadouri deosebite corporate (5)

    4 cadouri deosebite corporate (6)

    4 cadouri deosebite corporate (1)

    Te poti implica si tu in crearea de cadouri corporate, poti sa iti lasi amprenta, dar si sa personalizezi atunci cand ai ocazia:


    • Adauga o felicitare. O felicitare poate parea neimportanta, insa, aceasta poate ramane ca amintire si este o aditie foarte frumoasa la un cadou, in special atunci cand are un mesaj deosebit. Adauga o felicitare la cadourile corporate pe care le oferi si scrie pe fiecare cate un mesaj din suflet pentru destinatar. Astfel, acesta va aprecia si mai mult cadoul, vazand ca ti-ai rapit din timp pentru a-i adresa un mesaj.

    • Alege elementele pentru o cutie cadou. Poti sa te implici in personalizarea cadourilor corporate alegand elementele sau produsele dintr-o cutie cadou. Alege dulciuri si cafea pentru managerul gurmand, bauturi fine pentru angajatul care iubeste cocktail-uri si flori pentru colega pasionata de decoratiuni. De asemenea, daca stii ca unul dintre colegi tine post, opteaza pentru o cutie cadou cu produse de post. Acelasi lucru se aplica si pentru colegii, managerii sau partenerii care au un stil de viata anume, sufera de alergii sau au interdictii alimentare.

    • Decoreaza ambalajul sau impacheteaza darul intr-un mod special. Poti impacheta sau decora ambalajul cadourilor de business chiar tu pentru a-ti pune amprenta si a le arata celor care le vor primi ca te-ai implicat personal.


    Cadourile corporate sunt un mod foarte bun de a le arata celor din mediul de lucru ca tii la ei, ca ii respecti, ii apreciezi si le esti alaturi. Incearca sa adaptezi cadourile la ocazie, spre exemplu, de Craciun, alege produse cu tematica specifica, iar de zile de nastere, asemenea. Mai apoi, adauga o nota personala fiecarui cadou cu ajutorul unei felicitari sau a unui ambalaj personalizat. In acest fel, cel sau cea care il va primi va vedea ca te-ai gandit la el sau la ea si ai incercat, cu adevarat, sa ii faci o bucurie.



    Sursa foto: Unsplash.com, Californiaflowers.ro


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post