Combinatii de flori – Secrete si sfaturi utile pentru a realiza un buchet deosebit!

Cover Photo Combinatii de flori Secrete si sfaturi utile pentru a realiza un buchet deosebit

Buchetul de flori poate fi oferit intr-o multitudine de situatii, fie ca este vorba despre o aniversare sau o zi de nastere, fie ca este vorba despre un gest spontan si special, care nu necesita o ocazie anume. Asadar, indiferent de motivul pentru care vrei sa cumperi un buchet, este important sa te gandesti ce reprezinta acesta si, mai ales, ce flori vrei sa contina. Insa, avand o varietate mare de flori la dispozitie, cu siguranta vei avea nevoie de un mic ghid, pe care sa te poti baza ori de cate ori vrei sa achizitionezi un astfel de dar. Cuprins


  1. Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete?
  2. Combinatii de culori pentru buchete – Ce cromatica sa alegi?

 1. Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete? Pentru a dobandi un rezultat vizual impresionant atunci cand creezi un buchet, florile trebuie alaturate tinandu-se cont de mai multe lucruri. In primul rand, trebuie sa alegi o floare principala – aceasta va ghida directia estetica si va permite anumite tipuri de combinatii si culori. 


De exemplu, trandafirul este una dintre cele mai populare flori, atat datorita aspectului pe care il are, cat si datorita faptului ca poate fi combinat cu o multime de alte flori. In general, acesta poate fi pus in evidenta cu ajutorul unor flori precum: crizanteme, matiola, floarea miresei, frezii, hortensii, lisianthus, eucalipt sau cale. Lalelele sunt flori de primavara, care pot fi utilizate pentru a crea buchete colorate si deosebite. Acestea pot fi imbinate cu narcise, zambile, crizanteme sau alte flori mici, care sa le poata pune in valoare. Crizantemele sunt, de asemenea, flori care pot juca rolul principal intr-un buchet elegant si rafinat. Acestea pot fi combinate cu irisi, crini, gerbera sau trandafiri. De altfel, freziile se completeaza perfect cu lisianthus, iar buchetul final a fi unul delicat si rafinat. Bujorii se potrivesc foarte bine cu ranunculus, dar si cu trandafiri sau matiola, iar crinii pot fi combinati cu lisianthus si alstroemeria.


Sunt multe variante pe care le poti incerca atunci cand alcatuiesti buchete de flori. Daca ai dubii cu privire la cele mai bune optiuni, poti consulta un specialist, care iti va oferi toate sfaturile de care ai nevoie. Insa, daca vrei sa cercetezi buchete deja create, iti poti gasi inspiratia pe site-urile care comercializeaza buchete, aranjamente florale, trandafiri criogenati sau alte produse similare.  

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (5)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (8)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (6)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (7)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (11)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (12)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (13)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (14)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (8)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (9)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (9)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Flori (18)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_lalele

 

 

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_trandafiri

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_trandafiri (2)

1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (3)1 Ce combinatii de flori pot fi folosite in buchete_Trandafiri (4)


2. Combinatii de culori pentru buchete – Ce cromatica sa alegi? 

Exista multe nuante cu care poti jongla in interiorul unui buchet – insa, sunt si cateva sfaturi pe care este bine sa le iei in considerare. De exemplu, daca optezi pentru culori calde, este recomandat sa ramai in aceasta gama cromatica. De asemenea, acest lucru este valabil si in cazul nuantelor reci. In plus, albul este foarte usor de asortat cu orice fel de culori, dar sunt si nuante ceva mai pretentioase, ce pot fi combinate doar cu anumite tipuri de culori. De pilda, rozul sau rosul arata bine cu alb, verde, albastru si alb, in vreme ce violetul este pus in evidenta de nuante precum portocaliu sau turcoaz. Albastrul si nuantele de lila se potrivesc perfect cu albul, iar galbenul se potriveste cu portocaliu, rosu, roz si alte culori asemanatoare. Uneori, galbenul poate fi combinat si cu nuante de bleu, in functie de florile care sunt integrate in buchet. 


Combinatiile posibile sunt multiple si nu exista o singura regula pe care sa o pui in aplicare – este important sa tii cont de cateva indrumari utile, care te pot directiona in sensul potrivit pentru a realiza un buchet armonios din punct de vedere estetic. Florile sunt impresionante datorita culorilor lor si, de aceea, este esential sa pui in valoare aceste nuante inedite, pentru a putea crea un buchet cu adevarat original si elegant. 

 2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (11)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (12)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (1)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (2)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (3)

 

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (4)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (6)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (7)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (8)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (9)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (10)

2 Combinatii de culori pentru un buchet de flori Ce cromatica sa alegi _Flori diverse (5)

 

In concluzie, sunt numeroase variante pe care le poti testa atunci cand pornesti in cautarea florilor ideale pentru un buchet. Cerceteaza cu atentie posibilitatile existente si nu uita faptul ca nuantele trebuie sa se completeze, astfel incat sa dea nastere unui colorit atractiv si deosebit. Cu siguranta vei gasi toate elementele de care ai nevoie pentru a alcatui un cadou aparte, perfect pentru persoana careia i se adreseaza! 


Sursa foto: shutterstock.com, californiaflowers.ro


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post