Flori care infloresc în iunie: ce surprize ti-a pregatit natura la inceputul verii!

 

Flori care infloresc in iunie

Desi, in mod traditional, primavara este anotimpul dedicat renasterii naturii si a florilor, chiar si vara exista nenumarate flori deosebite care infloresc si incanta privirile tuturor. Daca in timpul verii participi la un eveniment deosebit, este ziua de nastere a unei persoane importante din viata ta ori, pur si simplu, vrei sa iti arati recunostinta fata de cei din jurul tau, atunci florile care infloresc in iunie reprezinta alegerea ideala pentru a oferi buchetul potrivit!


De aceea, din articolul urmator vei descoperi care sunt florile ce renasc in luna iunie si care sunt aranjamentele florale care sigur te vor cuceri de indata.


Cuprins:

  1. Flori care infloresc in iunie
  2. Aranjamente florale oferite pentru o ocazie speciala in luna iunie

 1. Flori care infloresc in iunie

Florile de primavara ofera, de fiecare data, un efect vizual deosebit, fiindca infrumuseteaza atmosfera dupa o iarna friguroasa si lipsita de culori. Insa, si la inceputul verii, florile care infloresc in iunie ofera un cadru pentru cel mai calduros sezon al anului.


Astfel, florile de iunie care iti incanta privirea sunt urmatoarele:


  • Trandafiri

  • In functie de soi, trandafirii pot avea o inflorire constanta de-a lungul intregului an. De aceea, daca de anumite flori te poti bucura pentru o perioada scurta de timp, asa cum se intampla in cazul ghiocelului, poti admira frumusetea trandafirului pe tot parcursul anului. In plus, nu uita ca semnificatia trandafirului difera in functie de culoarea sa. Acesta poate exprima nu numai dragoste, ci si admiratie, entuziasm sau veselie.

    1. Buchet cu trandafiri 1

    1. Buchet cu trandafiri 2

    1. Buchet cu trandafiri 3

    1. Buchet cu trandafiri 4




  • Frezii
  •  

    In functie de momentul in care a fost plantata, frezia poate inflori in luna iunie si este o floare pe care o poti alege dintr-o gama variata de culori: de la albul pur si elegant, pana la galbenul vesel si rozul romantic. Buchetele cu frezii pastreaza acea prospetime a primaverii pe care o poti regasi chiar si in cel mai calduros anotimp!

    1. Buchet cu frezii albe

    1. Buchet cu frezii galbene

    1. Buchet cu frezii roz

    1. Buchet cu frezii roz si albe



  •  Lavanda
  •  

    Lavanda sau levantica este o floare populara, care atrage admiratorii, in special datorita nuantelor regale de mov si a parfumului imbietor. De aceea, lavanda este binevenita intr-un buchet de flori impresionant si poate fi asociata cu alte flori, precum trandafirii, crizantemele ori chiar hortensiile.

    1. Lavanda



  • Lisianthus

  • Amintind de aspectul delicat si distins al trandafirilor, buchetele cu lisianthus se regasesc intr-o varietate larga de culori, de la nuantele romantice de roz pana la nuantele subtile de mov si alb. Florile rare de lisianthus impresioneaza, intotdeauna, prin eleganta si pot fi admirate atunci cand formeaza un buchet simplu, dar si atunci cand sunt alaturate buchetelor cu trandafiri!

    1. Buchet cu lisianthus
    1. Buchet cu lisianthus si trandafiri 1

    1. Buchet cu lisianthus si trandafiri 2

    1. Buchet cu lisianthus si trandafiri 3



  • Delphinium
  •  

    Delphinium este o planta unica si atrage atentia datorita tijei lungi, care este bogata cu petale in nuante de albastru. De aceea, va arata impresionant in orice fotografie, iar pentru a evidentia culoarea sa intensa, in buchetele cu delphinium pot fi adaugate alte flori pentru a crea un constrast cromatic, precum hortensiile ori trandafirii.

     

     1. Buchet cu delphinium si hortensii



  • Hortensii

  • Hortensia este o floare spectaculoasa deoarece, fiind voluminoasa, atrage de indata privirea si lasa o impresie si o amintire deosebit de placute. Buchetele cu hortensii vor insenina orice incapere si ofera o nota de exuberanta lunilor de vara.

    1. Buchet cu hortensii 1

    1. Buchet cu hortensii 2

    1. Buchet cu hortensii 3



  • Maci
  •  

    Macii sunt florile care infloresc chiar la inceputul lunii iunie si ofera un aspect vesel datorita contrastului cromatic dintre petalele rosii si centrul inchis la culoare. Campurile de maci sunt cunoscute pentru celebrarea celui mai insorit anotimp, fiind cu adevarat rubinele verii.

    1. Maci



  • Alstroemeria

  • Alstroemeria, cunoscuta si sub numele de Crin Peruan, este o floare extrem de colorata, asemenea florilor de primavara. Astfel, aceasta floare are un rol decorativ, iar cand oferi un buchet cu aceste flori, impartasesti multa veselie in jur!

    1. Buchet cu alstroemeria 1

    1. Buchet cu alstroemeria 2



  • Caprifoi sau Mana Maicii Domnului
  •  

    Caprifoiul este o planta cataratoare, ale carei flori au o forma aparte si un miros deosebit si puternic, care poate fi resimtit de la departare. Soiul cel mai cunoscut este cel de culoare alba, iar o caracteristica a caprifoiului este aceea ca infloreste intreaga vara, incepand cu lunile mai-iunie.

    1. Caprifoi



     2. Aranjamente florale oferite pentru o ocazie speciala in luna iunie 

    Pentru a sarbatori ocaziile speciale din lunile sezonului estival, ai nevoie de un aranjament floral atent realizat, care celebreaza frumusetea si magia verii. Aranjamentele trebuie sa impresioneze prin intermediul aromelor unice si a combinatiilor inedite de culori. Daca vrei sa iti impartasesti dragostea cu cei din jur ori vrei sa ii amintesti cuiva drag ca iti e dor de momentele frumoase petrecute impreuna, atunci, cu siguranta ai nevoie de un buchet format, preponderent, din flori care infloresc vara.


    De exemplu, poti opta pentru:


  • Aranjament cu trandafiri si alstroemeria

  • Fie ca optezi pentru un buchet cu trandafiri si alstroemeria, fie ca alegi o cutie cu trandafiri si alstroemeria, eleganta celor doua flori se completeaza recicproc si obtii, astfel, un aranjament spectaculos!

    2. Aranjament cu trandafiri si alstroemeria 1

    2. Aranjament cu trandafiri si alstroemeria 2

    2. Aranjament cu trandafiri si alstroemeria 3

     



  • Aranajament cu hortensii si delphinium
  •  

    Exuberanta hortensiilor se asorteaza perfect cu supletea florilor de delphinium si se creeaza, astfel, o armonie vizuala. Iar daca vrei ca buchetul sa exprime pasiune, poti opta pentru cutii cu hortensii, delphinium si trandafiri!

    2. Aranjament cu hortensii si delphinium 1

     



  • Aranjament cu frezii si trandafiri
  •  

    Eleganta celei mai romantice flori este pusa in valoare de culorile vii ale freziilor. Asadar, atat buchetele de flori cu frezii, cat si cutiile cu frezii si trandafiri, reprezinta unul dintre cele mai colorate si inmiresmate cadouri pe care le poti oferi cuiva drag. Iar pentru un aranjament unic si deosebit, opteaza si pentru unul care contine flori de lisianthus!

    2. Aranjament cu frezii si trandafiri 1

    2. Aranjament cu frezii si trandafiri 2

    2. Aranjament cu frezii si trandafiri 2

    2. Aranjament cu frezii si trandafiri 4



  • Aranjament cu lisianthus si hortensii
  •  

    Daca vrei sa oferi, mai degraba, un cadou ce reaminteste de magia si misterul noptilor de vara, atunci o cutie cu lisianthus si hortensii este solutia ideala. Datorita nuantelor mai inchise la culoare, vei putea oferi un aranjament special care celebreaza visul unei nopti de vara!

    2. Aranjament cu lisianthus si hortensii 1



     

    2. Aranjament cu lisianthus si hortensii 2

    Toate aceste aranjamente contin flori speciale, care infloresc in luna iunie, asadar, indiferent de aranjamentul pe care il oferi, persoana care va primi, de la tine, aceasta surpriza inmiresmata, isi va decora casa in culori vii, impresionante!

     

    Concluzie

    In concluzie, un aranjament realizat din aceste flori incanta simturile si reprezinta metoda perfecta pentru a-ti exprima sentimentele. De altfel, iunie este si luna Sanzienelor, asadar florile de vara sunt flori aparte, care transmit clipe magice si ne amintesc cat de important este sa celebram momentele importante ale vietii!



    Sursa foto: Californiaflowers.ro, Shutterstock.com.


    California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

    You may also like

    Vezi toate
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post